Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogattak a szüleid, ha nem...

Támogattak a szüleid, ha nem vettek fel állami helyre és "büfészakra" jelentkeztél vagy újra jelentkeztél?

Figyelt kérdés

Ezekre a szakokra gondoltam főként:

1. Média és kommunikáció

2. Szabadbölcsészet

3. Szociológia

4. Keleti nyelvek és kultúrák arab/ japán

#szülő #támogatás #Bölcsész diploma
2020. dec. 24. 00:51
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
97%

A büfészakot amúgy kétféleképpen lehet érteni:

1. Azok a szakok amit sokkal többen tanulnak, mint amire szükség van a munkaerőpiacon. Ezért az elhelyezkedés vele bizonytalan, valamint a fizetések se feltétlenül a legjobbak. Ilyen szempontból pl. egyes nyelvszakok meg egyéb bölcsész szakok is beletartoznak.

Ez a definíció nem mond el semmit a szak nehézségéről.

2. Azok a szakok amiket erőfeszítés nélkül bárki el tud végezni. Ezek közül is van amivel valamennyire jól lehet keresni, van ami meg full haszontalan.

A bölcsész szakok és a büfészakok mindkét definíciója között nagyobb az átfedés, mint pl. a természettudományos irányoknál, ez tény. Ettől még nem lesz minden bölcsész szak büfészak, vagy minden büfészak bölcsész szak.

2020. dec. 30. 07:47
 42/46 anonim ***** válasza:
96%

Ezeknél a “büfészakoknál” az emberi lelemény/annak a hiánya a problémásabb talaj. El tudom képzelni, hogy mondjuk egy tanár szakosnak mennyire jól jöhet az, amit média és kommunikáció szakon megtanulhat levelezőn. Ezen esetben egy hasznosítható tudásról beszélünk. Viszont ha valaki tudja magáról, hogy csak azért menne egyetemre, mert a 8 általánost végzett anyja el akar vele dicsekedni az ezomami klubban, de tudja, hogy az első szemesztert sem tudná teljesíteni, szerintem kár elvesztegetni azt a fél évet is. (Tudjátok, mennyi ilyen van?)

Tanuljon kompetenciájának megfelelő szakmát, vagy menjen el dolgozni egy darabig.

2020. dec. 30. 08:32
 43/46 anonim ***** válasza:
4%
#42 honnan tudná előre, hogy nem fogja tudni teljesíteni, amíg nem próbálta?
2020. dec. 30. 18:22
 44/46 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem akinek egy lájtosabb gimnázium/középiskola elvégzése is nehézséget okoz, az nem való egyetemre. Ők lesznek az első 2 évben lemorzsolódó tetemes százalék.
2020. dec. 30. 18:24
 45/46 anonim ***** válasza:
Én nyelvészetet tanultam, de nem értem a kérdést. A szüleim elmondták a véleményüket, pró és kontra, aztán én döntöttem el, mi van. Olyan értelemben támogattak, hogy nem haragudtak avgy ilyesmi, de nem is gondolták, hogy 19 évesen ők fognak helyettem dönteni.
2021. jan. 3. 02:19
 46/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként nyelves gimnáziumba jártam, 3 idegen nyelvet beszélek, innentől kezdve nem aggódtak annyira.
2021. jan. 3. 02:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!