Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá anyát hogy 16...

Hogy vegyem rá anyát hogy 16 évesen ott aludhassak a barátnőimnél?

Figyelt kérdés
2021. jan. 25. 12:22
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
27%
Most úgy konkrétan sehogy, mert este 8 és reggel 5 között otthon kell tartózkodnod.
2021. jan. 25. 12:31
 2/31 anonim ***** válasza:
42%
Ha fiú vagy, akkor gratulálok, jól indulsz az életnek. :D
2021. jan. 25. 12:39
 3/31 anonim ***** válasza:
94%
#1 de ha 7 órakor odamegy, és ott alszik akkor nem büntetik meg.
2021. jan. 25. 12:55
 4/31 anonim válasza:
92%
Ugyan ez van velem. Nekünk az volt az ötletem, hogy "Azért alszok ott, hogy ne kelljen 8 után mászkálni"
2021. jan. 25. 12:56
 5/31 anonim ***** válasza:
34%

A kijárási tilalom miatt szerintem most ne nagyon akarj ott aludni.

A későbbiekre vonatkozóan pedig mondd meg neki szépen nyugodtan, hogy ott szeretnél aludni hétvégén x-nél. Az sokat segít ha anyukád ismeri a szüleit. Esetleg előtte vidd el magatokhoz bemutatni, ez is megnyugtatja a szülőket. Esetleg kedveskedhetsz is neki, hogy könnyebb legyen rávenni, pl süss sütit vagy takaríts ki. És mindenképp mondd meg, hogy másnap mikor érsz haza, esetleg közben is írhatsz neki, hogy minden oké veled.

De érdekes, hogy ennyi idősen nem engedi. Én ilyenkor csak bejelentettem, hogy megyek, nem engedélyt kértem.

De ha a vírus+kijárási tilalom miatt nem engedi, akkor értsd meg és várj még pár hónapot.

2021. jan. 25. 13:02
 6/31 anonim ***** válasza:
74%
Miért nem engedi? Mi ez ellen a kifogása? Én 16 évesen már kis túlzással oda mehettem, ahova akartam, csak tudni akarták, hogy biztonságban vagyok-e.
2021. jan. 25. 13:02
 7/31 anonim ***** válasza:
82%

Ugyanaz nálam is, mint a 6-os válaszolónál, nem is értem, hogy nem engednek.

Azért nem engednek, mert alapból sem engednének, vagy a covid miatti korlátozások miatt? Nem mindegy. Előbbi túlféltés, utóbbi meg.. hát, talán attól tart, hogy bandázni fogtok, és anyukádnak kell kifizetni a büntetést. :)

2021. jan. 25. 13:07
 8/31 anonim ***** válasza:
89%
Akkor kérd meg a barátnőd szüleid hogy engedjék meg neki
2021. jan. 25. 13:16
 9/31 anonim ***** válasza:
37%

Nálunk ez működött, hogy barátnőmmel kitaláltuk a dolgot, megkérdezteük az ő anyukáját, hogy lehet-e, nem zavarja-e őket, aztán már otthon úgy kérdeztem meg, hogy a másik oldalon már minden le volt zsírozva, a szülők beszéltek egyet telefonon és ennyi.

Viszont ilyenkor anyukád fejében megfordul az is, hogy ilyenkor illendő visszahívni a barátnőt, ő pedig nem akarja otthon kerülgetni vagy hogy gondja legyen rá, esetleg nem bírja vagy a barátnődet vagy az anyját.

Ilyenkor egyszerűbb nem-et mondani. A kijárási tilalom is lehet egy indok, de amúgy ott alszol, ahol akarsz, csak ne mászkálj az utcán. Arra hozták, hogy mivel bezártak a szórakozóhelyek ne az utcán gyülekezzenek az emberek bulizgatni, mert nálunk pl az volt, hogy az egyik nagyobb parkolóban gyűltek össze, hoztak kempingszékeket, szólt a zene, ittak, egymás szájában voltak maszk nélkül vagy 20-an.

Szóval visszatérve inkább a szülői dilemmák lehetnek a visszautasítás okai.

2021. jan. 25. 13:20
 10/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Félre értés elkerülése végett én is lány vagyok és rég nem láttam a barátaimat. És egyik barátnőm fel ajánlotta hogy aludjunk nála csak anya nem igazán engedékeny:(
2021. jan. 25. 13:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!