Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki késői...

Van itt olyan, aki késői gyerek, akit 30 után vállaltak a szülei?

Figyelt kérdés
Hogy éltek most, hogy élitek meg ezt a helyzetet?
2021. jan. 13. 13:30
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés vagy, #30-as!

De azért ezt nem mondhatja el mindenki magáról. :( Hogy mást ne mondjak igazolásképpen, azért Top10-es legelhízottabb ország sem véletlenül vagyunk. Azért a társadalom 30%-át nem lehet csak a pocakos, apatestű 25+ éves férfiakra ráfogni. :( Innen pedig már csak lefelé van a lejtő az egészséget illetően!

2021. jan. 13. 18:22
 32/51 anonim ***** válasza:
100%
Az anyukám 37, apukám pedig 30 éves volt mikor születtem. Mostanában szoktam azon gondolkozni, hogy majd ők is öregszenek stb. és másoknak azért még valamivel fiatalabbak, aktívabbak a szüleik és tovább velük lesznek. Jó, még bőven van hátralévő idejük, félre ne értse senki, csak ez így mostanában többször átfut az agyamon. Viszont soha nem éreztem hátránynak, nem szégyelltem vagy ilyesmi. Gyerekként és kamaszként egyedül az zavart, hogy nem volt velem egykorú fiatal a családban és mindenki sokkal idősebb volt nálam. Azt bántam, hogy míg a barátaim jól elvoltak a testvéreikkel vagy unokatestvéreikkel, addig nekem nem volt velük ilyen jó kapcsolatom hiszen sokkal idősebbek voltak nálam (a testvérem 15 évvel, a legfiatalabb unokatestvérem pedig 17 évvel idősebb nálam, a legidősebb unokatestvérem lassan 50...). 21/l
2021. jan. 13. 18:43
 33/51 anonim ***** válasza:
84%
Anyukám 26 volt, apukám 30, és én vagyok a 3.gyerek. Gimiben már volt, hogy évfolyamtárs-osztálytárs szülőjének mentem a temetésére. Szörnyű dolog. Ilyenkor azért boldog vagyok, hogy nekem előreláthatóan sok idő jut velük,ismertem a nagyszüleimet is, sőt a dédimet is ismertem. És a testvéreimre amiatt a plusz pár év miatt is néha irigy vagyok. Én úgy vagyok vele, hogy ha 28 éves koromig nem szülök, utána már nem szeretnék. Pont azért mert esély akarok adni magamnak, hogy lássam, ahogyan felnő a gyerekem, és minél tovább tudjam segíteni.
2021. jan. 13. 18:49
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

@33 Neked a negyven éves gyereked még nem számítana felnőttnek, és segítségre lenne szüksége ezek szerint?

Az én szüleim 40 és 42 évesek voltak, amikor én születtem ötödik gyerekként, most 70 és 72. Én már azért későbbi gyereknek számítok,

de kb. 38 évesen még teljesen átlagos, hogy szülnek. Semmi különös nem volt, jól éreztem/érzem magam a családomban.

2021. jan. 13. 19:03
 35/51 anonim ***** válasza:
79%

Egyébként nem tudom, nem akarok itt agymosottkodni, de talán ez nem fog sikerülni. Nekem valahogyan szúrja a szemem ez a téma... A kitolódott várható élettartam nem huzalozza át az életet. Nem kezdesz el később öregedni, ha 76 évesen halsz meg, mintha 50. Nem egyenesen arányosan fog eloszlani az a +25 év az életedben, hogy akkor 30 évesen érsz be felnőttnek biológiailag 18-22 helyett. Az utolsó harminc év 60-90 között már nem változik annyira sokban... A társadalmi életkora lehet, hogy 28 lesz egy 42 éves nőnek, de biológiailag ugyanúgy 42 marad. 42 éves petesejtekkel, stb... Szerintem felelőtlenség csak az adott pillanatot nézni, hogy milyen fitt nő vagy 38 évesen mondjuk, mert az elkövetkezendő minimum 20 évedet lekötöd a gyerekkel (feltéve, ha normálisan akarod felnevelni) és 58 évesen már nem biztos, hogy ilyen jól tartod majd magadat... A gyerek szempontjai pedig ilyenkor még fel sem merülnek. Tejfölösszájú vagyok ehhez, de inkább nem kap három havonta új Adidas sportcipőt “jólét” címén, minthogy ne tudjak majd futkározni és fogócskázni vele a kertben, játszótéren, stb. Nyilván az más, ha nem tudnád ellátni.... Fiatalon még sokkal jobban rá tudsz hangolódni a problémáira, nem felejtesz el egy kicsit gyerekszemmel látni a világot, közösen tanulhattok a világról.

Na mindegy, lehet szétszedni.🤷‍♀️

2021. jan. 13. 19:19
 36/51 anonim ***** válasza:
68%

34-es nem ezt írtam. "Neked a negyven éves gyereked még nem számítana felnőttnek, és segítségre lenne szüksége ezek szerint?"

De szerintem attól hogy a gyerekem 40 éves, örülök hogy megélem vele a 41.szülinapját, lehet látom felnőni a unokáimat is akár. És ha nyugtat a tudat, hogy még ha akármi baja lenne, eltudna hozzám jönni, mert hiába negyven, ötven, nekem mindig a gyerekem maradna. Most aki azt mondja hogy fiam 40 vagy, hozzám többet ne gyere, nem segítek, felnőtt ember vagy, köpjön föl a levegőbe és álljon is alá.

A szomszédban a nénike ugyanúgy 72 éves mint mamám, az ő egy szem unokája most 3. éves, mindig ha kint van mikor mi is, odajön és elmondja hogy én nem irigylek tőled semmit Magda, csak azt hogy láttad a 6 unokádat felnőni, a legkisebb már 21, 2 dédunokád is született már, az egyik már 5.-es ráadásul. Látszik a nőn, hogy rendesen bánatos, hogy ebből kimaradt, ráadásul az alkesz férje mellett full magányos, mert a lánya félévente 1x ha eljön azzal az egyszem unokával.

2021. jan. 13. 19:32
 37/51 anonim ***** válasza:
66%
Oké, de ennek mi köze ahhoz, hogy azon életkor fölött, amikor a nők többsége még nem is házas, nem szülünk? Mert a nénike akkor is láthatja 6 unokáját felnőni, ha azon kívül van még 4, akit már nem lát.
2021. jan. 13. 19:39
 38/51 anonim ***** válasza:
84%

37-es, nekem semmi közöm ahhoz más mikor szül, nekem ezek egyéni meglátások. Jól esett így felnőnöm, megosztottam a saját véleményemet, tapasztalataimat, ennyi.

És már megint nem érted amit írok. Én tényleg nem tudom, hogy most te direkt értetlenkedsz-e velem, de kezd kellemetlen lenni. Nyilván nem lehet tudni mit tartogat az élet, de mindig mindenki a legjobbra törekszik. Nekem családalapításban a jelenleg a legjobb opció azt jelenti, hogy a gyerekem életében minél tovább jelen legyek, minél több unokát, dédit láthassak, mert ez mind nagy öröm. Viszont nincs elkönyvelve, tudom, hogy így is lesz, de azért én törekszek rá, hogy így legyen, és örülök hogy a szüleimnek sikerült és így lett.

2021. jan. 13. 19:53
 39/51 anonim ***** válasza:
87%

A #36-os válaszoló nagymamai mentalitását tanítani kellene!

A “mai (fiatalok:)) nagyszülők” sem a régiek. Büszkék arra, hogy nem kötelességük szeretni az unokáikat (nem a felnőtteket, hanem az ártatlan gyerekeket). Bezárják az ajtót a család előtt, hogy nem kell még heti 1x sem ilyen kolonc a nyakukba, mert addig sem tudnak önmegvalósítani. Aztán csodálkoznak, hogy az első balesetüknél a család bevágja őket az otthonba...

2021. jan. 13. 19:54
 40/51 anonim ***** válasza:
14%
Sajnos anyu 37, apu 47 évrs volt amikor örökbefogadtak. Sqjnis 10 év van köztük pedig csak egyidősöknek kéne hazasodni vagy a férfi legyen 1 évvel öregebb de nem több mert másképp a feleség hamar özvegyen marad s nem érik el az 50- ik házassági évfordulót. Mindig is idegesitett hogy olyan öregek s a nagyszüleimnek nézték őket, meg mindenkinek fiatal szüleje volt mibdenütt, gyár, iskola csak nekem nem s az unokatesóim is öregebbek nálam. Az a baj hogy a valódi apám ( akik otthagytak születésemkor a szüldőben) is 32 évesen csinált az anyámmal aki 14 évvel fiatalabb volt de 2004- ben meghalt. Az apám reszéről is sajnis minden unokatesó idősebb nálam, az anyám részéről nem ismerem mert az anyám meghalt s én 2013- ban kerestem meg a szüleimet. Nagyon irigylem azojat a gyerekeket akiket 14- 16 vagy 21 évesen szülnek, mert a szüleik sojáig mellettük vannak, eggyütt öregszenek meg a gyerekkel s megérik az ük meg a szépunokát. Remélem következő életemben az anyám 16 éves az apám 17 éves lesz de lehetnek fiatalabbak is s eggyütt megörekszünk.
2021. jan. 13. 23:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!