Mi akadályoz téged abban,hogy felvilágosítsd a gyereked?
Nálunk kiskora óta folyamatosan megy a "felvilágosítás", ami nem az a szó szoros értelmében, hanem ezek a kérdések ugyanúgy sorra kerülnek, mint a miért piros a tulipán és hasonlók. Ez nem "külöleges" téma, teljesen természetes dolgok, ezért nem is kell "akciószerüen" beszélni róla.
Ebböl követketöen nem érzem magam kínosan, szóval semm gond nincs ezzel.
A felvilágosíás egyértelmüen a szülök dolga lenne, csak a gond az, hogy a legtöbb szülö sem tud semmit normálisan.
Ami meg a biosz órán történö felvilágosítást illeti, az egyenlö a semmivel!
Biosz órán a szex lelki hátteréről, erzesekrol, vágyakról, arról hogy amitnem akar azt nem kell megtenni, attól hogy élvezi a szexet nem lesz könnyűverű, arról higy kivel oszthatja meg ezen gondolatait nem beszelnek!!!
Véleményem szerint aki szeret szexelni, szereti a párját és a mindennapokban is van intimitás, ott nincs ebből gond:)
Inkabb azok nem beszélnek róla, akik nem tudnak.. Mert sose volt jó nekik sem, ezért nem is tartják fontosnak, csak kotelessegnek inkabb
Arról meg minek beszelni.. 🤦♀️
Egyetemet végzett szüleim sem világosítottak fel, mindent könyvekből szedtem össze.
Épp ezért a gyerekeim a korosztályukhoz igazodva minden információt megkapnak. Bátran mernek kérdezni is, mi pedig kertelés nélkül válaszolunk.
Nem akadályoz semmi sem. Szerintem a szülő dolga is. Eleve a szülő, család felelőssége, ha valami baj történik. Nem egyszer hallottam, hogy 14-15 éves lányok teherbe estek. Szóval a szülőnek is foglalkozni kell ezzel a témával.
Szerintem, ha egy családban normális a légkör, akkor bármiről tudnak beszélgetni normálisan. A lényeg, hogy a gyerek tudja, hogy bármilyen kérdéssel fordulhat a szülőkhöz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!