Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vannak bennem ilyen...

Miért vannak bennem ilyen számomra is elítélendő érzések?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok véleményetekre mennyire bennem van a hiba. Páromnak három gyereke van, már négy éve özvegy volt amikor megismerkedtünk.

Sosem laktam velük, most meg már nem is opció, a legkisebb is egyetemista és párkapcsolatban él távol az apjától.

Amíg párommal nem éltünk együtt semmi gond nem volt. Bár nagyon ritkán találkoztunk, úgy tűnt gyerekei elfogadnak. Nekem sem volt bajom velük semmi. Ezzel szemben mióta összeköltöztünk lassacskán romlik a kapcsolatunk, szerintem a gyerekek miatt is. Illetve én miattam, egyre inkább rossz hogy páromnak vannak. Gondolom rossz ember vagyok amiért ezt mondtam. Zavar hogy nekik mindig a legjobbat akarja, zavar hogy egy kérésükre szalad segíteni, zavar hogy hozzájuk igazít minden ünnepet. Ilyesmik. Az is zavar ha valamit másképp szeretnék, és az a gyerekeivel kicsit is kapcsolatos akkor nem enged. Egyáltalán. Ilyenkor kevésbé szeretettnek érzem magam, haragszom páromra amiért ilyen. Kérdésem az lenne, normálisak-e bennem ezek az érzések. Nem akarok ilyen lenni, ennek ellenére egyre rosszabb, egyre inkább rosszul érzem magam kapcsolatunkban. Tudom hogy nem kellene ezt éreznem, de tehetetlen vagyok az érzéseimmel. Nyilván ő mindig apa marad, ez így viszont rossz nekem. Mit tanácsoltok szakítsak inkább,annak ellenére hogy szeretem őt?

2021. febr. 5. 12:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
36%

Ez elég szégyentelen részedről, kérdező!

Én is ebben a helyzetben vagyok, csak én a 'gyerek' szerepében. Anyukám meghalt, apámmal maradtam, majd apámnak lett egy nője akit teljes szívemből gyűlöltem. Szerintem hasonló mentalitású lehetett az a nő mint te. Apámnak akkor is mindig én leszek az első, hála a jó égnek, a te párodnak is a gyermekei lesznek mindig az elsők és nem te, fogadd el. Te senkije se vagy, se a rokona, se a felesége. Ha nem tetszik, akkor lépj le, de ne próbáld elszakítani az apjukat a gyerekektől, akkor sem ha azok dolgozó felnőttek már. Nem fog menni, hidd el. Egy embernek mindig szüksége lesz a szülőjére amíg él. Erre gondolhattál volna, hogy ha olyan emberrel kezdesz akinek gyereke van, annak jó esetben sohasem te leszel az első, hanem a gyerek. És ezt bizony el kell fogadni. Szóval, vagy megszoksz, vagy megszöksz. De ne próbáld tönkretenni a családot és gyűlöletet ébreszteni a gyerekekben irántad, mert biztos, hogy te fogod húzni a rövidebbet. Mindig.

2021. febr. 5. 15:05
 12/16 A kérdező kommentje:

11-es. Ha rögtön gyűlölted apukád nőjét, akkor hogyan várhattad hogy ő meg téged szeressen?

A másik, ne adja az élet hogy apukád idős korában lerobbanjon, de ha megtörténik remélhetőleg te fogod ápolni, gondozni. Nem pedig egy "gyűlölt" nőtől fogod ezt elvárni adott esetben.

2021. febr. 5. 15:22
 13/16 anonim ***** válasza:
Gondolom, a pasi költözött a te lakásodba, ugye?
2021. febr. 5. 18:06
 14/16 anonim ***** válasza:
56%
11. Sajnálom kicsit apukádat mert te sohasem fogod hagyni higy boldog legyen. Egy embernek szüksége van szerelemre, vagy ha nem is akar szerelmet mert már volt akkor is kell romantika, higy férfinek/nőnek érezze magát. Valakihez hazamenni... De te nem hagyod neki mert csak az hajtogatod hogy csak Én Én Én vagyok a fontos.
2021. febr. 6. 13:24
 15/16 anonim ***** válasza:
Kérdezõ hány évesek vagytok?Neked nincs gyermeked?Ha lenne,akkor biztosan másképpen beszélnél, talán nagyon fiatal vagy még?En nem is értelek.
2021. febr. 6. 14:21
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem meg természetes érzés. Ha összeköltözöl valakitől joggal várod el higy ember számba vegyen, és nem mondjon le állandóan váratlanul programokat éreztette higy ő nem fontos. Ha így is van akkor nem kellett volna összeköltöznie a kérdezővel.
2021. febr. 6. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!