Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan haragszik rám anyukám?...

Jogosan haragszik rám anyukám? (részletesebben lejjebb)

Figyelt kérdés

Szóval egy hónapja elromlott anyukám laptopja. (Anyum GYESen van) Felajánlottam neki hogy nyugodtan használhatja az én laptopomat, amit az én pénzemből, én vettem. Csináltam neki külön fiókot,raktam rá mindenféle szűrőt, mondtam neki, hogy ne töltsön le semmi olyat amiről nem tudja hogy mi. Erre kb 2napra (érdekes,miért nem előbb) felháborodott hogy mit titkolózok előle,és most átnézi az egész laptopot,lépjek be… Beléptem, és tényleg átnézte… Sok érdekeset nem talált, a Google Classroomon meg az EKrétán kívűl…Majd másnap felhívta apámat (5éve váltak, ha felhívja akkor tényleg akar valamit) Apám és Anyám kifaggatott, hogy minek anyumnak másik fiók. Én mondtam hogy így neki is kényelmesebb, véletlenül sem nézek bele az előzményeibe, meg hát azért a privát szféra neki is kell, és a végére odatettem, hogy a testvéreimnek is külön fiókjuk van… Gondolom anyukám bosszútállni próbál, vagy nem tudom, de fél 9kor kihúzza az internetet, nekem pedig még javában tanulnom kell. Elmagyaráztam neki (érthetően, tisztelettel) hogy internet nélkül nem működik az EKréta,Classroom,stb.Karácsonykor teljesen felvolt háborodva hogy "csak" egy Honor 8A-t vettem neki. (modernebbet nem tudna kezelni) De nem is az, hogy az ő pénzét költöm, mert az én megtakarított pénzemből vettem neki. Jogosan van ezeken felháborodva?

Én:17L

Apukám:45éves

Anyukám:45éves

Öcsém:9éves

Húgom:8éves.

2021. jan. 30. 09:16
1 2 3
 11/22 Savlekotő ***** válasza:
22%
Kitartja el anyukát,ad hds kifogás büdös a munka gondolom..
2021. jan. 30. 12:00
 12/22 A kérdező kommentje:
Igen, oké. De komolyan papírja van róla hogy fogyatékos. Amúgy is, nem ez a kérdés.
2021. jan. 30. 12:02
 13/22 anonim ***** válasza:
25%
Jár neki a gyes tíz éves korig, nem erről van szó, de elég durva fogyatékosnak hívni őket....
2021. jan. 30. 12:03
 14/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem, nem jogos egyáltalán. Ahány felhasználó annyi fiók, és az admin fiókot csak kivételes esetekben szabad használni. Ez így biztonságos. Ha nem hisz neked kérdezzen meg egy informatikust, vagy tanárt.
2021. jan. 30. 12:15
 15/22 anonim ***** válasza:
92%

Anyád elmebeteg, ha ilyen lányom lenne, mint te, inkább osszetennem a kezem és ezerszer megkoszonnem az életnek.

Jezusom. Te felnottebb vagy anyukadnal.

2021. jan. 30. 13:04
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Ne sajnáljátok már a gyed-et tőlük, komolyan.. Ha nektek lenne akármilyen "fogyatékos" gyereketek ti is kérnétek a + támogatást, ne mondja nekem senki, hogy nem fogadnátok tárt karokkal.

Amúgy jogtalanul dühös anyud, ez hosszútávon komolyabb gondokat és összetűzéseket fog neked okozni, kihasználhat később és még ő lesz felháborodva, hogy miért nem adod az összes fizudat neki vagy egyéb máson számon kér. Mondd meg neki, hogy ha kell jobb, nyugodtan megveheti, te meg majd használod a régit. Ha net kell, akkor meg vehetsz a mobilszolgáltatódnál esetleg, bár elég szánalom, hogy ehhez kéne folyamodnod miatta.

2021. jan. 30. 13:11
 17/22 kovpet ***** válasza:
96%

"Apám és Anyám kifaggatott, hogy minek anyumnak másik fiók"

Pont azért, amiért külön fogkefétek is van...

Amúgy aki digitális analfabéta, az tényleg nem biztos, hogy érzi ezeket, de a többi elmondott dolog miatt én is úgy gondolom, hogy anyádnak simán megzápult az agya.

2021. jan. 30. 13:34
 18/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ❤️ #16 Neked különösen! Megpróbálom megértetni velük. Remélem ettől nagyobb és súlyosabb incidensek nem lesznek, szeretnék jóban lenni anyummal:(
2021. jan. 30. 13:45
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Majd valószínűleg hamarosan belátja anyukád, hogy nem volt igaza.
2021. jan. 30. 14:38
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen, remélem nem jársz úgy, mint én, most kell valahogy "ésszerűen" kezelni a dolgokat a gyökerében helyrehozni, felvázolni logikusan a problémád (bár általában úgy vannak a szülők, hogy "te csak ne oktassál kifele, én vagyok az anyád", de biztos menni fog neked, elég talpraesettnek és tisztelettudónak tűnsz :)

#16-os voltam.

2021. jan. 30. 15:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!