12-15 évesek! Ti mennyi zsebpénzt kaptok egy hónapban?
Ugyan mar idosebb vagyok, de csak ugy sose kaptam. Ha szugsegem volt uj ruhara, cipore , azt megvettek nekem. Ha menni akartam a barataimmal valamerre , kaptam 1-2 ezer forintot. Suliba kajara 500 naponta.
Sose volt olyan, hogy egy heten kapok mindig pl 800 Ft-ot.
Én sem kapok, csak ha kérek, megveszik nekem a dolgokat vagy a sajátomból vásárolok.
De akkor mindig többet adnak, hogy legyen nálam, ha kell.
Viszont általában nincs szükségem rá, tehát nem is kérek.
Én, ha megyek valahova(osztálykirándulás, mozi, túra, színház), akkor mindig kapok 2-3000 Ft-ot, ha ez egy többnapos esemény, akkor 5-6000-t.
Szülinapra meg ilyesmi ünnepekre is szoktam pénzt kapni, kb 5-10000-t, nem mindenki pénzt ad, de 2-3 rokon biztosan.
Ha kell valamire pénz, akkor kapok, nem szoktak nagy igényeim lenni, ha meg hülyeségre akarnám költeni, úgyis lebeszélnének.:D
Nálunk pontrendszer van, egy 4-es 1pont, 5-ös 2pont, egy 1-es összes pont törlése, ha egyéb miatt kell fegyelmezni az is pontlevonás... ha egész héten tiszta a szobám az is 2pont, ha elolvasok egy 200+oldalas könyvet az is 2pont...
25 pontnál kérhetek bármit amire szükségem van.... persze belátható kereteken belül, de szerencsére fater elég jól keres.
Ezen felül kapok napi kőkemény 500ft kajapénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!