Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt kaptok 14-16...

Mennyi zsebpénzt kaptok 14-16 évesek ?

Figyelt kérdés

Ez egy átlag adat felméréshez kell így kérek mindenkit , minél többen írjatok .

Köszi előre is mindenkinek .

2021. jan. 25. 01:54
 41/96 anonim ***** válasza:
100%
Hát ezen a 36. kommenten én is el vagyok teljesen ámulva. Mi az hogy megtarthatja? A saját fizetését hogy a viharba ne tarthatná meg????
2021. jan. 25. 08:50
 42/96 anonim ***** válasza:
100%

Napi 300 forintot kaptam gimis koromban a kajára(és általánosban is). Nem volt menza a gimiben. Sajnos minden évben drágultak a suli körül a pékségek, ezért nagyon nehéz volt akármi laktatót venni. Naponta utaztam is 1-1 órát a suliig és haza, és délután már kb majd kiguvadtak a szemeim az éhségtől. Ha valami pizzát, vagy gyrost akartam enni, akkor már koplalnom kellett több napig. Volt, hogy napokig sóspálcát ettem, csak hogy tudjak magamnak egy leárazott ruhàt venni, mivel arra sem akartak adni. Irigykedtem is a többi osztálytársamra, hogy ők napi ezer ft-vel indultak útnak.

Az utolsó két gimis évemben ösztöndíjhoz jutottam, mert jó tanuló voltam, és azt hittem, hogy végre kitörhetek a helyzetből, és lesz zsebpénzem. De anyukám elvette a bankkártyámat, amire kaptam a sulitól az ösztöndíjat, és azután 2 évig arról fizette a busz bérletemet és onnét osztogatta a kaja pénzt. (Na meg kiderült, hogy 1-2x abból fizetett valami autóalkatrészt, de az már mellékes)

Szóval a kajapénzen kívül nem volt semmim. Az ilyen mozi, szórakozás, ruha, esetleg kávézás a barátnőkkel a suli után szóba sem jöhetett, ha nem éheztettem magam.

2021. jan. 25. 08:53
 43/96 anonim ***** válasza:
75%

Én igaz, hogy már egyetemista vagyok, de hátha felhasználható a válaszom.

9.-ben felkerültem koliba, azt a szüleim fizették 4 éven keresztül+kaptam minden hétre 3-4000 ft költőpénzt buszra és esetleg kajára, ruhákra. Ebből tudtam valamennyit félretenni is.

Ahogy egyetemista lettem, dolgozni kezdtem és azóta is dolgozom, hogy ne kelljen adjanak nekem pénzt. Szerencsémre fenn tudom magam tartani már és néha nekük is tudok venni 1-2 nagyobb értékű “ajándekot” akár.

Lényegében sosem voltam olyan, hogy szórtam a szüleim pénzét, megelégedtem azzal amit adtak, sőt, rendesen szégyeltem, hogy nekem kell fizessék a kolit+ zsebpénzt is adjanak, ezért kezdtem el ahogy tudtam dolgozni.

2021. jan. 25. 08:56
 44/96 anonim ***** válasza:
15%
Zsebpénz?Minden nap hálát adok nekik az életemért meg hogy ilyen remek embert neveltek belõlem!
2021. jan. 25. 09:22
 45/96 anonim válasza:
100%
Nálam nem volt soha zsebpénz. Ha kell valamire, akkor megmondom mire kell, és adnak, ha tudnak.
2021. jan. 25. 09:26
 46/96 anonim ***** válasza:
16%
Semmit, én akkor már albérletben laktam és egy marketing cégnél voltam junior shop asszisztens.
2021. jan. 25. 09:32
 47/96 anonim válasza:
83%
0ft
2021. jan. 25. 09:55
 48/96 anonim ***** válasza:
81%

Én nem kapok úgy kifejezetten zsebpénzt, minden reggel kapok viszont reggelire pénzt illetve ebédre.(ha van suli) Amennyi marad belőle (visszajáró) azt megtarthatom ha szeretném. Így hónap végére kb 10 ezrem szokott maradni amit vagy haza adok vagy gyűjtöm tovább.

16/L

2021. jan. 25. 09:56
 49/96 anonim ***** válasza:
39%

Semmit

Ne viccel zsebpénzt a vörös csillagos időkbe?

Ahogy valaki itt írta örültem ha ételt kaptam otthon.

2021. jan. 25. 10:05
 50/96 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk úgy volt még 1000 éve (tudom nem ez a kérdés) hogy 5ösért 200 ft, 4esért 100, a többiért semmi :D
2021. jan. 25. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!