Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Aki így gondolja, kifejtené?

Aki így gondolja, kifejtené?

Figyelt kérdés

Mostanában nagyon sok kérdésnél felmerült ez a téma, és megmondom őszintén, megrökönyödök a válaszokon.

18+os "gyerek" otthon lakik, nincs keresete, sulibajár. Ez az alap felállás mindig.

Multkor olyan kérdés volt, hogy nem akar otthon semmit segíteni, az apja kirakással fenyegeti.

Most a másik, hogy a gyerek a párjánál aludna, elengedje e a szülő.

A válaszok végig, hogy nagykorú, nem lehet neki megmondani mit csináljon, nem tehetik ki otthonról. Felnőtt ember, egyedül dönthet.

Ez oké. De amíg anya apa eteti, ők tartják el, adják neki a zsebpénzt, szerintem kutya kötelessége "szótfogadni".

Attól, mert nagykorú, az még nem a saját háza, nem ő diktál.

Ez az én meglátásom. Én is ebben a szellemben lettem nevelve.

Nálunk amit anyámék mondtak, annak kellett lenni. Hiába voltam 19-20éves. Mert ők etettek/itattak, adták a költőpénzt...

Megszoksz vagy megszöksz elv volt.

Én meguntam, elköltöztem. De míg otthon laktam, az volt, amit ők mondtak.

Komolyan nem értem, akik ez ellen beszélnek, hogy hívjon rendőrt a szüleire, ha ki akarják tenni, vagy nagykorú, menjen csak amerre akar, a szüleit meg szarja le. És a többség ezt nyomatja.

Csak én látom rosszul?

Igaz még csak 2éves a fiam, de nálunk is ez az elv lesz, az biztos. Amíg mi tartjuk el, nem az van csak amit ő akar. Persze tiltani nem fogjuk semmi olyantól, de nehogymár ő hordja a nadrágot...

2021. jan. 4. 14:38
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerintem beteges, ha egy szulo mindenben iranyitgatni akarja a tinedzser, felnovo gyereket, ha mindenaron parancsolgatni akarsz folyamatosan, gyerek helyett inkabb kutyat kellett volna szerezni, annak lehet parancsolgatni.

Nekem soha nem mondtak meg, mit csinaljak, csak alapszinten, azaz legyen kesz a hazifeladat, tanuljak, csinaljak valami hazimunkat is azert, stb. Buli, programok, baratok, oltozkodes, egyeb szokasok ram voltak bizva. Szerintem ez a normalis. Bar kigyot soha nem tarthattam, mert anyam felt toluk :D De attol azert egy szulonek se lesz baja, ha egy 18 eves gyerek a parjanak alszik, lol.

2021. jan. 4. 16:49
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Eltartani még eltarthatnak 18-20 éves embereket, de legyen már szabad akarata is annak a 20 évesnek. Nem lázadást értek ezalatt, hanem segítséget. Én amíg a szüleimmel laktam addig szót fogadtam nekik, de megvolt a saját döntési lehetőségem. Segítettem nekik ahol tudtam - pl megkértek hogy ebédhez pucoljak krumplit, takarítsak össze megtettem. Voltak nehezebb dolgok is, amikor pénteken szombaton elmentem inni, akkor elfogadták de nem díjjazták. Én nem lázadtam ellenük sose, ők is hagytak élni.
2021. jan. 4. 17:00
 13/15 A kérdező kommentje:

Lehet nem jól fogalmaztam

Az egyik kérdés az volt, hogy mit csináljon a csaj? Kitették a szülei, pontosabban az apja, mert nem volt hajlandó összepakolni a saját szobájába, amikor tudta, vendégek jönnek, a szülei pedig külön megkérték rá. Az apja berágott, ki akarta tenni, vagy ki is tette, nem emlékazek pontosan.

Erre a gyakori népe fellázadt, h jelentse fel az apját, meg hívjon rendőrt, meg ilyenek...

1kérés volt a csaj fele. Egy igen kis kérés, ami alapban feladata lenne. És mégis a válaszolói többsége a szüleit szidta, milyen szemetek.

A masik kérdés, ahogy a 9es is írja, egy 19éves lányról szólt. Romlottak a jegyei, érettségi elött áll, mégis a pasijánál akar aludni. Na itt is fellázadt a nép, mert nagyokorú, arra megy és akkor amikor akar. Könyörgök, az anyja elmondja h mi a szitu, mégis nekiesnek.

Nyilván van egy egészséges kommunikáció. Én is elvárom majd a fiamtól, hogy elmondja merre megy, kb meddig. Nem csak azt látom, hogy becsapja az ajtót. Emellett elvárom, hogy tanuljon, részt vegyen a házimunkában. Amíg ez megvan, addig nyilván én is engedékeny leszek. De ha se nem dolgozik, se nem tanul, se nem segít akkor viszlát... és a gyakorinépe pont ezt az esetet állította be szinte jónak... mert a gyereknek csak jogai vannak. Kötelezettségei ezek szerint nincsenek.

2021. jan. 4. 17:04
 14/15 anonim ***** válasza:
42%

Azért egy szülőnek a gyermekét támogatni kéne, ez nem úgy működik, hogy 18 éves vagy, akkor innen kirakhatlak szevasz. Akkor mire kellett a gyerek? Cuki volt amikor kicsi? Ez az a mentalitás, ami oda vezet, hogy majd csodálkozik a szülő idős korában, hogy senki se nyitja rá az ajtót.

Ez, hogy segíteni kell otthon, szerintem alap. Igaz én apámmal éltem, szóval el is fért a segítség, lányként főleg főztem takarítottam, vagy amit épp kellett a ház körül, ez volt a természetes. Cserébe sose lettem semmitől betegesen tiltva, aludhattam barátomnál, barátnőknél, néha kimaradtam éjszakára, azért na ezek nem ördögtől valók, és sose csináltam semmi hülyeséget. Nyilván mindig a koromnak megfelelően tehettem meg a dolgokat, de a kérdés 18 felett szólt, így én is erre reagálok.

Ezzel a tiltási mániával csak bizalmatlanságot generál a szülő. Beszélgetni kell, és őszintének lenni, nem kontrollálni mindnent is. Mindig elmondtam, hogy elmegyek, kihez, hova, mikor jövök, ha változott valami, felhívtam. Szerintem az régen rossz, ha valaki nem bízik úgy a saját gyerekében, a saját nevelésében, hogy semmit se mer megengedni. Nevelni kéne kicsi kortól, és sok baj megelőzhető.

2021. jan. 4. 18:11
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

14!

Igen, támogatni kell a gyereket. De nem ám minden áron. A fent említett 19 éves lány kérdésre érkezett pl olyan komment is, hogy nagyszájú fiúcska szembe röhögte a szülőt, amikor az nem engedte hogy a hét 5 napján 5 különböző lánynál aludjon. Hát nálam ez épp a ha ilyen nagy pofád van, Öcsi, akkor húzz el innen kategória.

2021. jan. 4. 19:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!