A szüleim dolgoznak, ezért szinte a fél életemet a nagyszülőkkel töltöm. A nagymamámmal többet vagyok, szinte mindenki másnál, bármikor boltba megyünk, ő mindennel el akar halmozni, megvesz még az "utolsó pénzén" is mindent nekem, és érzem, hogy szinte bármit megtenne a családért,és értem de sajnos nemtudom hogy adjam vissza neki. Mert Suli->eddzés->tanulás, és elment az egész nap..Lehet, hogy hihetetlen hülyén hangzik, de egyszerűen úgyérzem, szegénykét egyedül hagyom. Még a házimunkában sem tudok neki segíteni:(
Szerintetek mit tegyek, hogy úgyérezze, törődöm vele??
Ezt úgysem lehet teljesen meghálálni,de ha van egy kis időd, segíts neki, törődj vele.
2012. márc. 22. 14:46
2/13 A kérdező kommentje:
Hogyérted, hogy nem lehet meghálálni?
2012. márc. 22. 14:47
3/13 anonim válasza:
Csináld azt, amit eddig: legyél vele minél többet. Hidd el, ez sokat számít.
2012. márc. 22. 14:49
4/13 anonim válasza:
Beszélgess vele sokat,puszilgasd, és szeresd. Hidd el neki ennyi is elég.
2012. márc. 22. 14:52
5/13 anonim válasza:
Szerintem őt az boldogítja, ha adhat, s neked örömet okozhat. Időnként ülj le nála, kérdezd meg hogy van, van-e valamire szüksége, adj két cuppanós puszit neki, s mondd, hogy akkor is gondolsz rá, ha dolgod van, meg tudja, hogy senki nem süt neked olyan sütit, nem főz olyan kávét...A nagyszülők nem tárgyi szeretetre vágynak, hanem érezni akarják, hogy még fontosak valakinek.
2012. márc. 22. 14:52
6/13 anonim válasza:
Nem azt írtam, hogy nem lehet, hanem, hogy teljesen nem lehet az a sok jót meghálálni, amit a mamád nyújt neked.
/első/
2012. márc. 22. 14:54
7/13 A kérdező kommentje:
Nagyonszépen köszönöm a válaszokat!:) igen a tárgyi ajándék sokszor nem segít, szinte semmit..tényleg sokat törődik velem és ezért szeretném neki valahogy visszaadni. Ő most 64 éves, és nyugdíjas, ezért otthon van egész nap, mégis az a fajta, aki ennyi idősen még sokat mozog, sétál, a kertben dolgozik, játtszik a kutyával, és szerintem ez becsülendő.:)
2012. márc. 22. 14:58
8/13 anonim válasza:
Ezt majd akkor tudod megháláni nekik és úgy, ahogyan az igényeik elrendelik. Pl.: Ha majd nem tudják majd ellátni magukat akkor segítesz, nem hagyod magára, szereted, törődsz vele. Ez olyan dolog, hogy majd később tudod visszaadni azt a jót amit most kapsz.
2012. márc. 22. 14:59
9/13 anonim válasza:
Mi már felnőtt unokánk vagyunk. Amikor gyerekek voltunk, ugyanez volt a helyzet.
Most rajtunk a sor :-) Rendszeresen látogatjuk, segítünk neki a lakásban: függönyt cserélünk, takarítunk, elmegyünk vele sétálni, bevásárolunk neki. Ez véleményem szerint így van rendben :-))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!