Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Úgy érzem, öcsémet jobban...

Úgy érzem, öcsémet jobban szeretik nálam (?)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves vagyok, az öcsém 16. Már egy ideje úgy érzem hogy őt jobban szeretik a szüleim mint engem. Pl. amikor az öcsém leejt valamit akkor apám aztmondja: "Semmi baj, megesik" Bezzeg múltkor én amikor kivettem a beépített szekrényből a porszívót és véletlen leejtettem a földre, elkezdi apám: "Látod milyen idióta vagy már megint?!" Vagy ha az öcsémnek van valami lelki baja anya már egyből megy és ápolja a pici lelkét de ha nekem van valami bajom akkor csak azt kapom meg hogy vergődök meg ilyenek...

2021. jan. 3. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Mindig van kedvenc gyerek,max nem adnak hangot neki a szülők. Aki mást mond ,az hazudik.

Annyit tehetsz,hogy nem veszed magadra ha bunkóznak veled.

2021. jan. 3. 11:47
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

Igen, jobban szeretik. Van ilyen sajnos.

(Maszek véleményem, hogy roh...djon meg az ilyen szülő.)

2021. jan. 3. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim dettó ilyenek voltak, még a leírt példák is hasonlítanak.

Most már csak anyám él, és csodálkozik, hogy egy évben egyszer látogatom (kedvenckéje, a tesóm meg ugye külföldön, 3000 kilométerre, hát így járt.)

2021. jan. 3. 11:49
 4/9 anonim ***** válasza:
71%
Nálunk érdekes a helyzet. Nővérem (36 éves már) mindig tönkreteszi mindenét, kilyukasztja a ruháit, leeszi őszet, összetör, összefestékez mindent, a tányérok és a bögrék repülnek, éveken keresztül digitális mérleget kapott karácsonyra mert minden évben összetörték a párjával. Kiskorunkban vele veszekedett mindig anyám emiatt, ha én ejtettem el nagyritkán valamit, akkor nem szidtak le. Emiatt nem gondoltuk sosem, hogy engem jibban szeretnének.. :)
2021. jan. 3. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a bátyám a kedvencük. De ezt sose ismerné be se az anyám se a bátyám.
2021. jan. 3. 12:36
 6/9 anonim ***** válasza:
31%
Én megmondanám nekik, hogy: Elfogadom, ha jobban szeretitek az öcsémet, csak kérlek ne mutassátok ennyire ki, mert elég rosszul tud esni nekem.
2021. jan. 3. 13:04
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyám pont ilyen, a párom szülei pont ilyenek. Mindig van kedvenc gyerek, hiába mondogatják, hogy egyformán szeretik őket, ott, ahol így viselkednek a szülők, ott igen is az egyiket jobban szeretik, mint a másikat. Nem tudsz ezzel mit tenni, nem akarlak elkeseríteni, de ez már mindig így lesz, akkor is, ha felnőtök. Törődj bele és ha majd lesz alkalmad külön menni a szülőktől, akkor éld a saját életed és legyél nagyon boldog!
2021. jan. 3. 13:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ez sajnos, vagy nem sajnos teljesen átlagos, nem csak szülőknél, hanem a nagyszülőknél is (kedvenc unoka)

Nem lehet ezzel mit csinálni. Egyes szülők próbálják ezt minél jobban burkolni, mások meg ott mutatják ki a kivételezést ahol csak tudják.

2021. jan. 3. 14:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Én már rég elengedtem ezt, kapcsolatot se tartom velük. 38 F
2021. jan. 3. 19:18

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!