Miért kérdeznek néha ilyeneket a szüleim?
Sziasztok!
A szüleim (főleg apa) mostanában szokták mondani ebéd után, hogy maradjak egy kicsit lenn, beszélgessünk, és egy pár perc után apa megkérdez, hogy tudom-e, hogy hogyan lesz a gyerek. Mindig mondom neki hogy igen, és akkor jönnek a kérdések, hogy honnan meg kitől.
Nekem viszont nehéz ilyenekről beszélni, és mindig kerülöm az ilyen témákat. Viszont most már azt hiszik a szüleim, hogy olyan könyveket olvasok meg filmeket nézek amik ezzel a témával foglalkoznak.
Hogy mondjam meg nekik ogy ne csinálják ezt?
Előre is köszönöm a válaszokat :)
15/l
:DDD
A szüleid csak jót akarnak :) Mondd el nekik, hogy már tájékoztattak az iskolában, vagy bárhol.
Féltenek a szülők a nem kívánt terhességtől és a nemi betegségektől. Azért csinálják ezt, nem rossz szándékból.
Vagy egyszer válaszold végig minden kérdését, utána mondd el honnan tudod és akkor megnyugszanak.
Ez egy kicsit kínos, mármint, értem, hogy kellemetlen neked, de a szüleid nem igazán.
Mondj annyit, hogy ha beszélgetni szeretnétek, akkor olyan témákról, ahol nem feszeng senki, mert te képben van és tudod, mit szabad és mit nem ezzel a dologgal kapcsolatban, és bármit is akarnak mondani, mondd, hogy felesleges aggódniuk :)
Sok sikert!
Miért kínos erről beszélni?Természetes dolog, hogy 15 évesen tudod.
Legközelebb te "világosítsd fel" őket, hogy készül a gyerek, és te tudod, hogy lehet a nemkívánt terhességet megelőzni.Ez ne legyen kellemetlen, az élet része.Utána szerintem békén fognak hagyni.
Azért az fontos, hogy ne legyen ennyire tabu részedről egy teljesen normális dolog.
Aranyos, elhatározták, hogy ideje felvilágosítani. Kicsit esetlenül teszik. Hidd el, ők vannak nagyobb zavarban. :D
Elegánsan zárhatod a témát, hogy az iskolában már felvilágosítottak, nem kell tartaniuk, nem fogsz hazahozni nem kívánt unokát.
Mondd el, hogy te már tudsz erről annyit, amennyit a korod szerint kell, (iskolában tanultátok) de ha majd lesz kérdésed, szeretnéd CSAK az édesanyáddal megbeszélni.
Ezt apádnak illik megértenie.
Koszonom a válaszokat.
Ez a téma részemről csak a szüleim előtt tabu, nem vagyunk olyan viszonyban, barátnőmmel viszont néha beszelgetunk ilyen kérdésekről.
Mondtam nekik hogy tanultuk a suliban meg midnen, de akkor is folytatták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!