Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha a 8 éves...

Mit reagálnál, ha a 8 éves lányodról ezt mondaná neked az egyik vele egyidős barátnője? Mi a helyes reakció?

Figyelt kérdés

Adott 3 8 éves kislány, akik barátok. Az egyikőjüket ketten meglátogatják. A lányodról és arról akihez mentek a harmadik kiscsaj azt állítja, hogy a másik két lány szexelt egymással(tehát aki mondta az kimaradt a dologból, elmondása alapján csak látta). Ezt az állítást hallja a többi szülő és a másik két lány is.

Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?

Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?

((Mielőtt valaki nekem esne, hogy perverz vagyok és erre verem, ez egy velem 10 éve megtörtént dolog és néha visszatér (rém)álmaimban az a nap, amikor az eset történt))

2021. jan. 29. 15:14
1 2 3 4 5 6
 41/57 A kérdező kommentje:
#41 ezt hogy érted?
2021. jún. 18. 11:51
 42/57 anonim ***** válasza:
44%
Bár nem én vagyok a 41-es, de képzeld el egy valóban homoszexuális ember életét nem elfogadó környezetben. Ahhoz képest a te bajod mondjuk eltörpül szerencsére.
2021. jún. 18. 13:18
 43/57 A kérdező kommentje:
Egyébként biszexuális vagyok, a lányokhoz vonzódom jobban ráadásul, szóval el tudom képzelni a helyzetet.... Az egyéb dolgaimat meg nem említettem, csak egy bizonyos emléket az életemből....
2021. jún. 18. 13:22
 44/57 anonim ***** válasza:
71%
Értem. Ez esetben nem volt jogos amit mondtam, őszintén sajnálom. Sajnos itthon nem valami elfogadóak a melegekkel, biszexekkel.
2021. jún. 18. 13:25
 45/57 anonim ***** válasza:
25%

És bár, én sem vagyok a 41-es, és nagyon sajnálom, hogy benned ekkora nyomot hagyott ez az egész, de gondolj bele, hogy mi van azokkal az emberekkel, akiket megerőszakoltak? Vagy akiknek megölték egy rokonát?

Ezt csak azért mondom, és gondolom a 41-es is csak azért írta, hogy kicsit megkönnyebbülj, hogy veled például ilyesmi nem történt

2021. jún. 18. 13:30
 46/57 anonim válasza:
91%
Mindenkinek megvan a maga traumája, nem szabad elbagatellizálni a kérdező problémáját. Én teljesen együtt érzek veled, pedig én 9 évesen bele esetem egy folyóba, és majdnem megfulladtam. A különbség az, hogy engem az én anyám vigasztalt ezután, és szorosan ölelt, téged viszont megrángatott, és megalázott. A legsúlyosabb trauma mindig abból lesz, ha a szüleink megszégyenítenek, megvernek (vagy hagyják, hogy mások ezt tegyék). A bizalomvesztés a szüleink felé komoly gond, ezt éli át mindenki, aki bántalmazott gyerek volt, vagy elhanyagolt vagy bármi. A szüleinknek megvédenie kellene minket, de nem ezt tették, sőt éppen ellenkezőleg. Később az anyukád megpróbált megölelni, de az nagyon kellemetlen volt. Azért volt kellemetlen, mert megtörtént a bizalomvesztés. Egy gyerek, ha többé nem bízhat a saját anyjában, akkor kiben? Ilyenkor a gyerek tehetetlen, egy instabil légkör lengi körül, amiben nem lehet tudni, hogy mi jön még, és ezzel ő még nem tud megküzdeni egyedül, mert túl kicsi. Főleg, ha belegondolunk, hogy ráadásul tényleg biszexuális vagy (mint kiderült később). Ezzel szembehelyezkedik az anyukád nyilván a mai napig is, és a sztori ott, akkor, aznap kezdődött, amikor először megrángatott, és megtiltotta, hogy lányokkal intim kapcsolatod legyen. Ez igenis fontos pont az életedben, és megértem, hogy a mai napig foglalkoztat ez az eset.
2021. jún. 18. 22:08
 47/57 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nem foglalkoztatott az eset évekig, viszont talán két éve, valahogy ismét feltűnt, és azóta sokat gondolok erre. Visszatérő álmaim vannak azzal a nappal, és nem igazán hagy nyugodni a dolog. Szinte gátol a kapcsolataimban is. Valahányszor alakulna egy lánnyal, beparázok, hogy mi van ha itthon kiderül és végül semmi nem lesz az egészből
2021. jún. 18. 22:49
 48/57 anonim ***** válasza:
64%

Itt az aggalyos az a nyilvanos megalaztatas, hogy szeles kozonseg elott hangzott el.

Nem akarnek reszleteket arrol, ki mit csinalt, csak hogy ki mennyire egyezett bele, vagy volt-e akarata ellenere. De igyekeznem elmagyarazni, hogy gyerekek kivancsiak es ki akarnak probalni dolgokat. Ezeket jobb nem igy csinalni, mert felnottek megharagudhatnak, es ok is megbanhatjak.

2021. jún. 19. 02:40
 49/57 anonim ***** válasza:
86%

47-esnek nagyon igaza van, és meg is ragadt 1 mondat, amit írtál:

"A bizalomvesztés a szüleink felé komoly gond, ezt éli át mindenki, aki bántalmazott gyerek volt, vagy elhanyagolt vagy bármi. A szüleinknek megvédenie kellene minket, de nem ezt tették, sőt éppen ellenkezőleg."

Most sok minden előjött az én életemből is. Sajnos.

2021. júl. 13. 15:18
 50/57 anonim ***** válasza:
87%
Odahívnám a többi szülőt is. Először mindenki beszéljen külön-külön a saját lányával majd ha a kislány aki esetleg kiszinezte vagy félreértette akkor a saját szülője gondolom rajott hogy Marika es Zsuzsika valojaban csak jatszott es nem tortent semmi szex. Van az a jatek aminek nem tudom a nevet de van egy nagy szonyeg amin kulonbozo szinu tenyerek es talpak vannak festve es egy ilyen jatek alapjan felreerthetet esetleg valamit a kislany. De ugy oszinten ket kislany hogy tudna mar szexelni egymassal biologiailag? Nekem ez lenne az elso kerdesem szulokent magamban. Gondolom nem hermofrodita az egyik kislany.
2021. júl. 13. 18:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!