Miért nem érdekli fiamat a munka? Hogyan rázzam fel?
68 éves vagyok és nem vagyok megelégedve a nyugdíjammal. Marketinges voltam, így értek valamennyire a weboldalakhoz és arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb passzív kereset, ami hozna is rendes bevételt, egy Dropshipping Pólós Webshop lenne. Elmentem könyvelőhöz, megcsináltam a katás vállakozást hozzá. Időközben rájöttem, hogy a 21 éves harmadéves mérnökinformatikus egyetemista fiamnak is kéne pénz, jól is jönne a tudása, így megkértem, hogy dolgozzon velem. A bejövő pénzből megkapná a felét.
Október közepén el is kezdtük a webshopot csinálni, már majdnem kész is vagyunk vele, viszont még nincs beüzemeltetve, nincs hirdetve, így még nem hozott semmit a konyhára, csak elvitt egy rahedli pénzt. Mivel külön élünk, ezért úgy dolgozunk, hogy majdnem minden este összekapcsolódunk Skypeon 3-4 órára, hogy foglalkozzunk a webshoppal. Viszont őt egyáltalán nem érdekli. Mindent 99 százalékban én csinálok, ő pedig "alszik" a háttérben, tesitelg ott van de lélekben nincs. Néha-néha igenezik egy-egy kérdésemre, ilyen "látszatszavakat" mondogat, nagyritkán segítgetni próbál, de hiába van itt, nem sokat működik közre, sőt néha hátráltat és ez kezd felidegesíteni. Programozónak tanul, de egy nyamvadt weboldalban nem képes segíteni, tudása meglenne hozzá, de kedve semmi, mert mindenre azt mondja, hogy "Nem tudom" vagy csak simán nem válaszol sokszor és olyan, mintha ténylegesen aludna vagy mást csinálna a háttérben, esetleg játszana a gépen. Nagyon sok mindenre megkértem, hogy otthon házifeladatnak csinálja meg az Instagramot, Facebookot, stb, hogy én a komolyabb háttérbeli dolgokkal foglalkozhassak, de sose csinált semmit. Tépem már a maradék hajam miatta, a belemet kiteszem a webshopért, hogy minden 100% legyen, de ő meg egésznap (egyetemen kívűl) csak játszik. Megértem, hogy leterhelő az egyetem és jól esik délutánonként játszani a munka helyett, sőt prioritás az egyetem és a vizsgák, de ne játszuk már el ezt minden nap, amikor megbeszéltük, hogy együtt fogjuk üzemeltetni az oldalt. Megértem, hogy kezeletlen depressziós és rosszak az otthoni körülményei, én lelkileg támogatom, mert az apja vagyok, de munkahelyen ezek nem lehetnek kifogások. Egyedül az elkészítés a nehéz benne, de ha már menni fog, az üzemeltetés csak napi pár percet fog igénybe venni neki, amikor már minden jól megy, mert Dropshipping weboldal. Jót szeretnék neki, hogy egy relatív könnyű passzív kereslete legyen ebből, ha már én nem leszek (ami sajnos elég közel van már ebben a korban, bármikor felmondhatom a szolgálatot).
Van bármi ötletetek, hogyan vegyem rá, hogy legyen kicsit aktívabb ebben?
Kérdező, te sem jártál egyetemre, az is biztos. Vizsgaidőszakban napi 8-10 óra tanulás is megvolt 1-1 nehezebb tárgyra, és ha olyanja volt az vizsgáztatónak, akkor simán meghúzott, mert miért ne.
De nálunk szorgalmi időszakban is mindenre kötelező volt bejárni, ami azt jelentette, hogy 8-tól délután négy-ötig (de volt, hogy fél 7-ig) minden nap benn r..tunk a suliban. És azután, ha valaki marha azt mondja, még melózzak neki négy órát, szerintem agyon is csapom.
Akárki írta is ki, szép lett. Teljesen olyan, mintha tényleg apám lett volna. Mostmár 100% biztos vagyok benne hogy anyámat és apámat is egy haverom csinálja, aki mindent tud rólunk, mert mindent elmondok neki. De amúgy minden igaz benne, semmilyen infó nincs eltorzítva.
A 28-as kérdés kiírója.
Ne sponzoráld a hülyeségeit.
Aztán majd rájön hogy valamit kell csinálni.
Ha folyamatosan kapja az ellátmányt, ugyan mi motiválná hogy elmenjen munkát keresni?
"Ismerek olyat aki 32 évesen is otthon lakott anyuka mindíg vitte neki a finom főtt kaját
Apuka céges kártyájára megtankolta apuka céges autóját ha menni akart valahova. Sőt még örökölt 5 millió ft ot amit odaadtak költőpénznek. Majd 10 évig ment igy a buli.
Most jön a tanulságos rész.
Apuka infarktust kapott meghalt,,
Rámaradt a gyerekre a cége elherdálta felélte a gyerek pár év alatt, mert hát fogalma se volt hogy kell csinálni.
Leszegényedtek.
A család leszegényedett a gyerek 40 éves koráiba rájött hogy neki oda a csöcs dolgozni kell! Inkább felvágta az ereit.
Az anyja ugyan még él, de nagyon szegény ilyen félhajléktalan leamortizált nénike mostanra.
Több örökös testvér nem volt lényegében kihalt a családfa is ezáltal.
Ugyhogy megérte pénzelni a gyereket és mindent alátenni egy életen keresztül.
Motiváció a kulcs!
A nincs a semmi amiből ki akar törni az ember az igen nagy motiváció.
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Mindkét kérdés jelentendő, akár e-mail-ben is a moderátorok felé.
Az oldal hitelességét is errodálja, hogy valaki egyszer apa, egyszer fia nevében írja ki ugyanazt a kérdést.
Lehet az is, hogy valaki "így tesztel valamit" (emberek reakciója stb), akkor is szánalmas és jelentendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!