Össze vesztem a szüleimmel mert játszottam a gépen. Ok csak azt hitték hogy tvzem vagy olvasók vagy valami értelmesebb. De ma lebuktam és félek hogy mi lesz most? Valaki tud segíteni?
Vagy megmondod, hogy elrontotfad, tényleg tölthetted volna mással az időd,és megállapothatnátok, hogy péntek délutántól-vasárnap délig játszhatsz napi 1-2 órát.
De ha a kamuzást célszerűbbnek tartod, akkor mondd azt, hogy már végeztél a tanulással, előtte valami tudományos akármit néztél (amiről tudsz is).
Miert baj, ha jatszol? Ha erre megy ra az egesz napod, nem segitesz semmit otthon, nem tanulsz es mar ezerszer szoltak ezert, akkor jogos, megertem oket. Ebben az esetben viseld a kovetkezmenyeket, ami barmi lehet, toluk fugg.
Ha csak napi 1-2 orat jatszol, es egyebkent nem ez veszi el minden idodet, akkor probalj beszelni veluk, mert a kikapcsolodas mindenkinek jar, ki igy csinalja, ki ugy.
Ha a szüleid vitaképesek (sok szülő nem ilyen, köztük az enyémek sem), tarts egy bemutatót a videojátékok jótékony hatásairól. :)
(pl reflexekre kifejezetten jó hatással van, ha singleplayer játékokkal játszol, az kifejezetten nyugtató is tud lenni, sok játék kvázi egy interaktív könyv (lásd: Kholat) stb...)
Minecraft-ba várost építettél, és környezet órán a városi környezetet tanuljátok, és így vizuálisan próbálod megérteni a tanultakat. például. Nem tudom mit tanultok most, de ehhez találj ki valamit, ami nem is lesz hazugság, hiszen egy számítógépes játék segít a tananyag megértésében is, és alsó tagozatos vagy, vagy felső tagozatos, de használd a logikádat.
Amugy van hogy nekem is akkor jönnek a jó ötletek, amikor játszok.
Vagy azt is mondhatnád, hogy fogalmazást kell írnod, és felépítetted vizuálisan a fogalmazásodat. pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!