Hogyan hivatkozzak a szakdolgozatban?
Figyelt kérdés
Adódott egy olyan gondom, hogy mivel nem tudok a járvány miatt könyvtárba menni az interneten elérhető anyagokat kell használnom adatgyűjtésre a szakdolgozatom elkészítéséhez. Itt az lenne a kérdésem, hogy hogyan hivatkozzak le egy gondolatot pl. Istvántól, ha azt ő is Pétertől vette át, és ezt meg is jelölte, de nem tudom Péter munkáját elérni, mivel nem találok rá az interneten? Ebben az esetben mit tehetek? Angolul írom.2020. nov. 6. 22:52
1/4 anonim válasza:
Először Pétert írod, hiszen eredetileg az övé a gondolat, utána "as cited in", és utána Istvánra hivatkozol.
Itt találsz bővebb leírást:
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm. Még egy olyan kérdésem lenne, hogyha például ugyanattól a személytől több mondatni szöveget írok át, akkor minden mondat után szükséges odaraknom a forrást, vagy ezt hogyan csinálhatnám esztétikusan? Kicsit furcsának tűnik, hogy mondjuk 5 egymást követő mondat után zárójelben ugyanaz van írva. Köszönöm szépen.
2020. nov. 7. 12:26
3/4 anonim válasza:
Én ezt úgy csinálnám, hogy egy bekezdésben összefoglalnám az illető főbb gondolatait, és a bekezdés végén hivatkoznék rájuk. (Szabó, 2018)
4/4 anonim válasza:
Nálunk úgy tanították hogy ha hosszabb idézet, akkor egy külön behúzott bekezdésbe írod az idézetet. Ha átfogalmazva használod fel, akkor csak egységenként kell hivatkozni. Én ilyenkor szeretem a bekezdés elején jelezni hogy nem saját gondolatról van szó, így:
Research by Smith (2018) has shown that [leírom pár mondatban amit át akarok venni tőle].
APA szerint ez egy elfogadott módszer, ha nektek ezt nem engedik (nem tudom milyen rendszer szerint hivatkoztok) akkor #3 válasza szerint is jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!