Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért vannak bennem ilyen...

Miért vannak bennem ilyen számomra is elítélendő érzések?

Figyelt kérdés

Kiváncsi vagyok véleményetekre mennyire bennem van a hiba. Páromnak három gyereke van, már négy éve özvegy volt amikor megismerkedtünk.

Sosem laktam velük, most meg már nem is opció, a legkisebb is egyetemista és párkapcsolatban él távol az apjától.

Amíg párommal nem éltünk együtt semmi gond nem volt. Bár nagyon ritkán találkoztunk, úgy tűnt gyerekei elfogadnak. Nekem sem volt bajom velük semmi. Ezzel szemben mióta összeköltöztünk lassacskán romlik a kapcsolatunk, szerintem a gyerekek miatt is. Illetve én miattam, egyre inkább rossz hogy páromnak vannak. Gondolom rossz ember vagyok amiért ezt mondtam. Zavar hogy nekik mindig a legjobbat akarja, zavar hogy egy kérésükre szalad segíteni, zavar hogy hozzájuk igazít minden ünnepet. Ilyesmik. Az is zavar ha valamit másképp szeretnék, és az a gyerekeivel kicsit is kapcsolatos akkor nem enged. Egyáltalán. Ilyenkor kevésbé szeretettnek érzem magam, haragszom páromra amiért ilyen. Kérdésem az lenne, normálisak-e bennem ezek az érzések. Nem akarok ilyen lenni, ennek ellenére egyre rosszabb, egyre inkább rosszul érzem magam kapcsolatunkban. Tudom hogy nem kellene ezt éreznem, de tehetetlen vagyok az érzéseimmel. Nyilván ő mindig apa marad, ez így viszont rossz nekem. Mit tanácsoltok szakítsak inkább,annak ellenére hogy szeretem őt?

2021. febr. 5. 12:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

MAgadban tedd helyre a dolgokat!

Ha neked lenne nem három, de csak egy gyereked is, nem állna az első helyen...???

Gondolom, közös gyereket már nem terveztek... De ha eljátszol a gondolattal, hogy egy közös gyerek esetén nem várnád el tőle, hogy hogyan kezelje azt a gyereket???

Tudtad mibe vágsz bele -szerintem igazságtalan dolog haragudni.

BEszéld meg vele, vagy próbáld pszichológustól segítséget kérni.

2021. febr. 5. 13:00
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nektek párterápiára lenne szükségetek, mert egyébként nem tudtok kijönni ebböl a helyzetböl.
2021. febr. 5. 13:07
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
2-es valaszaval egyetertek, anny a kiegeszitesem, ha nem.sikeres a parterapia 1 ev vavy fel ev utan, azaz nem.erzel javulast, akkor lepj ki ebbol a kapcsolatbol. Leirasod alapjan ez a ferfi elsosorban orokre apa akar maradni, aki kizarolag abban tudja a sajat fontossagat elkepzelni, hogy o a gyerekei egyetlen es legfontosabb tamasza, nem valt le roluk, nem figadta meg el hogy felnottek. Ilyen ember mellett neked nokent csak az a szerep jut, hogy ha szexre van szuksege megads neki, ha finom vacsorara vagyik es egy kis tarsasagra te megadd neki, ha beteg akkor te patyolgasd, de nem a te ajandekodat veszi meg eloszor karacsonyra, nem teged kerdez meg elsozor a hetvegetekrol es igenhiaba lesz barmilyen lebeszelt programotok, ha egy gyereke (nem szandekosan csak nem is tud rola) erre keresztbeszervez, akkor ot fogja valasztani. Tudom milyen ez. Nekunk a parterapia nem segitett. Viszont nektek még lehet segithetne.
2021. febr. 5. 13:18
 4/16 A kérdező kommentje:

Én tudom hogy mindenkinek a gyereke az első, hogy ez a normális. Mégis hiába tudom, fáj hogy ha a három gyerek közül valamelyik képbe kerül, akár kér az apja idejéből, mindig és minden esetben én maradok alul. Azzal a címszóval hogy mi mindig együtt vagyunk. Holott ez nem igaz, már a munkánk miatt sem.

3-as félelmetesen sok olyat írt amiben magamra ismerek.

2021. febr. 5. 13:27
 5/16 anonim ***** válasza:
43%
Édesem, ezért nem kezdünk apukákkal. Én sem tudnám elviselni. Csak olyan férfival kezdtem mindig is, akinek már dolgoztak a gyerekei, esetleg külföldön éltek.
2021. febr. 5. 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Szereti a gyerekeit és még ráadásul a feleségét is elveszitette.

Nem hiszem,hogy a párterápia segitene rajtatok.Inkább most lépjél ki mint késõbb,mivel te leszel mindig alul.Ez pedig téged boldogtalanná fog tenni.Ez a férfi apa akar maradni,amig él és a gyerekeinek élni, te pedig nyujtod azt neki,amit a gyerekei nem tudnak megadni.

2021. febr. 5. 14:04
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
5-os nem figyeltel irta a kerdezo a legkisebb is egyetemista. A nagyobbak velhetoen akkor dolgozo felnottek.
2021. febr. 5. 14:05
 8/16 A kérdező kommentje:
Igen a legkisebb egyetemista, két nagyobb jól keres, nem szorulnának segítségre. Párom mégis szokott segíteni nekik. Nem hiszem hogy megviselte az özvegység, rég is volt, meg mondta sokat veszekedtek gyerekei anyjával, nem éltek jól. Volt már előttem is három párkapcsolata, nem én vagyok az első felesége után. Velem maradt meg hosszú távon. Az elején azt hittem nem lesz itt semmi gond, önálló, felnőtt gyerekek. Nem gondoltam hogy páromnak ennyit a gyerekek lesznek eszébe, meg úgy tűnik lassan már jobban örül a velük való találkozásnak mintha velem van. Talán nem igaz, mindenesetre én így érzem.
2021. febr. 5. 14:28
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Mi az, hogy “nem vált le” meg “nem fogadta el, hogy felnőttek”, mert merészeli figyelembe venni, hogy egy ÜNNEPEN ott lehessenek, segít nekik és még ráadásul arra is törekszik, hogy megadja nekik a legjobbat? Normális vagy?

Kérdező, te szintén. Ne neked álljon már feljebb, hogy együtt éltek, ők meg külön, távol és merészel rájuk időt szakítani. Ok, most költsd hozzá, hogy minden egyes hétvégét. Amikhez egyébként bizonyára te is csatlakozhatnál, csak te ebből nem kérsz. Hát az a te bajod. Nem kellett volna gyerekes férfival kezdeni. Ha kell a pasi, kelljen a gyereke is!

Egy szülőnek pedig MINDIG a gyermekei lesznek a legfontosabbak. Nem is tudom, hogy jönnek ahhoz ilyen aktuális partnerek (de egyáltalán bárki), hogy ezt meg akarják változtatni.

2021. febr. 5. 14:39
 10/16 A kérdező kommentje:

9-es én alapvetően nem vagyok ideges típus, ezért azt látom kommentedből hogy majd felrobbansz a dühből. Kérdés, miért?

Azért mert ezen a fórumon emberek elmondják bánatukat, szomorúságukat még nem kellene ennyire ki kelned magadból, és csupán egy szemszögből nézned a dolgokat. Apa-gyerek kapcsolat nem zárja ki hogy a férfi odafigyeljen párja érzéseire is. Ha szereti. Hiszen ha nem így tesz, könnyen egyedül maradhat idős korára. A gyerekei nem fognak ugrálni hozzá, akkor megtapasztalhatja.

A gyereknek pedig meg kell tanulni, nem lehetnek mindig ők az elsők, ez nem is egészséges. Mások igényeit is figyelembe érdemes venni.

Lehet én látom rosszul, nem tudom.

2021. febr. 5. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!