Mit reagálnál, ha a 8 éves lányodról ezt mondaná neked az egyik vele egyidős barátnője? Mi a helyes reakció?
Adott 3 8 éves kislány, akik barátok. Az egyikőjüket ketten meglátogatják. A lányodról és arról akihez mentek a harmadik kiscsaj azt állítja, hogy a másik két lány szexelt egymással(tehát aki mondta az kimaradt a dologból, elmondása alapján csak látta). Ezt az állítást hallja a többi szülő és a másik két lány is.
Hogy kezeled a helyzetet helyben? Rákérdezel a lányodnál? Ha igen akkor hogyan? Elbeszélgetsz vele ezután? Ha igen akkor milyen dolgok kerülnek szóba? Megbüntetnéd emiatt a gyerekedet?
Mi a helyes reakció egy ilyen helyzetben?
((Mielőtt valaki nekem esne, hogy perverz vagyok és erre verem, ez egy velem 10 éve megtörtént dolog és néha visszatér (rém)álmaimban az a nap, amikor az eset történt))
Élnék a gyanúperrel, hogy a kislány úgy hazudik, hogy igazából nem is érti, miről beszél.
Megkérdezném tőle, tudja-e, ez mit jelent, majd persze, a saját gyerekemet is, hogy mi igaz ebből. De végtelenül kínos lenne az egész szituáció, brrrr.
Feltételezném, hogy a nyolc éves kislány nem tudja, hogy mi az a szex, csak hallotta valahol és téves kapcsolta össze a szót és a látott cselekményt. Szerintem mind a három kislánnyal egyszerre kellene beszélniük a szülőknek, hogy pontosan mi is történt és ennek fényében haladna tovább a beszélgetés. Megbüntetni nyilván nem büntetnék meg senki, gyerekekről beszélünk akik valószínűleg nem is tudják, hogy pontosan mit csináltak. Hogy marha kínos lenne, az 100%, de ez nem maradhat megbeszéletlenül.
Megkérdezhetem, hogy a veled megtörtént eset kapcsán, hogyan reagáltak a szülők? Mivel rémálmot írsz, feltételezem nagyon rosszul.
Nem foglalkoznék vele, a gyerek csak 8 éves, ilyenkor előfordulnak dolgok, amikről azt sem tudják micsoda, csak valami filmben látták.
Emlékszem rá, hogy nagyjából elsősök voltunk és lányosztály, amikor az egyik "jól értesült" lány csókolózni tanította a szünetekben az osztályt, annak rendje és módja szerint.
Én is átestem rajta, annyi volt a megállapításom, hogy nyálas és fokhagyma szagú és én ezt soha nem fogom csinálni.:)
Nálunk volt, hogy szexnek hívták a szájrapuszit, vagy a "csókolózást" is.
De éppenséggel ha mondjuk továbbmentek, és mondjuk egymás nemiszervét simogatták, vagy odanyúlkáltak, megmutatták egymásnak, azt gondolom, hogy most fedezik fel egymás testét.
Jajj hagyjuk már ezt, oviban, kis iskolában ezer meg egy dolgot kipróbálnak a gyerekek, főleg mivel egynémely faxfej szülő a gyerek előtt szexel. Nálunk is volt papás mamás, egyneműek között is. Régen volt, 7 évesek lehettünk, már el is felejtettem, és normális felnőtt vagyok, nem lettem aberrált.
Anyám engem mikor erre fény derült, nagyon megalázott (egy hétéves gyereket) és inkább hatott ez ki rám (és okozott folytonos szorongást), meg a folytonos sutyorgása erről más felnőttekkel, és az ordítozása, meg hogy rossz vagyok és undorító, mint az, hogy mit csináltunk a bokor mögött.
Szóval nem, én nem aláznám ez miatt meg a gyerekem, elbeszélgetnék vele erről, okosan, de a kibeszélés, ordítás, verés, semmiféleképp nem opció. Az annak a szülőnek a fegyvere, aki tudja, hogy elbaxta a nevelést, és megriad attól, mekkora xar szülő, és azt hiszi a verés jó opció arra, hogy a gyerekre terelje a felelősséget.
Ilyenkor a legrosszabb amit tehetsz, ha leszidod.
El kell beszélgetni vele a dologról, akár felszínesen, akár nem, ezt te döntöd el.
De azért ez a helyzet elég gyakori a 8 év körüli gyerekeknél, szóval nem kell annyira félni tőle. (Bár, ha belegondolok, én is biztos meglepődnék)
Például alsó tagozatban néhány lány osztálytársammal mi is műveltünk olyan dolgokat, amiktől még ma is elpirulok.
Szexet szimuláltunk és szextanfolyamot működtetünk a lányöltözőben.(persze csak az akkori tudásunkhoz mérten)
Több ismerősöm is beszámolt arról, hogy 6-7 éves korában melyik barátjával csináltak úgy, mintha szeretkeznének.
Szóval ne aggódj, abban a korban ez a nagy újdonság a gyerekek körében.
Egy biztos, a legrosszabb dolog amit ilyenkor tehet az ember, ha megbünteti, vagy leszidja. Ebben az esetben később társíthatja ezzel az agya, így bármilyen szexualitással kapcsolatos dolognál eszébe juthat, hogy az rossz dolog, mert megdorgálták érte. A másik pedig, hogy a későbbiekben nem fogja ezeket megbeszélni a szüleivel, elveszted vele ezt a fajta kapcsolatot.
Valószínűleg a megoldás egy beszélgetés, tudja-e egyáltalán miről van szó? 8 évesen már simán el kezdődhet az érdeklődésük a téma iránt, fedezik fel a testüket, az érzéseket. Ez még nem feltétlen jelent rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!