Mit reagálnál, ha a 8 éves lányodról ezt mondaná neked az egyik vele egyidős barátnője? Mi a helyes reakció?
Adott 3 8 éves kislány, akik barátok. Az egyikőjüket ketten meglátogatják. A lányodról és arról akihez mentek a harmadik kiscsaj azt állítja, hogy a másik két lány szexelt egymással(tehát aki mondta az kimaradt a dologból, elmondása alapján csak látta). Ezt az állítást hallja a többi szülő és a másik két lány is.
Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?
Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?
((Mielőtt valaki nekem esne, hogy perverz vagyok és erre verem, ez egy velem 10 éve megtörtént dolog és néha visszatér (rém)álmaimban az a nap, amikor az eset történt))

Azt, hogy gyerekek, még nem tudják ez micsoda. Hogy ez mennyire igaz: amikor 17 éves voltam (F), a húgom 12 és először jött meg neki, annyira nem értette még ezeket, hogy el tudtam hitetni vele, hogy terhes. Nem büszkeségből írom.
Egy 8 éves meg pláne gyerek meg.

Én is "szexeltem" 8-9 éves koromban a legjobb barátnőmmel. Értsd: ruhán keresztül dörgölőztünk, meg szájrapusziztunk, mert az olyan "felnőttes".
Atyaég, de kis hülyék voltunk, most felnőtt fejjel csak röhögünk ezen, de akkor olyan "komoly" volt. :D

Ovodás voltam amikor a szomszéd gyerekkel azt játszottuk, hogy összeházasodunk.
Volt amikor a többi gyerek is eljött az "esküvőre"
Egyszer valamelyik kitalálta, hogy feküdjek le, a fiú meg feküdjön rám és mozogjon rajtam (ruhában) mert hogy az az esküvővel jár. Elég hamar meguntam meg zavarba ejtő is volt úgyh tartott a szitu kb 10 mpig....
Hát azóta már rájöttem mi akart az lenni. Szavakkal leírhatatlan mit érzek a dologgal kapcsolatban.
Amúgy nem csinálnék semmi kült, csak megkérdezném mire gondol szex alatt? Ilyen sztem mindenkivel történik

Nem csinálnék ebből ügyet, annál rosszabb ha valamit tiltasz egy gyereknek.
8 évesek nem tudnak szexelni, fájna nekik.
Érdeklődnek, kíváncsiak és ennyi.
Hogyan reagálnék?
Jaj gyerekek ne majomkodjatok már, inkább fogócskázzatok, ki a fogó?
Kb ennyi.

"Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?
Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?"
Biztosan rákérdeznék, mert kíváncsi természetem van. Így hangzana: Mit csináltatok édes kislányom, hogy a másik kislány azt hitte, szexeltek? Ezután átbeszélnénk, tudja-e mi a szex, kapna szexuális felvilágosítást, hogy értse, mi történik most ővele, körülötte. A szexuális felvilágosítás lehet hogy csak nagyvonalakban történne, illetve ha kérdezgetne, valahogy megoróbálnék őszintén, mégis finoman válaszolgatni.
Büntetni nem bűntetnén, de eléggé meglepett lennék az biztos.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!