Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem érdekli fiamat a...

Miért nem érdekli fiamat a munka? Hogyan rázzam fel?

Figyelt kérdés

68 éves vagyok és nem vagyok megelégedve a nyugdíjammal. Marketinges voltam, így értek valamennyire a weboldalakhoz és arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb passzív kereset, ami hozna is rendes bevételt, egy Dropshipping Pólós Webshop lenne. Elmentem könyvelőhöz, megcsináltam a katás vállakozást hozzá. Időközben rájöttem, hogy a 21 éves harmadéves mérnökinformatikus egyetemista fiamnak is kéne pénz, jól is jönne a tudása, így megkértem, hogy dolgozzon velem. A bejövő pénzből megkapná a felét.

Október közepén el is kezdtük a webshopot csinálni, már majdnem kész is vagyunk vele, viszont még nincs beüzemeltetve, nincs hirdetve, így még nem hozott semmit a konyhára, csak elvitt egy rahedli pénzt. Mivel külön élünk, ezért úgy dolgozunk, hogy majdnem minden este összekapcsolódunk Skypeon 3-4 órára, hogy foglalkozzunk a webshoppal. Viszont őt egyáltalán nem érdekli. Mindent 99 százalékban én csinálok, ő pedig "alszik" a háttérben, tesitelg ott van de lélekben nincs. Néha-néha igenezik egy-egy kérdésemre, ilyen "látszatszavakat" mondogat, nagyritkán segítgetni próbál, de hiába van itt, nem sokat működik közre, sőt néha hátráltat és ez kezd felidegesíteni. Programozónak tanul, de egy nyamvadt weboldalban nem képes segíteni, tudása meglenne hozzá, de kedve semmi, mert mindenre azt mondja, hogy "Nem tudom" vagy csak simán nem válaszol sokszor és olyan, mintha ténylegesen aludna vagy mást csinálna a háttérben, esetleg játszana a gépen. Nagyon sok mindenre megkértem, hogy otthon házifeladatnak csinálja meg az Instagramot, Facebookot, stb, hogy én a komolyabb háttérbeli dolgokkal foglalkozhassak, de sose csinált semmit. Tépem már a maradék hajam miatta, a belemet kiteszem a webshopért, hogy minden 100% legyen, de ő meg egésznap (egyetemen kívűl) csak játszik. Megértem, hogy leterhelő az egyetem és jól esik délutánonként játszani a munka helyett, sőt prioritás az egyetem és a vizsgák, de ne játszuk már el ezt minden nap, amikor megbeszéltük, hogy együtt fogjuk üzemeltetni az oldalt. Megértem, hogy kezeletlen depressziós és rosszak az otthoni körülményei, én lelkileg támogatom, mert az apja vagyok, de munkahelyen ezek nem lehetnek kifogások. Egyedül az elkészítés a nehéz benne, de ha már menni fog, az üzemeltetés csak napi pár percet fog igénybe venni neki, amikor már minden jól megy, mert Dropshipping weboldal. Jót szeretnék neki, hogy egy relatív könnyű passzív kereslete legyen ebből, ha már én nem leszek (ami sajnos elég közel van már ebben a korban, bármikor felmondhatom a szolgálatot).

Van bármi ötletetek, hogyan vegyem rá, hogy legyen kicsit aktívabb ebben?

2020. dec. 28. 00:30
1 2 3 4 5 6 7
 31/70 anonim ***** válasza:
89%
Én is egyetemista vagyok. Lehet azért ilyen mert vizsgaidőszak van. Rengeteget kell tanulni (én is most fejeztem be pár tétele kidolgozását). Nagyon megterhelo ez az időszak az egyetemisták számára. Lehet, hogy ezért figyel másra vagy alszik. Kb. Január közepén lesz vége. Ha utána sem javul a hozzáállása, akkor ülj le vele megbeszélni dolgokat. Esetleg egyszerűen nincs kedve hozzá, lehet hogy most sincs kedve de inkább magamból és sok ismerősömtől kiindulva meglehet hogy csak le terhelt.
2020. dec. 28. 02:59
 32/70 anonim ***** válasza:
82%

Beszéljétek meg négyszemközt a problémát, az, hogy fiad is kiírta a kérdést stb elgondolkodtató: vannak -e ilyen véletlenek...

Sokszor, sok sztori kapcsán bele lehet futni itt hasonlóba, ami sajnos a sztori hitelességét errodálja, vagy nem is tudom miképpen fogalmazzak.

2020. dec. 28. 04:24
 33/70 anonim ***** válasza:
83%

Azért azt is észre kéne venni, hogy egyetem mellett jellemzően olyan munkát vállal mindenki, aminek nem része az agy. Árufeltöltenek, gyorskajáldában ropják, esetleg kiszállítanak. Egészen meglepő módon hullák fejjel a nap végére. Egyébként se egy egészséges dolog nulla időben még melózni mellette. Ez ilyen balkáni felfogás, hogy csak dolgozzon, ha már nekem nem telik gyerekre, csak van. És attól, hogy egy-két hiperaktívnak ez összejön, még ha nem is könnyen, még nem lesz automatikusan képes rá mindenki. Na meg amiről nem szól sose a fáma: az átlagos dolgozva felsőoktatódók ami megúszást levágnak sokszor mindkét fronton... Tanítani kéne, lehetőleg magyarságtudat név alatt... Elég szánalmas, ahogy hull a felpontozás itt is a másokat dolgozni küldők nyakába, miközben ordít, hogy az egész kérdéskörből a trógerolásig terjed a rálátásuk nagyjából.

Azt se felejtsük el, hogy egy POD biznisz se az a csúcsragadozó vállalkozás, amibe nagyon jó ötlet invesztálni, és időn meg gyors tanuláson kívül nem is nagyon kell. Nyugdíjasként nem hinném, hogy akkora nagy falat lenne rátanulni kicsit meg puskából megcsinálni egy insta megjelenést vagy egy kezdetleges beágyazós webshopot, kiforrott open source elemekből, kódot egy percig nem piszkálva. Olyan remek videók vannak mindenről, és olyan minőségi az automatikus angol felirat már, hogy hézagos angollal is teljesen jók a végtelen halogatás előremutatóbb letudására. Szüneteltetném a katát is. Olcsóbb lehet egy pótlás+bünti kombó, mint dilettánskodni a szeplőtelen legalitással a magyar valóság kellős közepén.

2020. dec. 28. 04:35
 34/70 anonim ***** válasza:
89%

Ne haragudj tesó, én tényleg marketinges vagyok, úgyhogy több sebből vérzik a sztorid.

Ha mégis igaz, amiket írsz, az még annál is gázabb...

Persze, napi pár perc elég ahhoz, hogy üzemeltess egy webshopot, már úgy értem, hogy pénz is legyen belőle.

Nem, nem kell időt töltened a reklámozásra, a Facebook-Instagram posztolásra, keresőoptimalizálásra, hírlevélírásra, akciók, ajánlatok kidolgozására, új termékek keresésére, feltöltésére.

Mellesleg a dropshipping eleve halott ügy, senki sem fog úgy pólót rendelni, hogy hetekig kelljen rá várni.

2020. dec. 28. 05:35
 35/70 anonim ***** válasza:
91%

"Minek kellett kiváltani a vállalkozóit októberben??? Legalább szünetelteted?

Sajnos nem szüneteltetem, mert nem tudom mikor fogunk beindulni, szóval bizony megy el rendesen a felraktározott pénz."

Te SOHA nem voltál marketinges. SOHA AZ ÉLETBEN.

2020. dec. 28. 05:39
 36/70 anonim ***** válasza:
91%
Nyugdíjasként katázni, kereskedésre??? Medve anyám...
2020. dec. 28. 05:42
 37/70 anonim ***** válasza:
91%

Áááá, na jó... :) Én itt írogatok, amikor a 28-as már rég leleplezte a kamut :)

Iszonyúan tetszik, hogy a fia nevében ír egy kérdést, puffogva, saját magát ekézve. Vicces, bár valahol ijesztő is, hogy ilyen beteg emebrek vannak a neten.

A legjobban ez a rész tetszett:

"Mivel külön élünk, ezért úgy dolgozunk, hogy majdnem minden este összekapcsolódunk Skypeon 3-4 órára, hogy foglalkozzunk a webshoppal."

(Apuka)

"Minden este 3-4 órára összekapcsolódtunk Skypeon ahol mint egy egyetemi előadást tartott nekem," ("Fiú")

LOL.

2020. dec. 28. 05:43
 38/70 anonim ***** válasza:
91%

37-es: és fizeti a katát, amikor még 1 fillér bevétele sincs :))))))))

Szerintem amennyi esze van, a hónap utolsó napján indította a vállalkozást, hogy még arra az 1 napra is ki kelljen fizetnie az 50 ezer katát :DDDDD

2020. dec. 28. 05:45
 39/70 anonim ***** válasza:
84%
25e lesz az, 39-es. De még ez is több a nullánál, amibe a tételes került volna.
2020. dec. 28. 05:50
 40/70 anonim ***** válasza:
26%

Nem értem, hogy diákmunkára miért nem megy el?! A "gyermek" Édesanyja miért nem szerepel a történetben egyáltalán?!

Őt nem érdekli a megélhetés?! Mekkora a korkülönbség közted és az Asszonyka között?! Miért váltatok el és hogyan szocializálódott a fiatalember?! (Milyen példát látott otthon, amíg felnövőfélben volt?!)

Iskolában nem állapítottak meg Nála tanulási/egyéb beilleszkedési nehézségeket?! Mármint a fiatalembernél...

Vagy pedig titkol nagyon ügyesen valamit a srác. Arra tippelnék még.

2020. dec. 28. 05:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!