12 éves gyermeknek mennyi zsebpénzt adtok egy hónapban? Reggelire néha csokira, stb. még pluszba adtok?
Egy 12 éves gyereknek nem kell még hű de mennyi zsebpénz. Amikor én általánosba jártam kaptam 200 Ft-ot hogy legyen nálam pénz, na de ezt sem naponta. Szóltam ha vettem valamit és akkor kaptam megint. Kb 1000 Ft-ot adtak így a szüleim havonta.
Miután gimibe kerültem pedig 1000 Ft-ot kaptam hetente, és ez nem hű de milyen rég volt, mert 1 éve fejeztem be a gimit, suliba mindig vittem enni-innivalót és gyümölcsöt is, a pénz csak azért kellett mert a gimi már kiszámíthatatlanabb volt.
Én azt tudom, hogy a 90-es évek legelején napi 20 ft-ot kaptam, abból kijött a büfében egy melegszendó, vagy 2 isler akár, meg pár szem 2 ft-os gumicukor :) (Független attól, hogy vittem is csomagolt kaját, és ebédre is befizettek.) Átváltva a mostani viszonylatokra az kb napi 400 ft, azaz havi ~8eft.
Komolyan érdekelne, hogy az a szülő, aki havi 500-at ad a gyereknek, mi a célja vele? Elkölteni nem nagyon lehet, mert az minden napra mindössze 25 ft lenne.
11.44-es vagyok.Annyit még hozzá tennék, hogy a lányom 16 éves mult, ő 2000 ft-ot kap egy hónapra. De neki is mindent én veszek.Ez csak amolyan legyen nálad pént.
Megbeszéltük a fiammal, ha most elkezdi a középiskolát, ő is annyit fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!