Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves lánytól nagy elvárás...

16 éves lánytól nagy elvárás az hogy besegítsen a főzésbe a családi ebéd miatt?

Figyelt kérdés
2020. dec. 25. 20:54
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
71%

Tudok főzni, nem is rosszul, csak nem szeretek. Apám szokott főzni. Ha megkér, hogy pucoljam meg a zöldségeket, megteszem, de egyébként nem szoktam besegíteni neki, és egyébként is nagyon kicsi a konyhánk, kényelmesen nem lehet benne ketten elférni.

Viszont, hadd tegyem hozzá, én mosogatok, porszívózok, mosógép lejárta után teregetek, én szoktam zsíroldózni a tűzhelyt, időnként felmosni, tiszta ruhákat leszedni a szárítóról, és időnként boltba menni (általában heti 1 bevásárlásunk van, ha meg még valami kell, elugrok érte), én húzom le és fel az ágyneműt.

Szerintem kellőképpen kompenzálva van, hogy nem segítek be a főzésbe. Ja és mivel 2 kutya van, akiket én sétáltatok és törölgetek le séta után, naponta kb 3x seprek fel. Egyszer közvetlen ébredés után, délután egyszer, és este is egyszer, de időnként csak kétszer. Amikor vedlés van, nem túlzok, naponta legalább 6x megyek végig a lakáson.

19/l

2020. dec. 25. 22:48
 22/38 anonim ***** válasza:
27%
Férj nincs?
2020. dec. 25. 23:08
 23/38 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem bőven nem nagy elvárás, én például komplett vacsorákat, és összetettebb ételeket szoktam készíteni.

16/F

2020. dec. 26. 00:48
 24/38 anonim ***** válasza:
83%

Ennek nem elvárás kérdésének kellene lennie.

Ha a lány szívesen besegít akkor kérés nélkül is be fog segíteni, de amennyiben hidegen hagyja a konyhai tevékenység abban az esetben kár lenne erőltetni.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem lehet elvárni tőle egyéb apróságot sem, de nem feltétlenül a főzésnek kell lennie ennek az "apróságnak".

2020. dec. 26. 02:58
 25/38 anonim ***** válasza:
19%

Ha olyan szanalmas vagy,h nem vagy kepes osszehozni egyedul egy csaladi ebedet,akkor rendelj. De ne a gyerekedet traktald ilyen haszontalan rabszolgamunkakkal.

A gyerek nem a tulajdonod es nem a rabszolgad. Hagyjad elni.

N/40

2020. dec. 26. 03:45
 26/38 anonim válasza:
92%
Ez nem nagy elvárás hiszen már ha ott van veletek akkor segítsen be úgyse kell olyan sok mindent sztm csinálni nem svéd asztalos vacsorát kérsz tőle....
2020. dec. 26. 05:12
 27/38 anonim ***** válasza:
81%
Uuu, egyébként egy elég releváns kérdés elkerülte a figyelmünket. Az, hogy milyen felállású ez a család. Csak az alap családi modellt vettük figyelembe. Mondjuk, ha a kérdező egy apuka, aki egyedül maradt a lányával, vagy egyedülálló anyuka, akinek alig van ideje, esetleg valamilyen betegséggel küzd, vagy nagymama, akkor egész más a helyzet. Viszont ott valószínűleg a leányzó és felismeri, hogy nagy szükség van a segítségére.
2020. dec. 26. 05:24
 28/38 anonim ***** válasza:
70%
is*
2020. dec. 26. 05:25
 29/38 anonim ***** válasza:
64%
Elvárom? Teljesen természetes, hogy segít. Konyhai munkában pont úgy, mint teregetésben vagy porszívózásban.
2020. dec. 26. 07:03
 30/38 anonim ***** válasza:
64%

Nincs megfelelő válasz.

Lehet nagy elvárás is, lehet az ellenkezője.

Ha eddig soha semmiben nem kellett segítenie, akkor igen, nagy elvárás. Ha vegán a gyereke és csirkét akarsz vele koppasztatni, akkor is nagy elvárás. Ha éppen indulna a barátjához, ahova te már napokkal előbb elengedted és te közlöd vele, hogy nem mész, hanem krumplit pucolsz, akkor nagy elvárás.

2020. dec. 26. 08:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!