Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érdekli fiamat a...

Miért nem érdekli fiamat a munka? Hogyan rázzam fel?

Figyelt kérdés

68 éves vagyok és nem vagyok megelégedve a nyugdíjammal. Marketinges voltam, így értek valamennyire a weboldalakhoz és arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb passzív kereset, ami hozna is rendes bevételt, egy Dropshipping Pólós Webshop lenne. Elmentem könyvelőhöz, megcsináltam a katás vállakozást hozzá. Időközben rájöttem, hogy a 21 éves harmadéves mérnökinformatikus egyetemista fiamnak is kéne pénz, jól is jönne a tudása, így megkértem, hogy dolgozzon velem. A bejövő pénzből megkapná a felét.

Október közepén el is kezdtük a webshopot csinálni, már majdnem kész is vagyunk vele, viszont még nincs beüzemeltetve, nincs hirdetve, így még nem hozott semmit a konyhára, csak elvitt egy rahedli pénzt. Mivel külön élünk, ezért úgy dolgozunk, hogy majdnem minden este összekapcsolódunk Skypeon 3-4 órára, hogy foglalkozzunk a webshoppal. Viszont őt egyáltalán nem érdekli. Mindent 99 százalékban én csinálok, ő pedig "alszik" a háttérben, tesitelg ott van de lélekben nincs. Néha-néha igenezik egy-egy kérdésemre, ilyen "látszatszavakat" mondogat, nagyritkán segítgetni próbál, de hiába van itt, nem sokat működik közre, sőt néha hátráltat és ez kezd felidegesíteni. Programozónak tanul, de egy nyamvadt weboldalban nem képes segíteni, tudása meglenne hozzá, de kedve semmi, mert mindenre azt mondja, hogy "Nem tudom" vagy csak simán nem válaszol sokszor és olyan, mintha ténylegesen aludna vagy mást csinálna a háttérben, esetleg játszana a gépen. Nagyon sok mindenre megkértem, hogy otthon házifeladatnak csinálja meg az Instagramot, Facebookot, stb, hogy én a komolyabb háttérbeli dolgokkal foglalkozhassak, de sose csinált semmit. Tépem már a maradék hajam miatta, a belemet kiteszem a webshopért, hogy minden 100% legyen, de ő meg egésznap (egyetemen kívűl) csak játszik. Megértem, hogy leterhelő az egyetem és jól esik délutánonként játszani a munka helyett, sőt prioritás az egyetem és a vizsgák, de ne játszuk már el ezt minden nap, amikor megbeszéltük, hogy együtt fogjuk üzemeltetni az oldalt. Megértem, hogy kezeletlen depressziós és rosszak az otthoni körülményei, én lelkileg támogatom, mert az apja vagyok, de munkahelyen ezek nem lehetnek kifogások. Egyedül az elkészítés a nehéz benne, de ha már menni fog, az üzemeltetés csak napi pár percet fog igénybe venni neki, amikor már minden jól megy, mert Dropshipping weboldal. Jót szeretnék neki, hogy egy relatív könnyű passzív kereslete legyen ebből, ha már én nem leszek (ami sajnos elég közel van már ebben a korban, bármikor felmondhatom a szolgálatot).

Van bármi ötletetek, hogyan vegyem rá, hogy legyen kicsit aktívabb ebben?

2020. dec. 28. 00:30
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
78%
Eh, igazad van, 25. De az is sok, ha feleslegesen fizeted.
2020. dec. 28. 05:58
 42/70 anonim ***** válasza:
67%

A bejövő pénzből megkapná a felét.

Gondolom, feketén.

2020. dec. 28. 06:03
 43/70 anonim ***** válasza:
25%

Ennyire nincs életetek hogy kérdéseket kutassatok és ez az elsődleges célotok, hogy “””lebuktassatok””” embereket?

Nekem is fura mar igy a sztori de eszem agaban nincs keresni kutatni hogy egy anonim oldalon es valakit lebuktassak hogy kamu a kerdes. Hadd kerdezzen mindenki amit csak akar ezen az oldalon bizonyos kereteken belul.

Ti meg ha tudtok erdemben valaszolni valaszoljatok meg, segitsetek a kerdezot de ennyi.

Lehet csak tesztel valami vagy direkt kivancsisagbol kerdezett vagy esetleg bolond dehat mivan abban is istenem

2020. dec. 28. 06:05
 44/70 anonim ***** válasza:
88%
Előző :DDDD
2020. dec. 28. 06:11
 45/70 anonim ***** válasza:
88%
44, tudod, vannak, akik emlékeznek, hogy jé, fél órája olvastam pont ugyanezt. Ez hol kutatás?
2020. dec. 28. 06:13
 46/70 anonim ***** válasza:
10%

Remélhetőleg nem titokban valamilyen "bűncselekmény"-re adta a fejét a fiatalember (egy korabeli Hölgynek udvarol esetleg és amiatt bizonyos tévutakra tévedhet...)

De nem kell kétségbeesni, hiszen EGYHÁZI intézményekben például paphiány van. Esetleg lelkész? Valamilyen módon csak meg fog élni. Ha nem alapít családot, akkor is.

41-es válaszoló voltam.

2020. dec. 28. 06:18
 47/70 anonim ***** válasza:
80%

Sokminden lehetséges, esetleg skizó bácsinak állítani kéne a gyógyszerén, mert időnként a képzelt fiával összekapcsolódgat skypeon, aki meg persze, hogy nem segít rajta.

Egyébként szerintem azt méri a végzős fiatal, hogy a kutya nem reagál itt se arra, hogy "megértem, hogy kezeletlen depressziós", pedig rohadtul nem bagatell dologról van szó.

2020. dec. 28. 07:02
 48/70 anonim ***** válasza:
89%

Nektek nem jön le, hogy mi ez? 21 éves, vidéken informatikát tanul, anyjával él szar családi körülmények között. Nemrég kapott autót, amit nem tud fentartani és nem hajlandó diákmunkázni, csak játszik egész nap.

Talán megjött Martin apuka is a gyakorira? Ennyire gyakorifüggő lenne az egész család?

2020. dec. 28. 08:30
 49/70 anonim ***** válasza:
61%
Próbálj meg hatni az érzelmeire,és sajnáltasd magad.Játszd el hogy "bármikor felmondhatom a szolgálatot"
2020. dec. 28. 09:06
 50/70 anonim ***** válasza:
83%

#48, télleg :-D

de szerintem nem az apuka, hanem az anyja nyomja itt, akit a minap töröltek már innen, és most visszajött friss reggel. tuti olvasgatja a fia írásait, és megalkotta az apa nevében eme újabb gyöngyszemet.

Martin amúgy írta egyszer - más kontextusban - , hogy az apjának kell segítenie egy weblapban

2020. dec. 28. 09:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!