Tudnád tolerálni, ha a gyereked egy roma-val kötné össze az életét?
Senki nem mondja, hogy nincs kivétel, de sajnos minimum a cigók 95%-a antiszociális, büdös, tanulatlan, összeférhetetlen stb. De lehet hogy még keveset is mondtam. Nem fogok azért a maroknyi kivételért cizelláltan meg polkorrekten beszélgetni itt. A valóság meg úgyis arcon csap majd titeket, mert ti sem a kivételekbe fogtok belebotlani, ez szinte biztos. Aki normális, azt egyébként is kiveti a cigó szubkultúra, és magyarozni kezdik ;-)
Nekem is van elég negatív tapasztalatom a romákkal, de ennek ellenére nem ítélem el mindegyiket!
Magyarból is van épp alpári..
Tapasztalat, nem pedig előítélet, mi?:D
Szerinted mégis mi az az előítélet? Véletlenül sem korábbi tapasztalatok alapján történő ismeretlenül való megítélés és általánosítás egy, a vizsgált témához(itt:személyiség) nem kapcsolódó tulajdonság alapján, ugye? Ja, hogy mégis? Ja, hogy akkor mégis csak előítéletes vagy?
Szerinted mégis mi a francról szólnak ezek a kérdések? Biztos a telepi, börtönviselt srácot hozza majd haza az egyetemista az értelmiségi szüleinek, mi, véletlenül sem azt a "kevés kivételt"?
Mellesleg ha ilyen jól tudjátok, biztos tudtok linkelni valamilyen tanulmányt arról, hogy a cigány népesség (Kik a cigányok? Akik annak nevezik magukat? Már ez is problémát vet fel. ) hány százaléka
"antiszociális, büdös ...".
De ez nem is lényeges. Azt áruljátok el, hogy a "nem fogadnám el, hát milyen büdös, nhnxhxn" mondataitok hogyan férnek össze azzal, hogy elismeritek, nem mindenki ugyanolyan? Mivel jelen esetben a fennálló egyetlen különbség egy cigány és egy nem cigány között legfeljebb külsőleges lenne, és mégis fenntartjátok a "nem fogadnám el, kitagadnám, szomorú lennék", stb. pofátlanságokat, az tökéletesen megfeleltethetővé teszi személyeteket a "rasszista" fogalmával.
Szerintem kicsit elkanyarodtunk az eredeti kérdéstől...
Nem azért írtam ki a kérdést hogy vita legyen belőle (bár gondolhattam volna hogy lesz)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!