Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha városban élsz, a szülő...

Ha városban élsz, a szülő vidéken, idős korára hogy gondoskodsz róla?

Figyelt kérdés

Én jelenleg 27 éves vagyok, a fővárosban élek. Édesapám 63 éves, egyedül lakik vidéken. Még dolgozik, de már kezd öregeskedni. Eléggé antiszociális, szerintem nem akarna a városba jönni, vidékre meg a párom nem. Nekem itt a párom, munkahelyem, illetve egyetemre járok.

Szeretem édesapámat, és félek, hogy lassan majd egyszer eljön az idő... Én nem szeretném őt sehova sem beadni, gondoskodni szeretnék róla. Sajnos így is félek, hogy mikor mi van vele otthon.

Sajnos nekem nincs saját ingatlanom, munkahelyi szállón élünk.

Fogalmam sincs, hogy fogom majd megoldani ezt a kérdést.

2021. jan. 13. 10:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
78%
Ingyen ápolónak senki sem szegődik oda egy öregember mellé. Lángoló szerelem ilyenkor nincs már, legfeljebb az egyik fél kihasználása, hogy kvázi szolgálja a másikat. Még csak nem is egy együtt töltött élet után ápolja egyik a másikát.
2021. jan. 13. 12:28
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
én is külföldön élek, nem fogok közvetlenül segíteni. anyám meg is mondta nekem hogy ne akarjam ápolgatni, majd ha úgy alakul, hogy szüksége lesz segítségre, akkor bevonul egy otthonba. én nem is lennék képes egy felnőtt embert gondozni (ő se amúgy, a saját anyját se fogja pátolgatni), anyám meg nem is várja el. annyian tönkremennek ebben, mi nem állunk majd be a sorba.
2021. jan. 13. 13:00
 13/16 anonim ***** válasza:
73%

Most Budapesten élek, de gyereket csak külföldön vállalnék majd. Szüleim egy kis faluban élnek, még nem idősek, 50 körül vannak.

Anyám pl. nem sportol, nem étkezik egészségesen, dohányzik, szürkén dolgozik, sokat volt munkanélküli. Szerintem minden embernek saját magáról kell(ene) gondoskodnia és nem arra várni, hogy majd a gyerekem ellát. Én még 30 nem vagyok, de van már nyugdíj célű megtakarításom, anyáméknak nincs semmi. Minden pénzüket elverik hülyeségekre, nem vigyáznak magukra stb. Nem gondolom, hogy az én felelősségem volna majd feladni a munkámat, a lakóhelyemet, az egzisztenciámat, otthagyni a családomat és visszamenni a kis faluba ápolgatni őket.

Anyagilag besegítenék nekik, tehát a külső segítségbe belefizetnék, de örülnék, ha nem arra alapoznának, hogy majd én pénzelem őket. (Sajnos most is úgy néz ki, erre alapoznak.)

2021. jan. 13. 15:35
 14/16 anonim ***** válasza:
Igazából csak az otthon a megoldás. Mi egy városban élünk, a szüleim még viszonylag fittek, nem aktuális még a dolog, de ha arra kerül a sor, gondoskodnak saját magukról, tettek félre erre az eshetőségre is. Valószínűleg befizetik magukat egy otthonba, vagy vesznek föl maguknak szakápolót. Párom édesanyjától tartok kicsit, szeirntem ő inkább ahhoz ragaszkodna, hogy mi ápojuk, de én ebbe biztosan nem fogok belemenni.
2021. jan. 13. 15:37
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
létezik házi segítségnyújtás, keress rá, minden faluban kell lennie. Nálunk pl 300ft/óra és ennek is állja a felét az önkormányzat. Takarítanak, mosogatnak, fürdetnek, bevásárolnak, amit kell. Lehet kérni naponta, kétnaponta, félórát, egy órát...
2021. jan. 13. 21:38
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát én vagy felköltöztetném városra magamhoz, vagy fogadnék valaki, aki gondját viseli
2021. febr. 22. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!