Mit reagálnál, ha a 8 éves lányodról ezt mondaná neked az egyik vele egyidős barátnője? Mi a helyes reakció?
Adott 3 8 éves kislány, akik barátok. Az egyikőjüket ketten meglátogatják. A lányodról és arról akihez mentek a harmadik kiscsaj azt állítja, hogy a másik két lány szexelt egymással(tehát aki mondta az kimaradt a dologból, elmondása alapján csak látta). Ezt az állítást hallja a többi szülő és a másik két lány is.
Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?
Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?
((Mielőtt valaki nekem esne, hogy perverz vagyok és erre verem, ez egy velem 10 éve megtörtént dolog és néha visszatér (rém)álmaimban az a nap, amikor az eset történt))

És bár, én sem vagyok a 41-es, és nagyon sajnálom, hogy benned ekkora nyomot hagyott ez az egész, de gondolj bele, hogy mi van azokkal az emberekkel, akiket megerőszakoltak? Vagy akiknek megölték egy rokonát?
Ezt csak azért mondom, és gondolom a 41-es is csak azért írta, hogy kicsit megkönnyebbülj, hogy veled például ilyesmi nem történt

Itt az aggalyos az a nyilvanos megalaztatas, hogy szeles kozonseg elott hangzott el.
Nem akarnek reszleteket arrol, ki mit csinalt, csak hogy ki mennyire egyezett bele, vagy volt-e akarata ellenere. De igyekeznem elmagyarazni, hogy gyerekek kivancsiak es ki akarnak probalni dolgokat. Ezeket jobb nem igy csinalni, mert felnottek megharagudhatnak, es ok is megbanhatjak.

47-esnek nagyon igaza van, és meg is ragadt 1 mondat, amit írtál:
"A bizalomvesztés a szüleink felé komoly gond, ezt éli át mindenki, aki bántalmazott gyerek volt, vagy elhanyagolt vagy bármi. A szüleinknek megvédenie kellene minket, de nem ezt tették, sőt éppen ellenkezőleg."
Most sok minden előjött az én életemből is. Sajnos.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!