Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Milyen kapcsolatotok van...

Milyen kapcsolatotok van anyukátokkal?

Figyelt kérdés
Úgy érzem közöttünk nem alakult ki bizalmi kapcsolat, sosem beszélgetett velem pl. az érzéseimről, sosem volt bensőséges beszélgetésem, mindig elfog a szorongás, ha valamit meg kell beszéljek vele, azt sem mertem elmondani annó, hogy megjött a menzeszem, 3 hónap után jött rá, addig elintéztem én ahogy tudtam, később depressziós lettem, látta, hogy nem vagyok jól, egyik ismerősünk pszichológus és láttam, hogy beszélgettek üzenetbe, azt írta, hogy elbeszélgetne velem, hátha tudna segíteni, ő ezt sem mondta el nekem. Sosem mondta, hogy szeret. Úgy érzem, hogy neki inkább nyűg volt ez az egész gyereknevelés, inkább megfelelésből csinálta ezt az egészet, sokszor mondta, hogy úgy elmegy, hogy vissza sem jön. Volt olyan is, még a depresszióm idején, hazamentem hozzájuk és látták, hogy nagyon rossz kedvem van, sokat sírtam és akkor is csak annyit mondott, hogy fejezzem be a sírást, soha nem tudtam elmondani mit éreztem, vagy hogy milyen érzések vannak bennem, azt sem tudja, hogy öngyilkos akartam lenni, ha beszélgettünk megkérdezte jól vagyok én azt mondtam jól és evvel el volt intézve. Még kissebb koromban fogdostak az iskolában és elmondtam neki és kértem, hogy beszéljen valakivel az iskolából (tanár vagy igazgató) erre az volt a válasz, hogy mit tudjon ő mondani neki.És ami még nagyon fájt, hogy sosem jött el anyáknapi műsorra, mindig dolgoznia kellett akkor, mindig mamám volt az aki meghallgatott, mindig ölt a sírás versmondás közben. Nem tudunk semmiről beszélgetni, és nincs is kedvem hozzá. Nektek milyen a kapcsolatotok az anyukátokkal? Hogy működik egy jó kapcsolat ti mindent meg tudtok beszélni?

2021. jan. 24. 14:16
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tiszteletteljes, szeretetteljes és normális.
2021. jan. 24. 14:33
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Ami rá is tartozik, azt mindent meg tudunk beszélni. Nyilván, hogy a párommal milyen pózban csináljuk, az nem.
2021. jan. 24. 14:34
 3/9 anonim ***** válasza:
94%
Gyerekkoromban hasonlóan rossz volt a kapcsolatom anyámmal, pár éve már nem is beszélek vele. A leírtakból úgy látom, hogy nagyon nagy szükséged lenne valakire, akivel meg tudod beszélni a problémáid, mert édesanyád a legkisebb mértékben sem nyitott rá. A pszichológus ismerősötöket nem tudod megkeresni?
2021. jan. 24. 14:38
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyémmel olyan, hogy amikor fiatalabb voltam és naiv, akkor mindent megtett, hogy megbizzak benne, tele beszélte a fejem, elmondtam neki rengeteg sok kis titkom-történéseket, majd ahogy nőttem fel rájöttem, hogy totál pletykás, amiről ő tud arról mindenki tud. Rendesen eljátszotta a bizalmam. Azóta igyekszem felszínes dolgokról beszélni vele.
2021. jan. 24. 16:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon jó a kapcsolatom a szüleimmel! Konkrétan a mi családunkban mindhárom lánytestvérem elköltözött, nagyon ritkán jönnek el látogatni, vagy pláne segíteni, anya-apa pedig főzi, hordja nekik a kajákat. Persze, hogy nem bírják, szükségük van rám. Énnekem is rájuk. Számíthatunk egymásra mindig.
2021. jan. 24. 16:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Mivel az enyém nagyon makacs és már hisztizik,ha nem egyezik a véleményem az övével-teljesen más karakterek vagyunk (én sokkal inkább szentimentalista)-,és persze egyben kiabál is akár,mintha minden véleményed,gondolatod szar lenne,tehát normális kommunikációt nehéz lenne folytatni.Így normálisnak tűnik meg jónak,de közben semmit nem tud rólam,megannyi titkom van,és még csak 18 vagyok. Ha elköltözök,még inkább nem fog tudni semmit,viszont nem utálom emiatt,meg nem szeretnék rossz kapcsolatot,csak ez nem az a tipik anya-lány kapcsolat,és ezt el kell fogadni😌 De nekem apával sincs jobb kapcsolatom,ő a stressz miatt változott szar irányba.
2021. jan. 24. 16:49
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nincs.Megszakitottam vele a kapcsolatot. Eletem egyik legjobb dontese volt.

Kerdezo, ha meg keresed azt a szemelyt, akit anyakent szerethetsz a jovoben, megtalalhatod. De a biologiai anyukaddal nem hiszem, hogy lenne kotelek, amit javitani lehetne. Sajnos nem mindenki valo szulonek.

En probaltam evekig rendbehozni a kapcsolatot, gyerekkent megfelelni, jol teljesiteni iskolaban. Semmi eredmenye nem lett. A bizalmam elvesztette, mikor allandoan a cuccaim kozott turkalt, meg amikor csak vele megosztott dolgokat szetkurtolt masoknak, sot meg is valtoztatta a sztorikat. Egy ido utan, minden ilyen megbocsatasi, rendbehozasi kiserlet utan kozvetlenul taposott a szivembe, megjobban megbantott, szavakkal, tettekkel, megalazott, rondat mondott ram. Rengetegszer. Egy ido utan ugy dontottem, hogy eleg volt, tartom vele a kapcsolatot, de nekem nem kotelezo szeretnem. Elkoltoztem egy masik kontinensre, megszakitottam teljesen vele a kapcsolatot. Igazan akkor lettem szabad, amikor megtudtam, hogy meghalt.

2021. jan. 24. 17:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Kiskoromban a mindenem volt, de mióta önállósodtam, elköltöztem, azóta más szemmel nézem.

Mondhatni eltávolodtam tőle. Még most is sokat beszélgetek vele, de felét haelmondom neki a napi történéseknek. Már nem avatom mindenben a bizalmamba, mert nem tud titkot tartani, elmond apámnak olyanokat, amikről nem akarom, hogy ő tudjon róla.

2021. jan. 25. 10:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem volt igazán kíváncsi rám az anyám, fizikailag ellátott, de lelkileg hanyagolt teljesen. Nem számítottam, mindig az számított, hogy ő mit akar, ellenkezésnek helye nem volt, mert már a tekintetével idomított.

Ha az iskolában bántottak, leszidott, soha senkivel szemben nem állt ki mellettem. Már gyerekként is kényszerbeteg voltam, állandóan ellenőrizgettem mindent. De nem mertem elmondani neki, mint ahogy azt sem, hogy az éves iskolai szemvizsgálaton csalok, mert az egyik szemem gyenge.

Most egy szorongó roncs vagyok, de meg szeretném szakítani velük a kapcsolatot, mert a gyerekeimet is tönkreteszi.

2021. jan. 26. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!