Mit tennétek a helyemben? Fogadjam be anyámat?
Teljesen világos hogy ne fogadd be.
Még most is iszik és drogozik.
Ilyen koloncot akarsz a nyakadba?
Ő sem foglalkozott veled egész életében.
Ezt most visszakapja a sorstól.
Ne szánd meg, ő csinálta ezt saját magának
Nekem nem lenne szívem magára hagyni:(
Feltétellel engedd csak oda. Elmegy dolgozni, fizeti az albi felét. Hova tűnt az addigi vagyona? Nem volt? Egy ágyban nem aludnék mondjuk vele.
Leírásodból úgy tűnik: a gyereknevelésre se volt alkalmas anno, miért változna?
Az ember életében történhet olyan, hogy megváltozik, de ez elég nehezen hihető a leírt előzmények után.
Gondold el: mi lenne ha befogadnád és nálad folytatná az italozást, egyéjszakás kalandozgatásokat stb...
Szerintem legjobb lenne - hogy ha megteheted - szakemberrel beszélj személyesen vagy online e problémával kapcsolatban, mert gondolom: nagy lelki vívóást okoz.
Nagyszüleid, akikhez mehetne?
Bár ilyen gyerekkorral nem is hiszem, akkor törődtek volna veled.
Amit tegnap délután RÉSZEGEN mondott anyád, arra talán már ő maga sem emlékszik.
Ne foglalkozz vele addig, amíg józanul nem kér segítséget. Egyébként van hajléktalanszálló, fedél nélkül nem marad.
Jártam ilyen cipőben,apámmal karácsony előtt szólt hogy ,befogadnám-e mert ahol eddig élt kidobják.
Csak az apám!Mondtam neki amíg nem piál maradhat,szedje össze magát és rendezze sorát .
Nem tudnák,ilyen szívtelen lenni,mint itt sok hozzá szóló .
Tudom, hogy most lelkileg min mész keresztül!
Hasonló cipőben jártam én is 1 évvel ezelőtt.
De döntenem kellett, vagy az anyám vagy a férjem.
Én az életet választottam.
Állj a sarkadra és mondj nemet.
Meg oldania az életét mert rá lesz kényszerítve.
Neked és neki sem lesz jó, ha oda engeded. Sokkal jobban tönkre fog menni az életed mint Te azt gondolnád.
2 eset jöhet szóba:
Nemet mondasz: anyukád lelkileg fog zsarolni. -ezért szültelek meg
-ezért ,,neveltelek" fel
- én soha nem hagynálak magadra, Te miért teszed?
Ezek mind-mind a mérgező szülő védjegyei.
A másik lehetőség, hogy igent mondasz, eltartod, idegesen mész majd haza minden egyes nap.
És Te fogod ott hagyni a fiút, mert annyira ki leszel idegileg, hogy nem fogod látni a valóságot.
Az iskolára, munkára se fogsz tudni majd koncentrálni.
Vannak helyek, rahabilitációs központok ahol tudnak segíteni anyukádon.
Ajánld fel neki és mondd azt, hogy Te egyedül is alig férsz el, a főbérlő meg amúgy se engedné, merthogy 1 embernek adja ki csak.
Nem tudsz segíteni. Ajánld fel neki a segítséged. Mondd neki, hogy segítesz munkát esetleg rehabos központot ill. szállást találni.
Hidd el, hogy ez a helyes a lépés!
Ne érezd magad rosszul, ő nem fog változni.
A saját életedet kell szem előtt tartani.
Ha egy igazi minta anyáról lenne szó, aki bajban van, soha nem akarna az életedbe furakodni, de segítséget kérne hogy legyél mellette a probléma megoldásában. Végső esetben kérné, hogy had legyen nálad egy ideig amíg nem talál mást.
Fel a fejjel és légy erős! Nem Te akartál megszületni Ő akart téged!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!