Szerintetek el kéne ezt mondanom a szüleimnek?
Hugommal én elég jóba vagyok és ma oda jött hozzám hogy menjek el vele nőgyógyászhoz. Először nem akarta elmondani miért nagyon sokáig kellett faggatni aztán elmondta hogy őt nyáron megerőszakoltak és azóta össze vissza jön meg a menzesze, fél hogy valami baja van. Először el sem akartam hinni, miért nem szólt hamarabb?
Megkért hogy ne szóljak szüleinknek😔
Hugom 18 éves, én 20 vagyok.
"a) Miért nem mondta el ezt akkor senkinek a családból?"
1. qrvára szar dolog, ha valakit megerőszakolnak,
2. iszonyúan kellemetlen a procedúra amin át kell mennie a bíróságon
3. szégyelli, hogy áldozatul esett!
Sajnos volt olyan barátnőm, akit korábban megerőszakoltak, évekig nem működött a szex normálisan kettőnk között, pedig volt türlemem hozzá!
Amit tettek ellene, az bűncselekmény, amit mai napig meg tud tenni másokkal is az elkövető csak azért, mert ti nem szóltok.
Ha a ti lányotokat erőszakolná meg valaki és kiderülne utólag, hogy azért történt meg, mert az akivel ugyanezt tette nem szólt senkinek és egy erőszaktevő így nyugodtan tudott tovább vadászni, akkor is az lenne a tanács, hogy nehogy szóljon a szüleinek?
Én bevállalom, ha az én lányom lenne ez miatt erőszak áldozata, akkor biztos, hogy megütném azt, aki lapított, mint kutyagumi a fűben, legyen az az áldozat, vagy a tesó, aki tudott róla.
Miért engeditek, hogy egy bűnöző szabadlábon maradjon ilyen aljas tett után?
Hát benned is nagy az empátia látom...
Nem minden ember olyan habitusú, hogy azonnal a rendőrségre megy! Nehogy már az áldozat tehessen arról, hogy bántották! Bármilyen mértékű, típusú bántalmazás kiválthatja azt, hogy annyira megalázva érzi magát ettől, hogy inkább nem beszél róla.
27# ha a te lányod erőszakolja meg ez a manus, aki azért van még szabadlábon, mert nem lett feljelentve, akkor is ezt mondod, hogy igenis helyes dolog volt hallgatni a bűncselekményről, amit elkövetett????
Felfogtad amit írtam???
28-as, azért lássuk be, a rendőrségnek nem az a dolga, hogy empatikus legyen, hanem az, hogy kiderítse, mi is történt. Ezt pedig úgy tudják megoldani, ha nyolcvanszor elmeséltetik, mi történt, ha belekérdeznek, sőt keresztkérdéseket is fel kell tenniük. Mert ugye olyat is látott a világ már, hogy valakit valótlanul vádoltak meg erőszakkal.
Persze bunkónak nem szabad lenniük, és nem azzal kell kezdeniük, hogy nem hisznek a feljelentőnek, de nem az ő dolguk az áldozat lelkét ápolgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!