Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnál, ha a 8 éves...

Mit reagálnál, ha a 8 éves lányodról ezt mondaná neked az egyik vele egyidős barátnője? Mi a helyes reakció?

Figyelt kérdés

Adott 3 8 éves kislány, akik barátok. Az egyikőjüket ketten meglátogatják. A lányodról és arról akihez mentek a harmadik kiscsaj azt állítja, hogy a másik két lány szexelt egymással(tehát aki mondta az kimaradt a dologból, elmondása alapján csak látta). Ezt az állítást hallja a többi szülő és a másik két lány is.

Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?

Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?

((Mielőtt valaki nekem esne, hogy perverz vagyok és erre verem, ez egy velem 10 éve megtörtént dolog és néha visszatér (rém)álmaimban az a nap, amikor az eset történt))

2021. jan. 29. 15:14
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
93%
Kérdező, most már leírnád, hogy pontosan mi a történet? Anonim az oldal, szóval a franc se fogja tudni, hogy ki vagy, ha erről van szó.
2021. febr. 25. 16:46
 32/57 anonim válasza:
10%
Ebben a helyzetben nincs helyes reakció.
2021. febr. 25. 17:23
 33/57 A kérdező kommentje:

Most jutottam el oda, hogy leírjam,

Szóval az történt, hogy a kiscsaj elmondta a szülőknek, hogy én meg a másik csaj "szexeltünk". Ez egyébként a valóságban annyit takart, hogy mind a hárman egy ágyban feküdve filmet néztünk, csak akinél voltunk megölelt engem. Akinél voltunk, annak az anyja ott elkezdett veszekedni a lányával, aki ezt az állítást mondta csaj annak az anyja viccelődött a helyzeten, az én anyám meg kínosan úgy tett, mint aki kicsit viccel, kicsit nem érti a helyzetet. Jó, elindultam haza anyámmal, már sötét volt, tökre feszült csend volt, megálltunk a vasút előtti üres parkolószerűségen és elkezdett velem ordibálni, hogy mi történt. Arra biztosan emlékszem, hogy megrángatott, de anyámat ismerve nem tartom kizártnak azt sem, hogy megütött, bár az utóbbira nem emlékszem. És ezt addig csinálta, amíg "be nem vallottam az igazat", tehát, hogy lefeküdtem a szintén 8 éves barátnőmmel, és ennek az ellenkezőjét nem hitte el, tehát azt kellett mondanom. Otthon még néztem valami filmet anyuval együtt, nem tudom mit, de nem is lényeg, és ölelgetett közben, ami nyilván nem esett jól a parkolós megrángatós, ordibálós jelenet után, meg tartott egy kisebb "felvilágosítást". Így miután megrángatott, meg ilyenek, csak azután érdeklődött és hitte el, hogy amúgy semmi ruha nem került le meg ilyesmi. Ja meg arról is magyarázott, hogy milyen abnormális, amit csináltam, meg ezt nem csinálhatja egymással két lány vagy két fiú, mert az gusztustalan, természetellenes, megvetendő, és ő megtiltja, hogy ilyen legyek...

Őszintén szólva sokszor eszembe jut ez az emlék, és mindig elbizonytalanodok a benne lévő hiányos részletek miatt, hogy tényleg megtörtént-e, nem csak álmodtam, vagy csak rosszul emlékszem és rosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában volt. Persze ennek lehet az az oka, hogy a tudatom így akarja feldolgozni az esetet. Mindenesetre elég nyomasztó...

2021. jún. 17. 14:53
 34/57 anonim ***** válasza:
95%
Kérdező, anyád egy roppant buta, idióta nőszemély.
2021. jún. 17. 15:50
 35/57 anonim válasza:
4%
Fura hogy ez még ennyire érdekel. Normális ember ezt feldolgozza, tagadja, a tudattalanjába nyomja, teljesen mindegy hogy hogyan de nem ezzel éli le az életét! Ha sokáig kattogsz ezen, még olyan leszel mint amilyennek az anyád mondott!
2021. jún. 17. 16:02
 36/57 anonim ***** válasza:
91%
Nagy trauma lehetett neked, az látszik az egészből. Örülök, hogy sikerült eljutnod oda, hogy leírd nekünk. Nem azért, mert végre mostmár tudjuk miről van szó, hanem mert ez azt jelenti, hogy kezd feloldódni benned. Sokszor nagy út vezet odáig, hogy elkezdjünk beszélni egy nagyon kellemetlen emlékről, de ezután minél többet beszélünk majd róla, annál jobban feloldódik majd bennünk. Anyukád nagyon helytelenül cselekedett, de gondolom ezt te is tudod.
2021. jún. 17. 16:44
 37/57 anonim ***** válasza:
91%
#37, te idióta vagy? Senki nem mondta, hogy most 8 éves a Kérdező, valamikor, a múltban történt vele ez az eset, amikor 8 éves volt.
2021. jún. 17. 17:50
 38/57 anonim válasza:
94%

Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled. Teljesen rosszul kezelték a szülők. Egyértelmű volt, hogy igazából nem volt szex, én megkérdeztem volna a kislánytól, hogy mit ért ez alatt. Akkor ő elmondta volna, hogy tv nézés közben megöleltétek egymást, és utána lehetett volna egy jót nevetni. Biztos egyszer valamelyik szülője mondta ezt a kislánynak. "Anya mi az a szex?" Válasz: "Tudod, az az amikor két felnőtt ölelkezik az ágyban." És a gyerek már félre is értette.

Anyukád nagyon önző volt, nem téged védett meg, hanem saját magát óvta a kellemetlen helyzettől, és próbált szabadulni vicceskedve. Utána a frusztrációját pedig rajtad töltötte ki. A rángatással a célja a saját frusztrációjának a levezetése volt, amiről te nem tehettél. A saját dühéről mindenki maga tehet. Nem létezik olyan, hogy "azért bántottalak, mert feldühítettél." Nem. Azért bántott, mert ő képtelen volt a dühkezelésre, és a helyzet kezelésére. Az ő feladata most az lett volna, hogy megvédjen Téged, aki mindössze 8 éves voltál, és ezért saját magad védelmében még nem tudtál kiállni.

Ha megint előtörnek az emlékek, akkor tudok tanácsolni egy technikát, ami nekem hasznos, a terápiámban tanultam. Képzeld oda magad felnőttként a gyermek éned mellé, és felnőttként beszélve védd meg a kicsi gyereket. Mondd azt, hogy "Ugyan már, egyértelmű, hogy semmi sem történt, hiszen csak gyerekek. Inkább kérdezzék meg attól a másik lánytól, hogy miért mondott ilyet." Vagy valami ilyesmit. Olyat, amit hallani szeretett volna a kicsi éned.

Sok sikert, és jobbulást kívánok! Remélem ezután jobban érzed majd magad!

2021. jún. 18. 02:36
 39/57 anonim ***** válasza:
14%
Bár
2021. jún. 18. 11:45
 40/57 anonim ***** válasza:
41%
*Bár engem is csak ennyi "trauma" ért volna, cserélnék veled!!!!!
2021. jún. 18. 11:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!