Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Fogadjam be anyámat?

Figyelt kérdés
Apukám még a születésem után nem sokkal meghalt, beteg volt. Mindig is anyukámmal voltunk ketten, anya nagyon nem tudta feldolgozni apa halálát és inni, néha drogozni, kezdett. A legkülönbözőbb pasikat hozta fel egyéjszakásra. Sokszor elfelejtett elhozni az óvodából, mire 6 éves lettem az iskolába már teljesen egyedül jártam, mert anyukám néha olyan másnapos volt hogy azt is elfelejtette hogy van egy lánya. 16 éves koromban összeköltözött (velem együtt) egy pasival aki házas és családja van, de megromlott velük a kapcsolata és külön él. Én mondtam anyunak hogy biztos hogy nem fogja érte elhagyni a feleségét és a gyereit, de anyám hitt neki. Én a 18. születésnapom után egy héttel elmenekültem a pasimhoz, dolgozni kezdtem és igyekeztem megélni egyedül. Az évek alatt nagyon sok rémes erőszakos és hasonló pasi karjaiba menekültem és irdatlan nagy pofonokat kaptam az élettől. Most lenne egy pasi akit tényleg érdeklek,nem vagyunk régóta együtt, de végre nem érzem az "egyedül a világ ellen"helyzetet. Egy OKJ-s képzést is csinálok hogy rendes szakmám lehessen, és tudjak normálisan keresni. Éppen kezdem látni a fényt az algút végén. Erre tegnap délután anyukám felhívott részegen hogy a pasi újra összejött a nejével és ki fogja rakni, nincs hová mennie. Előadta hogy mennyire szeret, és hogy mindent nagyon sajnál.Hogy kérlek ne haragudjak rá hogy ilyen rossz anya volt. Én őszintén nem szeretném befogadni, de mégis csak az anyám és valahol kötelességemnek érzem. Mit tegyek? 23N

2021. febr. 8. 09:06
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen világos hogy ne fogadd be.

Még most is iszik és drogozik.

Ilyen koloncot akarsz a nyakadba?

Ő sem foglalkozott veled egész életében.

Ezt most visszakapja a sorstól.

Ne szánd meg, ő csinálta ezt saját magának

2021. febr. 8. 09:35
 12/34 anonim ***** válasza:
18%

Nekem nem lenne szívem magára hagyni:(

Feltétellel engedd csak oda. Elmegy dolgozni, fizeti az albi felét. Hova tűnt az addigi vagyona? Nem volt? Egy ágyban nem aludnék mondjuk vele.

2021. febr. 8. 09:36
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Leírásodból úgy tűnik: a gyereknevelésre se volt alkalmas anno, miért változna?

Az ember életében történhet olyan, hogy megváltozik, de ez elég nehezen hihető a leírt előzmények után.

Gondold el: mi lenne ha befogadnád és nálad folytatná az italozást, egyéjszakás kalandozgatásokat stb...

Szerintem legjobb lenne - hogy ha megteheted - szakemberrel beszélj személyesen vagy online e problémával kapcsolatban, mert gondolom: nagy lelki vívóást okoz.

2021. febr. 8. 09:40
 14/34 A kérdező kommentje:
Vagyona? Amennyit keresett mikor dolgozott az se volt meg már hó közepére, mert elitta. A pasija eltartott eddig, de már ő sincs, szóval neki sincs egy forintja se.
2021. febr. 8. 09:51
 15/34 anonim ***** válasza:
100%
Egy szobás garzonba, 1 db ággyal hogy gondolta édesanyád, hogy befogadd? Éjjel édesen összebújtok? Aztán csatlakozik a párod is? A főbérlő tudomása és engedélye nélkül nem költöztethetsz be senkit, sőt, téged is kirakhat ezért. Ezeket mondd el neki és hogy semmilyen téren nincs lehetőséged eltartani őt.
2021. febr. 8. 09:52
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleid, akikhez mehetne?

Bár ilyen gyerekkorral nem is hiszem, akkor törődtek volna veled.

2021. febr. 8. 09:53
 17/34 A kérdező kommentje:
Nincsenek nagyszüleim, mármint voltak, csak meghaltak. Apukám családja pedig nem létezőnek tekint minket, meg is értem őket.
2021. febr. 8. 09:56
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Amit tegnap délután RÉSZEGEN mondott anyád, arra talán már ő maga sem emlékszik.

Ne foglalkozz vele addig, amíg józanul nem kér segítséget. Egyébként van hajléktalanszálló, fedél nélkül nem marad.

2021. febr. 8. 09:58
 19/34 anonim ***** válasza:
10%

Jártam ilyen cipőben,apámmal karácsony előtt szólt hogy ,befogadnám-e mert ahol eddig élt kidobják.

Csak az apám!Mondtam neki amíg nem piál maradhat,szedje össze magát és rendezze sorát .

Nem tudnák,ilyen szívtelen lenni,mint itt sok hozzá szóló .

2021. febr. 8. 10:00
 20/34 anonim ***** válasza:
100%

Tudom, hogy most lelkileg min mész keresztül!

Hasonló cipőben jártam én is 1 évvel ezelőtt.

De döntenem kellett, vagy az anyám vagy a férjem.

Én az életet választottam.

Állj a sarkadra és mondj nemet.

Meg oldania az életét mert rá lesz kényszerítve.

Neked és neki sem lesz jó, ha oda engeded. Sokkal jobban tönkre fog menni az életed mint Te azt gondolnád.

2 eset jöhet szóba:

Nemet mondasz: anyukád lelkileg fog zsarolni. -ezért szültelek meg

-ezért ,,neveltelek" fel

- én soha nem hagynálak magadra, Te miért teszed?

Ezek mind-mind a mérgező szülő védjegyei.

A másik lehetőség, hogy igent mondasz, eltartod, idegesen mész majd haza minden egyes nap.

És Te fogod ott hagyni a fiút, mert annyira ki leszel idegileg, hogy nem fogod látni a valóságot.

Az iskolára, munkára se fogsz tudni majd koncentrálni.

Vannak helyek, rahabilitációs központok ahol tudnak segíteni anyukádon.

Ajánld fel neki és mondd azt, hogy Te egyedül is alig férsz el, a főbérlő meg amúgy se engedné, merthogy 1 embernek adja ki csak.

Nem tudsz segíteni. Ajánld fel neki a segítséged. Mondd neki, hogy segítesz munkát esetleg rehabos központot ill. szállást találni.

Hidd el, hogy ez a helyes a lépés!

Ne érezd magad rosszul, ő nem fog változni.

A saját életedet kell szem előtt tartani.

Ha egy igazi minta anyáról lenne szó, aki bajban van, soha nem akarna az életedbe furakodni, de segítséget kérne hogy legyél mellette a probléma megoldásában. Végső esetben kérné, hogy had legyen nálad egy ideig amíg nem talál mást.

Fel a fejjel és légy erős! Nem Te akartál megszületni Ő akart téged!

2021. febr. 8. 10:05
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!