Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek el kéne ezt...

Szerintetek el kéne ezt mondanom a szüleimnek?

Figyelt kérdés

Hugommal én elég jóba vagyok és ma oda jött hozzám hogy menjek el vele nőgyógyászhoz. Először nem akarta elmondani miért nagyon sokáig kellett faggatni aztán elmondta hogy őt nyáron megerőszakoltak és azóta össze vissza jön meg a menzesze, fél hogy valami baja van. Először el sem akartam hinni, miért nem szólt hamarabb?

Megkért hogy ne szóljak szüleinknek😔

Hugom 18 éves, én 20 vagyok.

2021. jan. 20. 21:51
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
96%
Egyébként valószínű a trauma és a stressz okozza.. nekem.akkor borult így még, amikor a kapcsolatom végén jártam. Belülről marcangoltam magamat, stresszeltem, ilyenek..
2021. jan. 20. 22:54
 12/39 anonim ***** válasza:
90%

Ne mondd el a szülőknek,azzal csak elveszíted a bizalmát, legyél mellette és amennyire lehet figyeld a viselkedését ezután, nehogy depresszióba essen és valami hülyeséget csináljon!

Annak a gerinctelen rohadtéknak meg a r@'k egye meg a f@$z@'t!!!!!!!!! De csak szépen lassan...

2021. jan. 20. 23:05
 13/39 anonim ***** válasza:
28%

Függetlenül attól, hogy természetesen kísérd el orvoshoz és ne szólj a szüleiteknek, ahogyan ő kérte, azért őtőle kérdezd meg, hogy:

a) Miért nem mondta el ezt akkor senkinek a családból?

b) Miért akarja még mindig titkolni a szüleitek előtt ezt?

Sőt, ha nem lenne gond a menstruációjával, még neked sem mondta volna el most sem.

2021. jan. 20. 23:25
 14/39 anonim ***** válasza:
93%

Semmikepp se mond el a szuleidnek. Ha a testvered ugy dont, kesobb elmondhatja. Egyebkent feljelentest meg most is tehet barmikor, ha tudja ki volt az elkoveto. Csak ugymond mar nem lesz ra bizonyitek, hiszen nem lett latlelet, dns,kenetminta stb.

Mindenkepp fontos, hogy elmenjen nogyogyaszhoz, lehet a doki tudna neki beutalot adni pszichologushoz, pszichiaterhez, terapiara stb-re... Rakszures pedig fontos, esetleg ultrahang stb. Lelki okai is(tuti) lehetnek, hogy ossze-vissza jon meg neki. Nagyon sajnalom ami vele tortent, remelem minel hamarabb rendbe jon a teste es a lelke is... Legyel vele turelmes, es megerto, mond el neki,hogy rad barmiben szamithat...

2021. jan. 21. 00:18
 15/39 anonim ***** válasza:
8%

12-es, ferfigyulolo elmebeteg vagy. Honnan tudod milyen nemu volt az eroszakolo ?

De amugy a bantalmazastol fuggetlenul, miert nem megy el valaki orvoshoz, ha valami baja van ? Az orvosnak nem kell azt tudnia, hogy mi tortent vele. Meg az is lehet, hogy van valami betegsege, de az teljesen fuggetlen attol ami tortent vele.

2021. jan. 21. 00:55
 16/39 anonim ***** válasza:
89%
Segitsd abban, hogy tudjon terapiara jarni. Elviselhetetlen trauma ez, ha faggatod a miertekrol, sebeket tepsz fel, ujratraumatizalhatod, iszonyatos buntudat es szegyen lehet benne,ezert nem kepes beszelni rola, jobb lenne ha ezt egy biztonsagos terapias kornyezetben dolgozhatna fel a sajat tempojaban.
2021. jan. 21. 01:38
 17/39 anonim ***** válasza:
93%
Mindenképp menj el vele orvoshoz, és ne szólj a szülőknek. És te se faggasd, csak éreztesd vele, hogy ott vagy neki. Persze azt elmondhatod, hogy szerinted jobb lenne, ha szólnátok a szüleiteknek- akár azt is felajánlhatod, hogy ott leszel vele, amikor elmondja, - de ne erőltesd. Vidd el orvoshoz, kérdezzétek meg, hogy volt-e már ilyen páciense, annak mi segített, mit javasol. (Már persze a testi kivizsgáláson kívül kérdezzetek rá, az ugye mindenképp kell.)
2021. jan. 21. 03:21
 18/39 anonim válasza:
8%
Ez nem arról szól hogy elveszted a bizalmát, bántották baja van segíteni kell neki biztos szégyenli de nem kockáztathatjátok az egészségét a szülők pedig arra vannak hogy segítsenek, óvják a gyermekeiket akármennyi idősek biztos hogy nem fognak rá haragudni, bíztasd hogy mondjátok el együtt vagy kérj tőle engedélyt hogy elmondhasd úgy hogy a szüleitek egy szót sem ejtenek róla felé esetleg rajtad keresztül oldjátok meg. Remélem semmi baja nem lesz szegénykének
2021. jan. 21. 04:17
 19/39 anonim ***** válasza:
95%
Segíts neki, ösztönözd arra, hogy pszichológust keressen, neten nézzetek körül megfelelő ezzel kapcsolatos kereső-oldalakon. Nagyon-nagyon szomorú, hogy ez történt vele, ilyennek soha senkivel sem szabadna megtörténnie.
2021. jan. 21. 05:50
 20/39 anonim ***** válasza:
92%

"Nem bántásból, de nemlehet, hogy nem is erőszak volt, csak megbánta?"

"Amúgy én is arra tippelnék, hogy nem volt az erőszak, csak esetleg a szüleitek tiltják a szexet vagy mit tudom én, és ez a vállalható verzió."

Köszönjük, már féltem, hogy nem fog megjelenni a "mi úgyis tudjuk, hogy hazudik" szöveg, amit kötelező beírni minden nemi erőszakról szóló hír alá. Öröm, hogy valaki betartja még az illemszabályt, hogy az áldozatot azonnal hazugnak kell nevezni.

Barmok.

2021. jan. 21. 06:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!