Ha városban élsz, a szülő vidéken, idős korára hogy gondoskodsz róla?
Én jelenleg 27 éves vagyok, a fővárosban élek. Édesapám 63 éves, egyedül lakik vidéken. Még dolgozik, de már kezd öregeskedni. Eléggé antiszociális, szerintem nem akarna a városba jönni, vidékre meg a párom nem. Nekem itt a párom, munkahelyem, illetve egyetemre járok.
Szeretem édesapámat, és félek, hogy lassan majd egyszer eljön az idő... Én nem szeretném őt sehova sem beadni, gondoskodni szeretnék róla. Sajnos így is félek, hogy mikor mi van vele otthon.
Sajnos nekem nincs saját ingatlanom, munkahelyi szállón élünk.
Fogalmam sincs, hogy fogom majd megoldani ezt a kérdést.
Most Budapesten élek, de gyereket csak külföldön vállalnék majd. Szüleim egy kis faluban élnek, még nem idősek, 50 körül vannak.
Anyám pl. nem sportol, nem étkezik egészségesen, dohányzik, szürkén dolgozik, sokat volt munkanélküli. Szerintem minden embernek saját magáról kell(ene) gondoskodnia és nem arra várni, hogy majd a gyerekem ellát. Én még 30 nem vagyok, de van már nyugdíj célű megtakarításom, anyáméknak nincs semmi. Minden pénzüket elverik hülyeségekre, nem vigyáznak magukra stb. Nem gondolom, hogy az én felelősségem volna majd feladni a munkámat, a lakóhelyemet, az egzisztenciámat, otthagyni a családomat és visszamenni a kis faluba ápolgatni őket.
Anyagilag besegítenék nekik, tehát a külső segítségbe belefizetnék, de örülnék, ha nem arra alapoznának, hogy majd én pénzelem őket. (Sajnos most is úgy néz ki, erre alapoznak.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!