Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy mondjam el anyáéknak,...

Hogy mondjam el anyáéknak, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés
Vettem egy tesztet mert egy hete késett. Pozitív lett. Nagyon félek hogy mit fognak reagálni, mert még csak 16 éves vagyok és nem jó a viszonyom velük...Segítsetek kérlek hogyan mondjam el nekik? Vagy else mondjam? Ha el akarom vetetni ahhoz kellenek a szüleim??
2021. jan. 23. 10:28
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%
Ahogy az előttem szólók írták. Ültesd le őt/őket és mondd meg, hogy sajnos ez történt terhes vagy, de nem szeretnéd megtartani. Egyébként ha már egy hete késik akkor a legnagyobb jóindulattal is 5 hetes terhes vagy (mert ugye az utolsó menstruáció első napjától számolják) és 12 hétig lehet elvetetni, de azt is csak akkor lehet elindítani ha az orvos megállapítja a terhességet...szóval menni kéne nőgyógyászhoz is 1-2 héten belül.
2021. jan. 23. 10:52
 12/34 anonim ***** válasza:
80%

Hosszútávon az a legjobb, ha minél előbb elmondod. Akármilyenek is a szüleid, biztos vagyok benne, hogy ezzel a problémával nem fognak magadra hagyni. Jó, benne van a pakliban, hogy amíg le nem zajlik az abortusz, addig mondják az áldás, de inkább hallgasd őket pár hétig, mint az egész életedet tönkre tedd. Még a te saját jövőd sem biztosított, nem egy kisbabájé. Ha elmondod, pár év múlva lesz szakmád, állásod, és tervezheted a gyereket. Ha meg nem mondod el, pár év múlva állhatsz sorba segélyért, hogy a gyereked enni tudjon. Már ha nincs, aki támogasson anyagilag.

Még valami, ha a szüleid mégis magadra hagyná ak, akkor minél előbb keress fel egy védőnőt, vagy a területi gyermekvédelmi központban is segíthetnek.

2021. jan. 23. 10:59
 13/34 anonim ***** válasza:
68%

9

Ugyan már..itt mindenki védekezés mellett szok' teherbe esni. :D

Életemben nem hallottam még ennyi szakadt gumiról,mint ahányat itt olvasok..

2021. jan. 23. 11:01
 14/34 anonim ***** válasza:
63%
Ha terhes vagy, akkor eléggé el kéne mondanod a szüleidnel. De lehet egy másik kibuvó is. Nem tudom, hogy még elfogadják így a beleegyező nyilatkozatott, de pl az én időmbe a tesóm írta alá. Ő akkor 19 éves volt, én meg 17. Ha nagyon nem akarod ezt elmondani a szüleidnek, akkor valami rokon akibe megbízol, barát, stb. Nem garantálom, hogy ez a legjobb válasz erre a kérdésre, de ez inkább egy kibuvó lenne...
2021. jan. 23. 11:02
 15/34 anonim ***** válasza:
84%

Még ma mondd el.

Sokkal kinosabb lesz hogy kiderül terhes vagy és NEM LEHET ELVETETNI.

16 évesen anyának lenni egyedül megfelelő anyagi háttér nélkül, egyike a lehető legnehezebb sorsoknak, te döntöd el hogy megmented az életed vagy tönkreteszed.

2021. jan. 23. 11:02
 16/34 anonim ***** válasza:
87%
addig mondd el amíg még mehetsz abortuszra
2021. jan. 23. 11:03
 17/34 anonim ***** válasza:
94%
Egyetértek a többiekkel, hogy el kell mondanod mielőbb. De érthetően félsz. Ezért szerintem érdemes úgy csinálni, hogy valaki veled van,és a jelenlétével támogat. Esetleg bemehetsz a családsegítőhöz vagy egy pszichológushoz is, ha tudsz még a napokban hogy szeretnéd elmondani otthon de nem mered, ők mit tanácsolnak, hogyan fogj hozzá. Vannak a neten kamaszoknak segélyhívók, velük még ma beszélhetsz, ők is tudnak segíteni ebben, tanácsot adnak hogy hogyan fogj bele, előre átbeszélheted velük, mit tehetsz, ha ellenségesen reagálnak,esetleg elzavarnak otthonról, vagy bármi.
2021. jan. 23. 11:07
 18/34 anonim ***** válasza:
9%
#19 cigány lányokat csakis szűzen adnak férjhez (tradícionáliséknál legalábbis)
2021. jan. 23. 11:10
 19/34 anonim ***** válasza:
15%
Inkább Gratuláljunk a Kismamának!
2021. jan. 23. 11:11
 20/34 anonim ***** válasza:
12%
Valahogy majd csak elmondod, de már előre mérd fel, hogy vajon nem örülnének-e egy unokának. Végre újabb gyerek lenne a háznál.
2021. jan. 23. 11:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!