Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogattak a szüleid, ha nem...

Támogattak a szüleid, ha nem vettek fel állami helyre és "büfészakra" jelentkeztél vagy újra jelentkeztél?

Figyelt kérdés

Ezekre a szakokra gondoltam főként:

1. Média és kommunikáció

2. Szabadbölcsészet

3. Szociológia

4. Keleti nyelvek és kultúrák arab/ japán

#szülő #támogatás #Bölcsész diploma
2020. dec. 24. 00:51
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%
28-as vagyok, amúgy félreértés ne essék, szerintem nem baj ha valaki perspektíva nélkül kezd el tanulni, meg én nem sajnálom senkitől a jó fizetést, csak szerintem pl. egy bölcsész szakon ezt nem engedheti meg magának valaki. Igazából irigylem azokat akiknek konkrét céljaik vannak, mert én még nem annyira tudom, hogy szakon belül mit akarok csinálni.
2020. dec. 24. 11:47
 32/46 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudtam, mit akarok csinálni, a tanítás adódott mint lehetőség, utána a szerkesztői munka szintén adódott mint lehetőség.
2020. dec. 24. 12:07
 33/46 anonim ***** válasza:
17%
Ha már én éveket pazarlok el a semmiért az a minimum hogy bekerülök államira, nem velük pocsékoltatom a pénzt
2020. dec. 24. 13:27
 34/46 anonim ***** válasza:
67%
Azért megnézném, milyen könnyen tanul meg arabul vagy japánul, aki „büfészaknak” titulálja.
2020. dec. 24. 21:27
 35/46 anonim ***** válasza:
82%
Én a nyelv szakokat nem tartom büfészaknak, csak tanárnak nem érdemes elmenni vele. Ismerősöm anglisztikán tolmácsnak készül. Azért egy bonyolultabb nyelvnél cégek között egy jó arab vagy kínai tolmács aranyat ér.
2020. dec. 24. 23:30
 36/46 anonim válasza:
75%

Aki a szabad bölcsészetet szidja, az tudja egyáltalán, hogy ott szakirányok vannak és valójában művészettörténész lesz az emberből, aki oda jár? Nyilván ha azt a szakirányt választja, mert van több. De egy művészettörténész az, aki galériákban, múzeumokban dolgozik, még ha telített is a szakma, nehezebb is munkát találni (bár mihez képest), akkor is egy körülírható dolog. Tudatossággal, egyetemi évek alatti szakmai tapasztalatkereséssel nem lehetetlen, sőt.

Meg tessék jónak lenni és akár doktorira menni. Akár egyetemen is taníthat később.

Az összes "büfényelvre" igaz a tolmács-fordítás, bár én mesterszakon már erre a külön szakra mennék, nem amerikanisztikára pl.

A másik, hogy felesleges diploma nem biztos, hogy van - én azért dolgozom pénzügyi területen, mert van diplomám. Büfés (nyelv). Ha nem lenne, nem vettek volna fel.

2020. dec. 25. 10:52
 37/46 anonim ***** válasza:
77%
#36 Nem tudják, szerintem a szabad bölcsészetet úgy képzelik el, hogy ül a diák egy fa alatt és mereng, amíg meg nem világosodik. Más kérdés, hogy a tudtommal négy szakiránya közül én is a művészettörténetet tartom a legértelmesebbnek, de ettől függetlenül nincs felesleges diploma, és NEM csak azért, mert könnyebb vele munkát kapni, hanem mert fölösleges tudás nem létezik. Mindig utálom, ha a tanulás értékét abban látják, hogy pénzt lehet vele keresni.
2020. dec. 25. 15:48
 38/46 anonim ***** válasza:
70%

37-es:

Egyetértek azzal a gondolatoddal, hogy “felesleges tudás nem létezik”. Sajnos, ez a széles körben elterjedt Egyszerű Józsi felfogás uralkodik itthon is sok esetben, hogy “Há’ jó, nem b*szom ki a gyereket az utcára, ameddig tanul, de akkor milliókat keressen már vele utána, ha a Józsi gyereke diploma nélkül is 250-et letesz az asztalra alkalmi kőműveskedésből!” Szerintem irreálisan elbillentik a mérleget afelé, hogy melyik mutatósabb szakma külső szemmel. Teljesen mindegy, hogy a lakosság nagy százaléka azon problémamegoldó kompetenciák birtokában sincsen, hogy egy picit bonyolultabb könyvet értően elolvasson, a Laci se menjen má’ könyvmoly szakra, hogy viszi majd így évi 2x nyaralni a családot az Adriára?

2020. dec. 25. 15:58
 39/46 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. 🙂
2020. dec. 30. 00:14
 40/46 anonim ***** válasza:
55%

37es, de tudjuk hogy szabadbölcsészeten képzik a művtöriseket... Mert igen itthon Magyarországon van több ezer múzeum ami felszívja az összes ezen a szakon végzett embert igaz? Ja nem...bocsi.

Nem vagyunk hülyék tudjuk mit takar a szak, de attól még feleslegesnek és haszontalannak gondoljuk.

2020. dec. 30. 06:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!