A szüleim folyton veszekednek, mitévő legyek?
Én azt mondom,amelyikükkel jobb a viszonyod,azzal próbálj meg beszélgetni erről. Nem tudom,hol elsz,de szoktam latni pl a tescoban diakokat dolgozni,délutánonként suli után. Szerintem igy te is gyarapíthatod a bevetelt,nem kell pénzt kérned a szüleidtől,ráadásul a tanulmanyaidat sem kell félbehagynod.
Plusz ervelhetsz azzal is,h a csaladi pótlék vagy az adokedvezmeny is csak addig jár utanad,amíg tanulsz. Ha kivesznek a suliból,ezek megszűnnek.
Ezt nekik is elmondtad már? Mert a legtöbb konfliktus abból adódik, hogy rohadtul nem beszélgetnek az emberek egymással. Higgadtan le kell ülni és mondja el mindenki, kit mi zavar, miben lehetne változtatni, kössetek kompromisszumokat! Ez csak így működik. Meg kell beszélni, nem magadban morgolódni és elvárni, hogy majd a másik kitalálja, mi lehet a bajod. Rengeteg félreértés van ezekből. Az idősebbeknél a fenyegetések hátterében sokszor más is van: egészségügyi gondok, mérhetetlen fáradtság, sikertelenség, férfiaknál kapuzárási pánik, nőknél a klimax stb. és ha ez egy lázadó, sértődős tinédzserrel párosul, orbitális balhék tudnak kerekedni.
Megbeszélni, átbeszélni mindent és az ígéreteket betartani! Csak ez a járható út. Nem pedig az, amit itt sok keserű, magányos ember javasol, hogy fordíts hátat a szüleidnek! Ők azok, akik képtelenek bárkivel is egyezségre jutni, ha valami nem úgy van, ahogy ők akarják, azonnal hátat fordítanak. Ne hallgass rájuk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!