Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 16 éves lánytól nagy elvárás...

16 éves lánytól nagy elvárás az hogy besegítsen a főzésbe a családi ebéd miatt?

Figyelt kérdés
2020. dec. 25. 20:54
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
38%
Engem 16 evesen csak a hétvégi buli foglalkoztatott... de mivel most nincs szerintem segíthetne ha nincs jobb dolga :D
2020. dec. 25. 21:38
 12/38 anonim ***** válasza:
87%
Nem nagy.
2020. dec. 25. 21:42
 13/38 anonim ***** válasza:
91%

szerintem nem nagy elvárás, de minden 16 éves más. Nálunk én csinálom az egész menüt, mert anya nem tud és nem is akar főzni, de a legtöbb 16 évest ez nem köti le annyira

16L

2020. dec. 25. 21:46
 14/38 anonim ***** válasza:
81%
6évesunokahugom is segít. Én meg fiu létemre 10éves korom óta otthonosan mozgok a konyhába. Bár én sütni szeretek. Pedig már 30vagyok🙂
2020. dec. 25. 21:50
 15/38 anonim ***** válasza:
94%
Ötös válaszolóval tökéletes egyetértek annak ellenére, hogy én nagyon sokat főztem édesanyámmal, mert imádtam és a mai napig imádok. Viszont ott volt a húgom, aki előbb ment édesapánknak segíteni szerelni, minthogy a konyhába jött volna akár egy percre is. Azóta sem volt fakanál a kezébe, ellenben bármit megbarkácsol.
2020. dec. 25. 21:53
 16/38 anonim ***** válasza:
94%

Pont annyira elvárás mint egy fiútól.

Inkább azt nevezném elvárásnak, hogy segítsen a ház körül.(fiú és lány is egyaránt) Engem pl anyám a világból kikergetett azzal, hogy főzzek, ő meg takarít közben. Ő szeret főzni, de nem szeret takarítani, én meg takarítani szeretek, főzni még csak ha muszáj. És hogy miért csináljuk mind a ketten azt amit utánunk, holott a másik meg szereti a saját bevallása szerint, amit a másik csinál? Hát mert csak... Ha tudom, hogy van más házimunka, amit szívesebben végez, akkor érdemesebb azt rábízni.

2020. dec. 25. 22:08
 17/38 anonim ***** válasza:
74%

Nem nagy elvárás, sőt.

Én az utóbbi két-három napban szinte csak takarítottam, polcot töröltem, díszeket raktam, a karácsonyfát is én hoztam be és díszítettem fel (egy részét egyedül, többit közösen), kertet gereblyéztem, hogy valahogy kinézzen az udvar is. Ezek mellett persze vannak a napi teendők, mint pl. a kutyáknál, szárnyasoknál vizet cserélni, enni adni nekik, tojásokat összeszedni. Meg ugye kell fát vágni is minden nap, ~10 darabot.

Le is égne a bőr a pofámról, ha nem csinálnék semmit, miközben apám-anyám bőven dolgozik egy nap 14 órát is.

16/F

2020. dec. 25. 22:09
 18/38 anonim ***** válasza:
92%

10: teljesen igazad van és értem a mondandód, csupán reflektálnék a saját tapasztalatommal.

Nálunk anno a családban mindig az csinált egy adott feladatot, aki a legjobban értett hozzá, illete akinek kedve volt hozzá. Nagy átlagban édesanyám főzött, mert nagyon szeretett és ő értett hozzá leginkább. Nyilván, ha ez nem így lett volna, megoldottuk volna máshogy. Pont, ahogy édesapámra várt pl karácsonykor a fa befaragása, rám pedig egyéb feladatok. Kimondatlanul is mindenkinek van egy bizonyos szerepe a családjában, amit általában és jó esetben önként tölt be. Szép dolog lenne, ha mindig mindent közösen csinálnának a családok, viszont annak a vége káosz lenne, a hozzáértés hiánya okán.

Ahol viszont bármiféle elvárás/követelőzés van akár az anyuka felé, ott nagyon nagy problémák vannak.

5ös voltam.

2020. dec. 25. 22:12
 19/38 anonim ***** válasza:
83%

Az attól függ mennyire segítőkész a gyerek

Az öcsém 8 éves korától süti a palacsintát nagyim ragyogó szemekkel nézte és persze mindenben besegít mai napig most 17 éves

2020. dec. 25. 22:14
 20/38 anonim ***** válasza:
90%
En 17 vagyok es pl magamra mosok, takaritok a hazban a szobamon kivul is, kutya koruli teendoket en latom el es barmikor barmennyit mosogatok akar anyukam fozese kozben/utan. De fozesben es kuktaskodasban soha nem segitettem es nem is fogok, mert teljesen alkalmatlan vagyok ra. Egy krumplit nem tudok megpucolni, mert a hejaval egyutt a krumpli nagyreszet is leszedem es marad belole egy apro valami. Tudom, hogy ciki, de ez van. Minden tehetsegemet mas iranyba kaptam. Igy aztan a legnagyobb segitseg anyukamnak ha nem segitek neki fozni🤷🏻‍♀️😅
2020. dec. 25. 22:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!