Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek hogy lenne értelme...

Szerintetek hogy lenne értelmesebb?

Figyelt kérdés

A párommal összeszeretnénk költözni. Egyenlőre albérletbe. Ő németországban dolgozik, és vasárnap kezdem a melót először. Édesanyám pedig nagyon ellenzi a dolgot. Szerinte vegyünk fel hitelt, és vegyünk házat. Összeköltözni mi azért szeretnénk, mert nem egy helyen lakunk, 35 km távolságra, és amikor itthon van folton csak ingáznánk napi szinten, mivel neki is akad dolga otthon folyton, nem tud nálam maradni, én pedig a munkám miatt helyhez vagyok kötve. Ez így nem olcsó buli nap, mint nap.

ő 20 / f én 21 / l

Életkort és nekem is írjatok légyszi!

2014. jan. 28. 23:18
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
*nemet
2014. jan. 28. 23:19
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Lakásvásárláshoz 30-35 % önerő kell vidéken még több, szóval ha nincs 10 milliós ház esetén 4 milliótok onnantól értelmetlen a kérdés.

25N

2014. jan. 28. 23:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Annak nincs értelme, hogy úgy vesztek fel hitelt, hogy nem laktatok együtt egyáltalán.
2014. jan. 29. 04:07
 4/13 anonim ***** válasza:
88%
Én is egy anyuka vagyok ,én édesanyád helyében óva intenélek benneteket a hiteltől ,ami hosszú időn keresztül teher lenne a vállatokon . Igen ,az albérletet is fizetni kell,de az fix ár .. egy lakáshitellel viszont nagyon el lehet úszni .. először fizetsz x összeget .. pár hónap múlva jóval többet! Németországban dolgozik a párod ? Nagyon jó ! Én azt tanácsolnám neked ,menj ki te is és ott kezdjétek közös életeteket! ;)
2014. jan. 29. 06:33
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Felnőtt vagy és te döntesz nem az édesanyád. Hitelt én nem ajánlok senkinek,házat fiatal házasok vesznek,meg azok akiknél biztos,hogy együtt maradnak.Közös albérlet jó ötlet és ha működik hosszútávon a dolog,majd léptek komolyabb tervek irányába.
2014. jan. 29. 06:33
 6/13 anonim ***** válasza:
40/ N
2014. jan. 29. 06:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen albérlet. A ti esetetekben. Aztán később majd alakulnak a dolgok.

25N

2014. jan. 29. 07:02
 8/13 anonim ***** válasza:
55%

szia!

Mi ugyan így voltunk a párommal. 80 km volt köztünk. Én felmondtam a munkahelyemen, mert csak közmunkán dolgoztam, és elmentem az ő munkahelyére dolgozni. Így a nagymamájánál kaptunk egy szobát, és 11 hónapot így együtt éltünk.

Mivel csak minimálbért kerestünk mind a ketten, de nekem volt 2.5millió Forint megtakarításom, ezért mi vettünk lakást Nyíregyházán.

(lakáskassza, plusz apukám meghalt balesetben, és utána kaptunk pénzt, szóval én ezt lakásra tettem el)

nálunk az alacsony jövedelem miatt szóba sem jött az albérlet, hiszen akkor sosem vettünk volna magunknak sajátot. Most volt a válság miatt olyan helyzet, hogy olcsón, 4.5millióért egy 3. emeleti lakást meg tudtunk venni Nyíregyházán.

Közben nekem alakult jobb munkahely, több pénzért, most már a végzettségemben dolgozok, tanítok. Párom pedig műszakos busszal bejár még a gyárba. De remélhetőleg már nem sokáig :).

31/N 32/F

2014. jan. 29. 07:42
 9/13 anonim ***** válasza:
55%

még annyit leírok, hogy ha sikerül nektek is spórolni,akkor nagyon kedvező hitelek vannak. Mi 15 évre vettük fel, és 23000Ft a havi részlet. Ez bírható.

Viszont nektek, amíg nincs megtakarítás, addig komolyan el kell gondolkodni. Nincsen rokonnál egy szoba, amit odaadna nektek? Az a baj, hogy ha albérletbe mentek, akkor nem tudtok spórolni semmit.

Nekünk is a saját lakás így olcsóbb, mint az albérlet!

Esetleg ismerős kiadna nektek olcsón lakást, vagy ilyesmi. hogy tudjatok félrerakni egy kis pénzt.

2014. jan. 29. 07:46
 10/13 anonim ***** válasza:
86%

Ne haragudj, de nem egészen értem:

Azt írod, a barátod külföldön dolgozik, te meg most kezdesz - legalább is ha jól értem - Magyarországon valahol.

Akkor hogy akartok összeköltözni, ha ö Németországban lakik, te meg Magyarországon? Azért, hogy ha néha hazajön, ne a szülöknél legyetek, fölösleges közös albérletet kivenni.

Viszont hitelt meg házat venni - ami egyelöre eleve lehetetlennek tünik anyagi okokból is - értelmetlen dolog, ennek legfeljebb akkor lenne értelme, ha csak egész kevés hitellel és sok saját erövel meg lehetne oldani.

2014. jan. 29. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!