Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kötelességemnek érzem hogy...

Kötelességemnek érzem hogy ezt tegyem,de ezzel tényleg a saját életem teszem tönkre? Mit tegyek? 26/L

Figyelt kérdés

Anyu 4 eves korom ota egyedul nevelt fel engem. Sokat volt beteg es rosszul, sok panik rohama volt vegig ahogy felnottem.

En ugy ereztem mivel senki sincs csak en vele,az en kotelessegem apolni, orvost hivni stb kicsi korom ota. Most 26 eves vagyok. Mindig is vele eltem en nem mentem sehova aggodva hogy ha egyedul van,nem vagyok ott,ki segit neki? Tavaly ferjhez ment,nagyon jo hazassagban elnek a ferjevel,a ferje mentos volt regen. En pedig szerelmes lettem,a fiu messze laid. Anyu nemetorszagban,en veluk most. Erzem azt is hogy nem ide tartozom. Egy masik helyre. Amikor anyunak ilyet mondok o azt mondja,o soha nem fogja azt mondani hogy menjek,koltozzek oda ahol a fiu lakik (Azsiai orszag)mert messze van stb. De kozben azt mondja hogy itt van a ferje ha baj van,nincs egyedul,nekem nem felelossegem semmi,meg hogy azzal hogy miatta maradok nemetben csak,a sajat almaim nem valnak valora, elnem kell a sajat eletem stb. De ugy erzem bantanam ha mennek,kozben pedig nagyon szeretem a fiut...

Egy baratom szerint ezzel tonkre teszem az eletem amit csinalok es banni fogom ha nem probalom meg.

A fiu szeretne kesobb hazassagot es csaladot kozosen...

2021. jan. 6. 13:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%

"Amikor anyunak ilyet mondok o azt mondja,o soha nem fogja azt mondani hogy menjek,koltozzek oda ahol a fiu lakik (Azsiai orszag)mert messze van stb. De kozben azt mondja hogy itt van a ferje ha baj van,nincs egyedul,nekem nem felelossegem semmi,meg hogy azzal hogy miatta maradok nemetben csak,a sajat almaim nem valnak valora, elnem kell a sajat eletem stb."

Mit gondolsz, melyik anya mondja azt, hogy "kislányom menjél a világ másik felére lakni".

Persze, hogy nem mondja, de a mondandója második részével már rég áldását adta a költözésedre, de ezt szóról szóra soha nem fogja mondani.

Menj és éld az életed, anyukád mellett ott a párja. Valóban bánni fogod, ha nem így teszel.

2021. jan. 6. 13:42
 2/22 anonim ***** válasza:
92%
Szép hogy idáig gondoskodtál róla, de már van egy szerető férje aki átveszi ezt tőled. Itt az ideje, hogy éld a saját életedet.
2021. jan. 6. 13:43
 3/22 anonim ***** válasza:
97%
Így van, a férje ott lesz mellette, ha valami baj van, ha van házastárs, onnantól ő felel elsősorban a másikért. Persze szép tőled, hogy felelősséget érzel, de neked is élned kell az életed.
2021. jan. 6. 13:47
 4/22 anonymousreview60 ***** válasza:
91%

Kérdező: Dícséretes az áldozatvállaló-képességed és a kitartásod. Ezt a munkában párkapcsolatban kamatoztatni tudod, de:

1. Itt az ideje a saját életedet élni. A bajod az, hogy egyfajta függésben vagy anyádtól, mert tkp. parentifikálva voltál gyerekkorodban. Ennek feldolgozásában a pszichoterápia segít. Jogod van a saját élethez!

2. Egyik anya sem fogja azt mondani, hogy menj a világ másik felére, "De kozben azt mondja hogy itt van a ferje", azaz anyád nem szószerint, de elengedett téged.

És igen, ha nem lépsz ki a pasi után, de minimum most el anyád mellől, akkor elcseszed az életedet.

Azt az egyet vedd figyelembe, hogy mivel nagyon belejöttél az áldozathozatalba, nehogy túl sokat akarj mgengedni a párodnak! Ezért lett volna jó 2-3 többéves kapcsolat, mielőtt anyád gondozása üzemmódból a férjezett családanyába huppansz.

2021. jan. 6. 13:51
 5/22 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező: szerintem is itt az ideje a saját életedet élni, édesanyád is ezt szeretné.

Egyébként - tudom nem a kérdéshez tartozik - előbb Európában célszerű élni együtt egy jó ideig, utána menj az ő országába, ismeretlen kultúra stb.

2021. jan. 6. 13:56
 6/22 anonim ***** válasza:
69%

Google : Önfeláldozás séma

Nekem segített Pál Feri.

Egy próbát megér. A stílusa fura, de őszinte és tiszta.

2021. jan. 6. 13:57
 7/22 anonim ***** válasza:
74%

neked is jár a bologság kicsi lány :)

én biztos, hogy mennék, és ez nem zárja ki, hogy ne maradjatok kapcsoaltban anyukádal . FB, Skypee stb

2021. jan. 6. 14:02
 8/22 anonim ***** válasza:
71%
Biztosan nem költöznék ázsiába, senkinek a kedvéért. Miért nem jön inkább ő europába? Eu sokkal jobb hely. Anyádat szerintem nem kell örizned, költözz el, de ne kinába.
2021. jan. 6. 15:00
 9/22 anonim ***** válasza:
90%

A férjem pont az ilyen nagyfokú önfeláldozása miatt nem tudott normális kapcsolatokat kialakítani. (A tiéd is csak egy távkapcsolat.)

Már 40 múlt a párom, volt, mikor "lecsaptam" rá, és évekig tartott megértetni vele, hogy nem kötelessége a szüleit őrizni élete végéig. Nem ez a normális, hogy beáldozza a saját életét, lemond mindenről. Vele ki fog öreg korában foglalkozni, ha neki nincs családja? Egyedül fog élni élete végéig?? Nem lett saját családja, gyermeke emiatt amíg meg nem ismerkedtünk, senki nem akart vele lenni, és a szüleivel élni. Ott mindig a kedves mama lett volna az első. Folyton hozni-vinni kellett őket, az egész család a környéken őt ugráltatta, mert úgyis ráér (hisz nincs senkije), és milyen jókisfiú, hogy csak dolgozik, meg otthon ül a szüleivel. Ráeszmélt arra, hogy volt benne egy nagy adag kihasználás is a tágabb család részéről, a saját szülei pedig örültek, hogy végre társra talált, és eszükbe sem jutott visszatartani. Így alakult, hogy évekkel később összeházasodtunk, és saját lakást vettünk. Megyünk a szüleihez, enyémekhez is, minden rendben, de már a saját életünket éljük.

Neked sem kell beáldoznod az életed, ez egyfajta "menekülés" és is a bizonytalan, ismeretlen elől. Kényelmesebb így, egymásnak adtok biztonságot. Neked nem anyukád engedélye kell, hanem valószínűleg Te ragaszkodsz túlságosan hozzá, hogy együtt legyetek. Te félsz önálló lenni, nem anyukád.

2021. jan. 6. 15:10
 10/22 anonim ***** válasza:
85%
Foleg hogy van egy ferje es nem lesz egyedul.... miert ne lehetne sajat eleted? Minden jogod megvan hozza...
2021. jan. 6. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!