Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy ne legyek bunkó? Hogy...

Hogy ne legyek bunkó? Hogy háláljam meg?

Figyelt kérdés

Szóval észrevettem hogy mostanában nagyon bunkó vagyok. Nagyon könnyen fel tudnak idegesíteni, akár szüleim is, akár öcsém is, mindenki. Könnyen felkapom minden kis dologra a vizet, és utána mindenkivel nagyon csúnyán beszélek..ezeket utána mind bánom és bocsánatot kérek, de úgy érzem ez nem elég, mert a szüleim minden megadnak nekem amit csak kérek..

Visznek utazásra, fizetik minden hónapban a 20.000forintos edzésemet, vesznek mindent ami a sporthoz kell, ha kell kivisznek a vonatállomásra, ami csak 5 perc de szerintem nagyon megterhelő nekik. Mind2-en reggeltől délutánig dolgoznak, én pedig próbálok segíteni, tanulni, sportolni de úgy érzem hogy ez is csak teher. Anyum nagyon szereti a sportot amit csinálok, szereti végighallgatni hogy mi volt edzésen, ő ajánlotta az ötletet. Egyszerűen annyira rossz érzés amikor apum elmegy vásárolni és ott hagy sok pénzt mert tudom hogy a fele csak felesleges és csak azért veszi hogy nekünk örömöt szerezzen. Ma is kértem hogy vegyen nekem valamit, és 1000 forint helyett 5000 értékben vett és egyszerűen annyira rossz érzés..Rosszul érzem magam akkor is, ha anyum dolgozik és felhívom valamiért mert félek hogy zavarom..Tudom hogy most azt fogjátok mondani hogy egyszerűen ne legyek bunkó, de ez így nem megy. Nem tudom hogy mivel tudnám meghálálni mert így hogy még bunkó is vagyok, nagyon rossz..16L..

2021. jan. 18. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Csak kamasz vagy. A kamaszok néha bunkók, ezt minden szülő tudja, hiszen mi szülők is voltunk kamaszok. Őszintén szólva az írásodból úgy tűnik, hogy nagyon jó családi életetek van és a benned tomboló hormonok ellenére nagyon szerető gyerek is vagy. Ezt biztosan tudják a szüleid is.
2021. jan. 18. 15:04
 2/7 anonim ***** válasza:
81%

Ha valóban nagyon segíteni szeretnél nekik, akkor ne kérj tőlük dolgokat pénzért, és ne fogadd el, hogy el akarnak vinni az amúgy 5 percre lévő vasútállomásra autóval, hanem sétálj. Igazából ilyen egyszerű a megoldás. És ha vége a covidnak diákmelók is lesznek dögivel, szóval meg tudod keresni a saját pénzedet.

A bunkóságon meg simán lehet változtatni. Tapasztalat, mert én is ilyen voltam. Csak meg kell magadat emberelni. De ne aggódj, még fiatal vagy és tombolnak a hormonjaid. Ezt jó eséllyel ki fogod nőni.

2021. jan. 18. 15:11
 3/7 A kérdező kommentje:
Igazából amikor csak tudok, sétálok, de volt hogy reggel 6 kor kellett indulnom és akkor inkább ők ajánlották fel. Most meg néha csak azért mert nem érnék ki időben mert úgy végzek suliba..meg hazafele azért hoznak, mert 19:43-ra ér be a vonat és gyalog nem érnék haza 8-ig..és az a baj hogy tényleg csak a legszükségesebb dolgokat kérem, ruhát például 2 éve nem vettem úgy 10.000 feletti összegért nagyon kevés ruhám van pont ezért, mert nem akarok feleslegesen vetetni. A pénz dologgal úgy állok, hogy ha 5 évente kapok 1 telefont mert a másik már tönkrement, a szülinapi, névnapi és karácsonyi pénzeket összegyűjtöm és odaadom nekik. Diákmelót pedig ajánlott apum hogy tud nekem szerezni csak mikor pont elkezdhettem volna bejött a vírus..
2021. jan. 18. 15:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

A szülők alapvetően a gyerekekért és a megélhetésért dolgoznak.

Fárasztó, ez tény.

De ha ilyen jó szüleid vannak, akkor segíts nekik amennyit tudsz.

Vásárolni, cipekedni, mosogatni, otthon elpakolsz stb.

A kamaszok néha bunkók ezt tudják a szülők.

De amúgy jó volt olvasni, hogy szereted a szüleidet, ahogy ők is szeretnek téged.

Köszönöm, hogy elolvashattam, jól csináljátok.

2021. jan. 18. 15:18
 5/7 anonim ***** válasza:
93%

Ahogy itt már néhányan írták ez a néhai bunkóság a hormonok velejárója. Nem lehet annyira mit tenni ellene, viszont az nagyon jó, hogy egy-egy erélyesebb mondat után bocsánatot kérsz. Szerintem ebből látják, hogy megbántad és, hogy igyekszel kedvesebb lenni.

Igazából sok féle képen meg tudod hálálni, ez tőled függ. Ha inkább a szavak embere vagy, akkor nyugodtan mondd nekik, hogy hálás vagy és boldog. Bár ez azért nem mindenkinek megy.(magamból kiindulva)

Ha segíteni szeretnél, akkor szerintem az a legegyszerűbb, ha megkérdezed, miben segíthetsz.

Kérdezted, hogy hogyan ne legyél bunkó. Legyél kedves. Mármint nem hiszem, hogy a nap 24 órájában rosszindulatú vagy, szóval amikor éppen nem vagy bunkó, próbálj meg minél kedvesebb lenni.

Fejezd ki az érzéseidet előttük is, ahogy most itt is tetted!

2021. jan. 18. 15:44
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Segíts a házimunkában, a főzésben. Tarts rendet, tanulj jól. Ha néha bnkózol hát... nem szép, de aki azt állítja, ő sohasem szólt vissza másnak csúnyán, az hazudik. :D

Anyudék is pontosan tudják, hogy kamasz vagy, ami ezzel (is) jár. De segít, hogyha mielőtt megszólalnál veszel egy nagy levegőt - vagy 5-6-ot -, és azzal ki is adod a dühöd egy rsézét.

Ha pedig zavar az anyagi része, akkor próbálj meg néha munkát vállalni (16 éves kortól lehet), így kevesebb pénzt kell kérned erre-arra.

2021. jan. 18. 16:04
 7/7 anonim ***** válasza:

A kamaszkor velejárója, hogy ilyen vagy, 2-3 év múlva teljesen más leszel ilyen téren.

Egyébként kérj utána bocsánatot, meg próbálj meg nekik segíteni, úgy látják, hogy szereted őket a viselkedésed ellenére. Meg ebben a korban nem árt, ha többet vagy egyedül/távolabb tőlük, ha megoldható.

2021. jan. 18. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!