Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért kell anyámnak ennyire...

Miért kell anyámnak ennyire erőltetnie, hogy apámra apámként hivatkozzak, ha róla van szó?

Figyelt kérdés

Apám évekig alkoholizált, gusztustalan dolgokat csinált, és vágott a fejünkhöz. Fizikálisan engem nem bántott, anyámat nem tudom, hogy megütötte-e valaha, nem voltam az összes vitánák szemtanúja, csak fültanúja. Anyám soha nem hagyta ott apámat, pedig állítása szerint akkoriban utálta. Azért lakunk még együtt mert akkoriban az volt az indok, amikor felhoztam, hogy ez így nem jó, hogy "anyagilag nem megoldható elköltözni, apád meg úgyse megy el" meg az volt a másik, hogy "mit gondolnak a helyiek, ha ez kiderül"

Apám pár éve nem iszik. Soha egy büdös szóval nem kért bocsánatot azokért az évekért. Azóta olyan a kapcsolatunk, hogy köszönő viszonyban vagyunk. Kb mint egy random idegen a településről, csak valamiért egy háztartásban élünk, és helyette is csinálni kell a dolgokat, mert itthon semmit nem csinál tv nézésen kívül. Néha ez a köszönő viszony is nehézkes mind két oldalról, többnyire anya szól valamelyikünknek, hogy köszönni kéne. Én egyébként szoktam, de apám arra sem képes sokszor, mert fel kéne kelni akkor az ágyból. Felőlem nem érdeklődik, én meg nem megye oda elsorolni a dolgaimat, ha köszönni is nehezére esik. Van amikor hetekig nem beszélünk.

Viszont anyám nagyon erőlteti, hogy ha apámról beszélünk, akkor mondjam ki, hogy az apámról beszélek. Pl elmegyek itthonról délután, anyuval összefutok úton. Megkérdezi bezártam-e az ajtót. Mondom, hogy nem mert már hazaért. Ő pedig megkérdezi, hogy kiről van szó. Na most hárman élünk a házban, magamról tuti nem beszélek harmadik személyben, anyunak mondom, szóval nem róla van szó. Ő viszont az ilyen és hasonló szitukat addig erőlteti, amíg ki nem mondom, hogy apamról van szó. Én meg konkrétan a múlt miatt rosszul vagyok ha az apa szót az apámat kell mondanom

Mire jó ez?

2021. jan. 18. 08:54
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nem tárgyként beszélek róla, hanem az "ő" személyes névmással.
2021. jan. 18. 11:00
 22/26 anonim ***** válasza:
15%
Amikor anyád ezt kérdezi, fordíts hátat neki, és hagyd ott. Majd felhagy vele, meg fogja unni. Vagy menj el otthonról lakni, nem kötelező velük élned. Felnőtt ember vagy. Ha utálod a ház tulajdonosát, ne lakj a házában. Ne a durcás kislányt játszd, hanem légy felnőtt, és szedelődzködj. Anyád meg éljen az imádott férjével.
2021. jan. 18. 11:13
 23/26 anonim ***** válasza:
31%
20-as, mi az, hogy senki nem mondta? Talán el kéne olvasni a válaszokat. Szó szerint azt írta valaki, hogy nyisson felé.
2021. jan. 18. 11:18
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

én írtam, hogy nyisson felé, nem kell azonnal epét okádni. De azt is leírtam, hogy nem védem az apját, mert az piálás nem megoldás. Meg azt is, hogy azért nyisson, hátha az apja erre vár és ezáltal normalizálódhat a helyzet. Nem elvetemült ötlet a jelek szerint,mivel a kérdezö meg is tette. De az apjának nincs rá igénye és így teljesebb az információ a vélemény nyílvánításhoz.

Kedves kérdezö, az apád valószínüleg tojik rátok, és rohadt kényelmes neki, hogy van kajája meg tiszta ruhája és nem kell érte semmit tennie. Muttid meg valószínüleg nem érzi magában az eröt, hogy kirakja, vagy új életet kezdjen. Sajnálom.

2021. jan. 18. 13:46
 25/26 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem anyukád próbálja fenntartani a látszatot. Az is erre utal, hogy korábban is arra hivatkozott, hogy mit szólnak a helyiek a váláshoz.

Döntsd el, hogy anyukád kedvéért megerőlteted magad és kimondod az apa szót vagy nem.

2021. jan. 18. 18:18
 26/26 anonim ***** válasza:
42%

Mi ez a nagy boomer eszme csere?

Aki így viselkedik a gyerekeivel végtelen fájdalmat érdemel.

Én már tudom miről beszélek.

Hatalmas teher van minden eggyes ilyen gyerek vállán mikor ezeknek a részese

A kérdező pedig szeretné valszeg ezt elfejelteni és hanyagolni az apját, legalább nem mond rá semmit, nem a harag irányítja.

Okos döntés kérdező.

De ha elmész pszihológushoz elmagyarázza neked ez sajnos veled megtörtént. A terápia lényege hogy ne nyomasszon többé a múlt.

2021. jan. 18. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!