Mit csináljak édesanyámmal, hogy reagáljak, ha a halálával fenyegetőzik?
Édesapám és édesanyám mindig is sokat veszekedtek, időnként ez elfajul odáig, hogy édesanyám a halálára célozgat, amit mi okozunk neki. Megint egy ilyen időszak van, pár hete kezdődött, hol jobb, hol rosszabb. Testvérem (22) én (20) mindketten egyetemisták vagyunk, még otthon lakunk. A problémám az, hogy édesanyám ilyenkor ideges, kiabál mindenkivel, és el-el szokott hangozni az, hogy majd miattunk, mert mi mindennel idegesítjük, idegösszeroppanást, szélütést, agyvérzést fog kapni, meghal, és majd rájövünk, hogy mennyire nem fogunk boldogulni nélküle, és milyen rossz lesz nekünk.
Természetesen borzalmas lesz nekünk nélküle, és édesapám nélkül is, nem szeretnék ebbe belegondolni sem. Sajnos nagyon kicsi dolgokon képes felhúzni magát, testvéremmel igyekszünk a kedvében járni, minél többet segíteni, ám van, amikor ez sem jó. Sajnos minden csak úgy jó, ahogy ő csinálja, és ha nem ugyanúgy csináljuk, mint ő, az rossz. De próbálkozunk. Azt szeretném kérdezni, mit tanácsoltok, mit tegyünk? Borzasztó azt hallgatni az édesanyámtól, hogy ha meghal, mi leszünk az okai, és ezzel előre lelkiismeret-furdalást csinál nekünk.
Hívd rá a mentőket, olyan magyarázattal, hogy lelkileg instabil, és fennhangon öngyilkossággal fenyegetődzik. Ha nem akarnak kijönni, kérdezd meg, kivel beszéltél, ki a felettese, stb.
Talán így anyád kap kezelést/észhez tér/akármi. Ha nem, te legalábbis minden lehetségest megtettél. (Egyébként: együtt érzek veled.)
Nem fenyegetődzik öngyilkossággal.
Nálunk ugyanez a helyzet, annyi különbséggel, hogy nincs mellettem tesó, aki megértene. Anyám öngyilkossággal fenyegetőzik, apám hagyja, aki majd szépen letölti rajtam a haragját... Én mindig gúnyosan válaszoltam anyámnak, pl: azt mondta, felakasztja magát.
Erre csak az volt a válaszom, hogy “látod, mondtam én, hogy nem szabadott volna kivágni azt a meggyfát a kert végében!”
De nem hat rá a szó. Ha van lehetőségetek, meneküljetek, mást nem tudtok tenni, sajnos. :/
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!