Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Van itt olyan, aki késői...

Van itt olyan, aki késői gyerek, akit 30 után vállaltak a szülei?

Figyelt kérdés
Hogy éltek most, hogy élitek meg ezt a helyzetet?
2021. jan. 13. 13:30
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
96%
sokan, és még többen lesznek
2021. jan. 13. 13:41
 2/51 anonim ***** válasza:
89%
30 az még nem késő, a negyven-50 igen.
2021. jan. 13. 13:47
 3/51 anonim ***** válasza:
93%
2002-ben születtem, anyukám majdnem 30 és fél, apukám 32 éves volt akkor. Addigra diplomáztak le többszörösen és teremtették meg azokat az egzisztenciális körülményeket, amelyek mellett nyugodt szívvel vállaltak gyereket. Sohasem éreztem, hogy “idősek”lennének a szüleim. Sőt a “mai világban” az is teljesen elfogadott, ha valaki 40 fölött vállal gyermeket.
2021. jan. 13. 13:47
 4/51 anonim ***** válasza:
100%

Anyám 32 éves volt, apám 37.

Gyerekként fura volt, mondhatni kellemetlen, mert mindig minden osztálytársam meglepődött, ha szóba jött, hogy hány évesek a szüleim. Akinél hasonló korúak voltak, általában ők 3. vagy 4. gyerekek voltak a családban, én viszont egyke vagyok.

Nálunk nem anyagi dolgok miatt alakult későire a gyerekvállalás, igazából anyám felől van egy féltestvérem, aki jóval idősebb nálam, házasságon kívül született. Nem tartjuk a kapcsolatot. Apámnak meg volt egy előző felesége, akivel elváltak. Szóval nálam csak későn ismerkedtek meg a szülők.

Ma már közel sem annyira szokatlan ez, mint az én gyerekkoromban volt (annyira nem vagyok azért öreg, 27 múltam). Akkor azért furcsán néztek rám néha.

Egyébként hogy kéne megélni ezt a helyzetet? :) Nagy különbség szerintem nem volt gyereknevelés terén. Nem befolyásolta az életemet.

2021. jan. 13. 13:55
 5/51 anonim ***** válasza:
61%
Az én osztálytársamnak voltak olyan korúak a szülei, hogy mindenki a nagyszüleinek hitte őket. Kicsit zavarta a csajt.
2021. jan. 13. 13:58
 6/51 anonim ***** válasza:
100%
Anyám 2 hónappal a 30. szülinapja előtt szült, apám akkor 33 volt. Semmi előnyöm, illetve hátrányom nem származott ebből. Amikor szóba került, akkor se lepődött meg rajta senki. A negyvenes kategória már furább lenne szerintem, a 30 még nem vészes.
2021. jan. 13. 14:02
 7/51 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim anno fiatalon vállalták az első gyereküket, anyukám 20 éves sem volt, mikor a legidősebb testvérem megszületett. Rá két évre született a második, majd további két év múlva a harmadik testvérem. Ezután nem terveztek több gyereket. Aztán eltelt 10+ év, és meglepetésként jöttem én, ekkor anyukám 34 éves volt, apukám egy évvel idősebb.

Gyerekkoromban semmi hátrány nem ért, nem is tűnt fel, hogy a szüleim idősebbek, mint a többiek szülei. Már kb. 16-18 éves voltam, amikor egy picit zavarni kezdett, mert egyszerűen semmiről nem tudtam velük beszélni, és sok olyan dolog miatt kellett aggódnom, ami miatt másoknak nem. A legjobban az zavart, hogy hétvégente néha be kellett mennem anyukám munkahelyére, mert nem győzte a takarítást. Emiatt sokat veszekedtünk, mert én azon a véleményen voltam, hogy ha nem bírja, akkor keressen nyugisabb állást, hiszen van szakmája, megtehetné, sőt, több helyen kifejezetten kérték, hogy dolgozzon náluk, nem is értem, hogy miért nem váltott a mai napig. Mindig azt mondja, hogy most már igazán nincs sok a nyugdíjig, ezt már kibírja. Csak sajnos most egyetem + munka mellett nem érek rá az ő munkahelyén takarítani..

23/L

2021. jan. 13. 14:09
 8/51 anonim ***** válasza:
96%
#4, nem öregek a szüleid, a legtöbb ismerősömnek annyi idősek voltak amikor születtek.
2021. jan. 13. 14:09
 9/51 anonim ***** válasza:
93%
Ma már ez nem fura sőt át fordult abba,hogy ez az általános ... barátnőm 20 évesen szült és bárhova ment csak lenezest kapta h minek , korai, anya nyakára szüli stb.
2021. jan. 13. 14:10
 10/51 anonim ***** válasza:
100%
Anyám 42 évesen szülte az öcsémet, véletlen gyerek. :) Igazából senki sem furcsálta, ötödik gyerek, értelemszerű, hogy nem fiatalok a szülők. Problémája sose volt vele, anyánk elég fiatalos, sose nézték ki belőle sem a korát, sem hogy ennyit szült.
2021. jan. 13. 14:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!