Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Támogattak a szüleid, ha nem...

Támogattak a szüleid, ha nem vettek fel állami helyre és "büfészakra" jelentkeztél vagy újra jelentkeztél?

Figyelt kérdés

Ezekre a szakokra gondoltam főként:

1. Média és kommunikáció

2. Szabadbölcsészet

3. Szociológia

4. Keleti nyelvek és kultúrák arab/ japán

#szülő #támogatás #Bölcsész diploma
2020. dec. 24. 00:51
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
12%
A lányom szociológusként végzett, sok sikert hozzá, után büfézz.
2020. dec. 24. 06:47
 12/46 anonim ***** válasza:
87%

4es a szociológus és a szociális munkás nem ugyan az:-D Sőt, semmiben sem hasonlít.

Kérdező, én nem várnám ela szüleimtől hogy ennyi pénzt feleslegesen dobáljanak ki az ablakon, plusz utána még többet, mire szerzel olyan végzettséget aminek értelme is lesz...

2020. dec. 24. 06:52
 13/46 anonim ***** válasza:
91%
Nem büfészakon vagyok, de ha ott lennék fizetősön akkor is támogatnának a szüleim.
2020. dec. 24. 07:38
 14/46 anonim ***** válasza:
74%
Ennyi erővel elmehetnél egy okjra, többet ér bármelyik
2020. dec. 24. 07:52
 15/46 anonim ***** válasza:
67%
Ilyen szakokkal nem sokra megy az ember.
2020. dec. 24. 07:53
 16/46 anonim ***** válasza:
99%
A szabad bölcsészeten kívül az összessel lehet érvényesülni, ha tehetséges, kitartó vagy és van némi szerencséd. A gond inkább az, hogy nagyon telített az összes, a sok halra picike tó jut... a felsoroltak közül a keleti nyelvvel van a legtöbb perspektíva, de inkább a kínaival. Japánul nagyon sokan tanulnak és nem lehet vele elhelyezkedni, mindenki arra áhítozik, hogy majd kiköltözik (Japán a világ egyik legzártabb országa, nem is értem), vagy itthon vmi japán cégnél lesz tolmács (japán cégnél dolgozok, havi szinten jön legalább 1 megkeresés, hogy nem lenne-e szükség rá, hát nagyon nem). A kínaiak előbb jönnek ide megnézni a gyárukat, mint a japánok. Szoval ha ez az álmod, csináld, de reálisan mérd fel a piaci igényeket.
2020. dec. 24. 08:31
 17/46 anonim ***** válasza:
95%

Érdekesek ezek az “amihez nem kell matematika/fizika/infó, az csak büfé szak lehet, ha meg egyenesen humános, vihetik utánad az aldis kasszát a temetőbe”...

Én bölcsészkaron vagyok, angol-magyar tanári szakon. Jó hosszú a képzés, de ha jól megalapozom a szakmai felkészültségemet az egyetemen, mindig lesz munkám. Vannak egyszakos tanári képzések is. Nálunk speciel annyiban különbözik Szegeden, hogy van 1-2 kiegészítő óra az alapszak mellé, viszont a ponthatár jóval lejjebb van még államin is, mint egy anglisztikánál mondjuk.

2020. dec. 24. 08:51
 18/46 anonim ***** válasza:
29%
Lőrinc L László is mongol szakon végzett,annyira nem "büfészak" szak az.
2020. dec. 24. 08:52
 19/46 anonim ***** válasza:
99%
Jaj, és hozzátenném, hogy ha nem vesznek fel egy áhított szakra, szerintem nem bűn egy évig elmenni dolgozni az újrafelvételiig, elkezdeni egy szakmát, nyelvet tanulni (a nyelvvizsga még pontokban is jól jön ugye). Nem ad hozzá az emberségedhez, hogy lóg-e egy diploma a faladon, vagy sem.
2020. dec. 24. 08:53
 20/46 anonim ***** válasza:
76%
A büfészak nem attól nem lesz büfészak, hogy ki végzett ott 18-as... Médiára meg főleg a közröhelyes szabadbölcsészetre bárki, akinek van némi gógyija nem megy (bocs, de aki vígan önszántából veszteget el éveket hülyeségekre csak azért, hogy elmondhassa, hogy van egy semmit sem érő diplomája azzal bajok vannak). A szociológia már komolyabb, de túl van telítve eszméletlen módon, a keleti nyelvekkel kapcsolatban pedig jól írja az egyik hozzászóló, hogy talán a kínaival van értelme, de azon túl annak se. Jó pár éve tucatszám mentek el japán szakra kis animés tinik akiknek nagy álmuk volt a kiköltözés Japánba, mert jaj anime/manga/cosplay/dorama, stb. Mostanra legalább ugyanennyien, ha nem többen a koreaira vannak rákattanva kb. hasonlóan "komoly" indokkal, mondván olyan cukik a KPOP-fiúk. Mondanom sem kell, mi szokott az ilyen vége és értelme lenni. Ésszel kellene élni talán!
2020. dec. 24. 09:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!