Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak édesanyámmal,...

Mit csináljak édesanyámmal, hogy reagáljak, ha a halálával fenyegetőzik?

Figyelt kérdés

Édesapám és édesanyám mindig is sokat veszekedtek, időnként ez elfajul odáig, hogy édesanyám a halálára célozgat, amit mi okozunk neki. Megint egy ilyen időszak van, pár hete kezdődött, hol jobb, hol rosszabb. Testvérem (22) én (20) mindketten egyetemisták vagyunk, még otthon lakunk. A problémám az, hogy édesanyám ilyenkor ideges, kiabál mindenkivel, és el-el szokott hangozni az, hogy majd miattunk, mert mi mindennel idegesítjük, idegösszeroppanást, szélütést, agyvérzést fog kapni, meghal, és majd rájövünk, hogy mennyire nem fogunk boldogulni nélküle, és milyen rossz lesz nekünk.

Természetesen borzalmas lesz nekünk nélküle, és édesapám nélkül is, nem szeretnék ebbe belegondolni sem. Sajnos nagyon kicsi dolgokon képes felhúzni magát, testvéremmel igyekszünk a kedvében járni, minél többet segíteni, ám van, amikor ez sem jó. Sajnos minden csak úgy jó, ahogy ő csinálja, és ha nem ugyanúgy csináljuk, mint ő, az rossz. De próbálkozunk. Azt szeretném kérdezni, mit tanácsoltok, mit tegyünk? Borzasztó azt hallgatni az édesanyámtól, hogy ha meghal, mi leszünk az okai, és ezzel előre lelkiismeret-furdalást csinál nekünk.

2021. febr. 6. 13:39
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%

Ok, anyu, egyszer mindenki meghal

Ennyi

2021. febr. 6. 13:44
 2/16 anonim ***** válasza:
97%
Ez pszichés zsarolás és el is érte a célját. Tehát eredményes neki, nem fogja abbahagyni. Azt kell megértetni vele, hogy bármi történik vele arról csak ő maga tehet és nem a környezete. Nagyon nehéz ilyen helyzetben jó tanácsot adni. Anyukádnak saját magával van elsősorban baja, amit te nem tudsz megváltoztatni csak ő maga.
2021. febr. 6. 13:49
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Érzelmi zsarolás.

"Rendben van, anyám, akkor majd tisztességgel eltemetünk"

Próbáld ki. Legközelebb nem fog ezzel zsarolni.

2021. febr. 6. 14:02
 4/16 anonim ***** válasza:
85%
Én azt válaszolnám,hogy akkor legalább nyugalom lesz a házban!(meg fogja érteni)
2021. febr. 6. 14:03
 5/16 anonim ***** válasza:
89%
Költözzetek el otthonról a testvéreddel együtt, mondjuk az ország túlsó felében keressetek munkát. Hogy a szüleid hogy jönnek ki egymással vagy hogy nem, az az ő dolguk, nekik kell megoldani.
2021. febr. 6. 14:22
 6/16 anonim ***** válasza:
88%

Mondd meg neki, hogy te biztos nem fogod a gyerekeidet a haláloddal zsarolni, mert ez elég undorító dolog.

Egyébként ha ilyen kitelik tőle, akkor ott más bajok is vannak, csak előfordulhat, hogy még nem látod ezt. Nálunk volt olyan, hogy koncertre mentünk a barátommal és nem azt a pólót vettem fel, amelyiket anyám gondolta. Erre sírni kezdett és jött a "majd elkapartok a kert végében...." Egy póló miatt.

Azóta eltelt húsz éve, és mára már tisztán látok, gyűlölöm is őket rendesen.

2021. febr. 6. 15:14
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Apám is ilyen. Hányok ezektől a mártír dumáitól, a gyomrom fordul fel tőle. Egyszer én is visszaszóltam neki, hogy "hozzam a kötelet?" vagy "ott a gyógyszer, vedd be, majd elkapartatlak". Azóta kussol. Muszáj leállítanod valahogy, mert ez csak rosszabb lesz. Nekem már odáig fajult, hogy már azt utálom ha csak apám hozzám szól.
2021. febr. 6. 16:30
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Zsarolás. Ne engedd. Elfajult, ha engeded.
2021. febr. 6. 16:35
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Kedvesen szólj rá, hogy valóban szélütést fog kapni, ha nem fejezi be az üvöltözést. Ennyi. Szimpla érzelmi zsarolás, amit csinál, nem kell komolyan venni.
2021. febr. 6. 16:39
 10/16 anonim ***** válasza:
60%

Próbáljátok rábeszélni, hogy szedjen valami nyugtatót!

A szövege meg a füleden be, füleden ki, mert hacsak nem akarsz neki valami nagyon durvát mondani, nem fog leállni és xsak rongálod az idegeidet!

("Ne játszd a mártírt, ahogy te viselkedsz a családban, mindnyájunkat te fogsz eltemetni!")

2021. febr. 6. 16:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!