Szüleim veszekednek mit tegyek? Több lent.
Figyelj én azt mondom, hogy próbálj meg ne erre gondolni. Hallgass egy kis zenét, olvass, vagy csinálj olyan dolgot, ami el tudja terelni a figyelmedet.
Akárhogy is a szüleid, nem a te dolgod, hogy mikor min veszekednek. Ez az ő dolguk, ebbe te nem szólhatsz bele.
Azt viszont nem értem, hogy miért te döntenéd el, hogy elválnak vagy sem. Ha esetleg úgy is döntenének, hogy válnak, abba neked nem lenne beleszólásod. Ha már nem akarnak együtt lenni, vagy bármi olyan gond van, amit nem tudnak megbeszélni, vagy nem tudnak túl lépni rajta, akkor ne akard már rájuk erőltetni az akaratodat, mert ez nem a te döntésed. Ők a te szüleid, nem pedig fordítva. Te nem tudhatod, hogy nekik mi a jó, így nem hozhatsz döntést helyettük.
Olyan 8 éves koromtól kezdve az én szüleim is kb évente 2x úgy összevesztek hogy másfél hónapig vagy az volt hogy éppen nem szólt senki senkihez, vagy ment az ordibálás a válásról. A legszebb az egészben az volt, hogy ezt mindig karácsony idején játszották el. Eleinte én sem tudtam ezt kezelni, szinte minden este sírtam, aztán már olyan sokszor megtörtént hogy teljesen immunis lettem szinte mindenre ami történt vagy amit mondtak, akár egymásnak, akár nekem.
Nekem egyetlen dolog segített, mégpedig a barátaimmal töltött idő. Ez most tudom hogy a jelenlegi covidos helyzetben nem a legkönnyebben kivitelezhető dolog, de ha mást nem próbálj meg velük videochatelni esténként, hogy legalább elalvás előtt valami más járjon az agyadban.
És a legfontosabb: SOHA ne okold magad, az ő feladatuk lenne egy számodra egészséges mentális környezetet biztosítani!
#1 Köszönöm szépen a válaszodat. Igazad van, csak ez bonyolultabb kicsit. Apukámnak én vagyok a kedvence a családban, és ezért akár elválni sem válna el miattam, ha szomorú lennék miatta.
#2 Nagyon köszi az ötletedet és a segítségedet. :)
En is azt gondolom, hogy plusz terhet ne vegyel a nyakadba. Eleg az embernek a maga baja, biztos megvannak a te korosztalyod problemai. Persze hogy foglalkoztat a dolog, de gondolj erre ugy, hogy ez a dolog ugysem toled fugg, es nem is dolgod beleszolni, ne terheld ezzel magad.
Egyebkent nagyon jellemzo, hogy valasnal a gyerekek magukat okoljak a pszichologusok szerint, pedig ez ugyebar nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!