Támogattak a szüleid, ha nem vettek fel állami helyre és "büfészakra" jelentkeztél vagy újra jelentkeztél?
Ezekre a szakokra gondoltam főként:
1. Média és kommunikáció
2. Szabadbölcsészet
3. Szociológia
4. Keleti nyelvek és kultúrák arab/ japán
Aki a szabad bölcsészetet szidja, az tudja egyáltalán, hogy ott szakirányok vannak és valójában művészettörténész lesz az emberből, aki oda jár? Nyilván ha azt a szakirányt választja, mert van több. De egy művészettörténész az, aki galériákban, múzeumokban dolgozik, még ha telített is a szakma, nehezebb is munkát találni (bár mihez képest), akkor is egy körülírható dolog. Tudatossággal, egyetemi évek alatti szakmai tapasztalatkereséssel nem lehetetlen, sőt.
Meg tessék jónak lenni és akár doktorira menni. Akár egyetemen is taníthat később.
Az összes "büfényelvre" igaz a tolmács-fordítás, bár én mesterszakon már erre a külön szakra mennék, nem amerikanisztikára pl.
A másik, hogy felesleges diploma nem biztos, hogy van - én azért dolgozom pénzügyi területen, mert van diplomám. Büfés (nyelv). Ha nem lenne, nem vettek volna fel.
37-es:
Egyetértek azzal a gondolatoddal, hogy “felesleges tudás nem létezik”. Sajnos, ez a széles körben elterjedt Egyszerű Józsi felfogás uralkodik itthon is sok esetben, hogy “Há’ jó, nem b*szom ki a gyereket az utcára, ameddig tanul, de akkor milliókat keressen már vele utána, ha a Józsi gyereke diploma nélkül is 250-et letesz az asztalra alkalmi kőműveskedésből!” Szerintem irreálisan elbillentik a mérleget afelé, hogy melyik mutatósabb szakma külső szemmel. Teljesen mindegy, hogy a lakosság nagy százaléka azon problémamegoldó kompetenciák birtokában sincsen, hogy egy picit bonyolultabb könyvet értően elolvasson, a Laci se menjen má’ könyvmoly szakra, hogy viszi majd így évi 2x nyaralni a családot az Adriára?
37es, de tudjuk hogy szabadbölcsészeten képzik a művtöriseket... Mert igen itthon Magyarországon van több ezer múzeum ami felszívja az összes ezen a szakon végzett embert igaz? Ja nem...bocsi.
Nem vagyunk hülyék tudjuk mit takar a szak, de attól még feleslegesnek és haszontalannak gondoljuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!