Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi zsebpénzt kaptok 14-16...

Mennyi zsebpénzt kaptok 14-16 évesek ?

Figyelt kérdés

Ez egy átlag adat felméréshez kell így kérek mindenkit , minél többen írjatok .

Köszi előre is mindenkinek .

2021. jan. 25. 01:54
 21/96 anonim ***** válasza:
20%
kérdés: 14-16, jelen idő. Látom, nem sikerült értelmezni.
2021. jan. 25. 07:53
 22/96 anonim ***** válasza:
83%

21-es:

Igazad van, ezt én sem értelmeztem hirtelen :)

Viszont 16 éves kortól lehet regisztrálni, szóval amúgy is max 16 évesek válaszolhatnának.

2021. jan. 25. 07:56
 23/96 anonim ***** válasza:
91%
ja, erre próbált már rávilágítani valaki korábban, hogy nem tobzódnak itt a 14-16 évesek.
2021. jan. 25. 08:01
 24/96 anonim ***** válasza:
88%
Hát jó tudni, hogy nemcsak az én szüleim voltak smucigok. Havi 100 forintot ígértek, de minden "rossz" jegyért (amibe a 4-es is beletartozik) és minden ad hoc kitalált "kihágásért" levonogattak belőle. Lényegében soha nem kaptam egy vasat sem, csak ott virított a falon a táblázat, hogy miért mennyi a büntetés. Ha elcipeltem az üvegeket a visszaváltóba, annak megtarthattam a felét. Mindenki más megtarthatta az egészet, de én nem. Tiszta ciki volt a gyerekkorom, csak nekem nem volt soha pénzem egy kólára vagy egy vidámparki jegyre. Meg persze én voltam az is, aki soha nem mehetett sehova.
2021. jan. 25. 08:01
 25/96 anonim ***** válasza:
100%
Sokan félre értik a kérdést. Az, amit céllal ad a szülő, tehát menzára, kollégiumra, bérletre, stb, az nem zsebpénz. Zsebpénz az, ami extra, ami azért van, hogy legyen pénze a gyereknek valamire, amire alapból nincs szüksége, de épp azt a valamit szeretné. Pl ha anyuka nem csomagol tízórait, de ad 200 forintot, hogy vegyek magadnak egy szendvicset, az nem zsebpénz. Ha anyuka csomagol tízórait, és kapsz melle 200 forintot, amivel azt csinálsz, amit akarsz az zsebpénz, akkor is, ha te mégegy szendvicset veszel belőle.
2021. jan. 25. 08:04
 26/96 anonim ***** válasza:
82%
Világosítsatok már fel engem, szegény Amerikába szakadtat, hogy mi a fenét lehet 200 forintból venni odahaza? Akárhogy számolom, az alig 70 cent. Értem én, hogy Magyarország olcsóbb, ennyire még azért emlékszem, de ennyivel?
2021. jan. 25. 08:07
 27/96 anonim ***** válasza:
24%

24!

Nem feltétlenül smucigság az, ha valaki nem kap zsebpénzt. Ha minden kiadásod fizetve van, ha kapsz pénzt amikor kérsz valamire, akkor nem smucigság. Egyszerűen nem mindenki látja értelmét a fix havi/héti zsebpénznek.

Az összeg pedig olyan kérdés, mint a szepseg: relatív. Van, akinek havi 1000 forint is sok pénz, van akinek 10.000 is kevés.

Ha elolvasod az én válaszomat, akkor pl lathatod, hogy az én gyerekem kis összeget kap -5 euró hetente- de nem is kell a világon semmire költenie, még az extrákat is mi fizetjük neki.

2021. jan. 25. 08:08
 28/96 anonim ***** válasza:
40%
Érdekes, amit a #25-ös ír, ugyanakkor szerintem sok szülő is úgy kezeli, ha ad 200 forintot büfére, hogy az “zsebpénz”, mert ha kopog a szemed az éhségtől egész nap, de egy hét alatt kispóroltad belőle egy baseball kártyacsomag árát, akkor végül is nem a célnak megfelelően használtad fel és olyan, mintha adott volna direktbe egy ezrest. Sokan emiatt a szülői habitus miatt érthették félre.
2021. jan. 25. 08:09
 29/96 anonim ***** válasza:
100%

26!

Ha nekem írtad -25. voltam- csak egy pelda osszeget irtam. Nem Magyarországon élek én se, fogalmam nincs eleg lehet e bármire 200 ft.

28!

Nyilván. De a zsebpénz értelme az lenne, hogy a gyerek megtanuljon spórolni és értékelni a pénzt. Ha ezt éhezés árán éri el, mert az uzsonna pénzét teszi félre, az egészen más.

2021. jan. 25. 08:12
 30/96 anonim ***** válasza:
100%
Semmit nem kaptam anno max ha nem vt reggelim (300 ft ) a vege fele mar annyira kiboritott 16-17 evesen h megkertem apukám adja oda a csaladi osszeget es hadd osztjam be magam hala bele ment es nem volt utana balhe
2021. jan. 25. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!