Hogyan oldjam ezt meg?

Figyelt kérdés

Volt a tavasszal egy szorongásos idöszakom amikor úgy éreztem, hogy meghalok és anyám mellett akartam lenni , nagyon rosszul voltam Hozzátenném, nem vagyok tini, 39 éves vagyok, anya, van egy kamaszlányom.

Amikor rosszullettem, az apjához küldtem, addig én neveltem, segitseg nelkul es példásan, mindene megvolt, anyagilag és érzelmileg, mert számomra ö volt a siker, a minden, az öröm.

Azóta sem jött haza, alig tartja a kapcsolatot , az apja szerint kidobtam. Csak zsebpénzért ir, amit át is kuldök neki mindig banki átutalással, mert ez az egyetlen kapcsolat vele, szemelyesen nem hajlandó átvenni a pénzt. Kértem töle bocsánatot ezerszer, hiába. Tényleg, az akkori hangenemem kifogasolható volt , amikor elküldtem de beteg voltam.

Nem akar hazajönni, nem akar találkozni, kikötötte, hogy hagyjak békét neki.

Én tényleg mindent megtettem érte, szeretem, egyetlen gyermekem, de azon gondolkodom, hogy lehet megis rossz anya lehettem, vagy nem olyan ahogy én hittem, hogy vagyok, ha nem akar látni, nem hiányzom neki.

Hogyan éljek igy tovább, mikor tér haza?

Pszichológus azt mondta hogy törés törtent köztunk mert több hónapot voltam beteg, a volt férjem pedig megmondta, hogy most rajtam a sor éljem az életem! A gyerek engem nem akar látni, ö meg kényszeriteni nem fogja. Ami igaz is , nem is akarom, hogy kényszeritsék.

Ennyi volt ? Mehetek le es fel

2021. jan. 16. 11:45
1 2 3 4 5 6 7
 61/65 anonim ***** válasza:
81%

Azzal, hogy "te is depis vagy" próbálsz nagyobb nyomatékot szerezni annak, amit írtál. Kerülhet valaki olyan helyzetbe, amikor így kell döntenie, a gyerek érdekét (is) nézve, mert ő mondjuk nem képes semmilyen feladatot ellátni, csak feküdni. Különféle súlyosságú az ilyen betegség lefolyása, egyénenként.

Ide jön segítséget kérni és akkor még bántó szavakkal illetitek.

Igen, a gyereknek rendkívül rossz lehetett, hogy hirtelen a megszokott közegből el kell mennie, minden megváltozik és nagyon gyorsan történik ez.

Nem szándékosan tették ezt vele.

2021. jan. 17. 15:05
 62/65 anonim ***** válasza:
93%

A gyerek kamasz, és még saját magáról se tudja, hogy szereti-e magát, nemhogy másról! Senki nem vonta kétségbe a lány érzéseit, de természetesen meg kellene bocsátania (mi az, hogy mindent? meggyilkolták?), mivel nem követtek el ellene bűnt. Megjegyzem, okfejtésed nélkülözi a logikát, mivel ha a gyerek már eleve el akart volna menni, akkor nem sértődött volna meg emiatt, hanem örült volna neki.

És legfőképpen: ki tehet a betegségről???? Ha te beteg vagy, arról is te tehetsz? "Ezek nem maguktól alakulnak ki." Egyrészt éppenséggel maguktól is kialakulhatnak, ezt hívják úgy, hogy endogén depresszió, másrészt ha nem magától, akkor se a kérdezőtől, hanem azoktól a körülményektől, amik között a kérdező felnevelkedett, vagyis a szüleitől.

Az "el akart menni" az általános iskola 4. osztályától kezdve 3 szó! A hozzá tartozó tettek kb a 8. osztálytól két szó.

2021. jan. 17. 15:07
 63/65 anonim ***** válasza:
90%

Na 59-es! A bipoláris személyiségzavar nem depresszió, hanem egy teljesen más betegség, teljesen más kezeléssel! A kérdező nem taszította el a gyerekét, hanem jobb helyre küldte, mint amilyen helyet ő abban az állapotban biztosítani tudott neki. A gyerek érdekében tette, felelősséggel. Azóta is kapcsolatot akar tartani vele és anyagilag is teljesíti a kötelességét. "Nem volt elég erős, hogy megbirkózzon a gondjaival" - de, elég erős volt, mára már újra eljutott oda, hogy képes legyen gyereket nevelni. Akik tüdőgyulladásban szenvednek, azok se elég erősek?

Te a saját bipoláris személyiségzavaroddal nem tudsz mit kezdeni (na, arról ki tehet?), ezért próbálod a más betegségét rosszabb színben feltüntetni. Pedig hát pont egy bipolárissal való együttéléstől mentsen meg az isten, az ilyenekkel ember nincs, aki képes hozzá távon együtt élni vagy együtt dolgozni!

2021. jan. 17. 15:17
 64/65 anonim ***** válasza:
26%

Tényleg, az akkori hangenemem kifogasolható volt

Ezt írtad, most már ne szépítsd... ha csak annyit mondtál, beteg vagy, mennie kell az apjához, miért kérték bocsánatot? Én innentől hadd kezeljem már fenntartásokkal azt, amit elmondasz. MErt valahol hazudsz. Vagy itt, vagy ott.

2021. jan. 17. 15:36
 65/65 anonim ***** válasza:
23%

Az hogy sértődött a lány még nem jelent semmit. De az már igen, hogy most szóba sem áll vele.

Elég nehéz mondani bármit is mondani a betegségről, ha nincsenek további részletek. Ha kiderül, hogy hajlamos, akkor megint nála pattog a labda, hogy mit hogyan cselekedett ez előtt az incidens előtt. Ő a felnőtt még hozzá anya is.

Azt is jó lenne tudni, hogy miért volt a válás. Ez is egy olyan körülmény ami idevezetett végül.

Én kérek elnézést hogy a mostani érzései alapján nem mentem fel a korábbi tettei alapján rögtön.

Az hogy nem bizonygatja az igazát a kérdező szerintem ő is tudja, hogy a mostani érzései nem állnak összhangban a korábbi tetteivel. Szembe kellene nézni magával és a múltjával és aztán tudná rendezni a viszonyát a lányával. Ugye az alapokat kellene megtenni...

2021. jan. 17. 15:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!