Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves lánytól nagy elvárás...

16 éves lánytól nagy elvárás az hogy besegítsen a főzésbe a családi ebéd miatt?

Figyelt kérdés
2020. dec. 25. 20:54
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
84%

#25: Én össze tudom hozni, nem erről van szó. De gyűlölök főzni, legszívesebben étteremből rendelném az ünnepi menüt. De nem teszem, mert a család tagjai az én főztömet, az én sütijeimet szeretnék.

Engem ki hagy élni?

Mondjuk nálunk természetes, hogy segítenek. De ha nem így történne, mi kellene, hogy legyen a menetrend? Miért kevesebb az anyuka a többiektől, hogy neki kelljen órákon keresztül egyedül sütni-főzni, míg a többiek együtt lehetnek?

Ha erről szólna a karácsonyom, hogy mindenki jól érzi magát, én meg egyedül rohadok a konyhában egész nap, akkor köszönöm, de inkább ne legyenek ünnepek!

2020. dec. 26. 08:14
 32/38 anonim ***** válasza:
29%

[link]

Sajnos a legtöbb anyának ez a sorsa karácsonykor. Ezt nagyon jól eltalálták 😄

2020. dec. 26. 08:18
 33/38 anonim ***** válasza:
85%

Nem elvárás, de akkor ne rinyáljon senki, hogy miért nincs ez vagy az az asztalon.

Szeretek sütni-főzni, de nem vagyok hajlandó rá, hogy egyedül csináljam végig a karácsonyi időszakot. 3 féle süti, 2-3 étel (oké, hogy "csak sütős", de elő kell készíteni azt is), leves meg még a takarítás is.

Nálunk felosztottuk a teendőket, karácsony előtt közösen kitakarítottunk, aztán apa sütötte a sütiket (anyának sokízületi gyulladása volt, így nem tudta pl begyúrni, nyújtani...), anya meg én főztünk.

Miután anya meghalt (13 éves koromban), akkor is alap volt hogy mindent közösen végzünk el apával, mert ő egyébként is dolgozik, nekem meg van időm pl kitakarítani a házat.

De ez nevelés kérdése, engem úgy neveltek, hogy kicsi koromtól fogva mentem segíteni mamámnak, papámnak vagy a szüleimnek, amikor megkértek.

2020. dec. 26. 09:53
 34/38 anonim ***** válasza:
94%
ez személytől függ. én például konyhakatasztrófa vagyok, egyszerűen nem mennek a dolgok, a szomszédok és az univerzum is jobban jár ha én nem állok neki főzni, sütni. vannak ilyen alap dolgok (zöldségpucolás/vágás, panírozás), amik néha mennek, ott szoktam segíteni Anyukámnak. viszont cserébe takarítok, mosogatok, mosok, egyéb ház körüli tevékenységét végzek, ezzel megpróbálva kompenzálvni, hogy nem értek a fpzéshez.
2020. dec. 26. 11:20
 35/38 anonim ***** válasza:
87%

Nem nagy elvárás, sőt.

21 éves lány, és 16 éves fiú (testvérek) igen aktívan kivették a részüket a karácsonyi főzőcskéből.

Anélkül, hogy kértük volna őket.

2020. dec. 26. 17:09
 36/38 anonim válasza:
15 vagyok, utálok főzni viszont majdnem minden héten sütök valami sütit kérés nélkül. Anya tudja ezt és nem erőlteti a főzést, de ha nagyon kell segítek neki.
2021. jan. 1. 14:16
 37/38 anonim ***** válasza:
Ezt onmagadtol hogy nem tudod eldonteni....?
2021. jan. 2. 10:36
 38/38 anonim válasza:
Sajnos, a mai fiataloktól nagy elvárás az, hogy segítsenek. Ez nem nevelés kérdése, hanem általános probléma. (Tisztelet a kivételnek)
2021. jan. 2. 19:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!