Miért zavar engem, hogy a férjem felnőtt gyerekei elsőbbséget élveznek?
Nem, nem a hasonló férj felesége vagyok. Új kérdező,új kérdés.
A férjemnek felnőtt gyerekei vannak. Amíg én egy másik életemben egy fizetésből eltartottam a családom, addig ő a sajátját. Elvalt és én is. Sok-sok év múlva megismerkedtünk.
És amíg én nem voltam minden fizetését, idejét a gyerekeire költötte. Aztán összeköltöztünk. Vállaltunk közös gyereket is.
Végül megromlott a kapcsolatunk, mert mindenben elém és most mar a közös gyerek elé helyezi a nagy gyerekeit.
Engem egyszerűen zavar már, hogy ha keresik, akkor ugrik, rohan, pénzt utal (az esetek 98%-ában a pénzére, maradék 2ben a jogi, ügyintézési segítségére van szükségük). Ha kell hétvégén hajnalban elég friss költöztetni barmelyikük, de ha én egy mosogatast kérek vagy egy gyerekfürdetést, akkor ő inkabb lefekszik aludni.
Én "nem erre szerződtem", azt.gondoltam a gyerekek felnőnek, kirepülnek és utána, már csak olyanban segítjük őket, amiben nagyon muszáj vagy amiben a sajat megelhetésünket nem veszélyeztetve tudjuk segíteni.
Ehhez képest egy ideje zavar, hogy miközben a közös gyerekünk kicsi és fel kell nevelni, a férjem ugyanannyit költ minden egyes nagy dolgozó gyerekére, mint rá és már a rá jutó figyelme is minimális.
Anyagilag is szeretném érzékeltetni (nem a valós számokkal, de az arányok valósak) mi a bajom. Amíg egyedül élt és kicsik voltak a gyerekei, addig 500.000-et minden hónapban elköltött, a rezsin kívül rájuk (magának csak ételt vett). Amikor összejöttünk, hirtelen duplaja lett a bevétele az enyémmel együtt. Az elején így mivel a rezsi és étel több mint felét én fizettem, így ő még többet költött a gyerekeire (ezt nem tudtam, mert nem dicsekedett vele). Aztán a gyerekei dolgozni kezdtek, mindenki élte a maga felnőtt életét. Nekünk lett közös gyerek. Most ott tartunk, hogy az ő fizetése elmegy az ő dolgozó gyerekeire és a rezsi felére. Minden mást én fizetek. Szerinte ez jól van így.
Ez csak engem zavar? 20 éves koraig minden gyerekere szant penzt, de most a legkisebbre, nem? Mert most is elsőbbséget élveznek a felnőtt gyerekei?
Más szerint is ez így rendben van?
szerinte ez jol van igy
tehat mar szova tetted a dolgot. nagyon jo. hogyan reagalt? defenziv volt? megsertodott? elbagatellizalta? mivel indokolja h ő nem jarul erdemben hozza (rezsin kivul) a csaladotok fenntartasahoz?
Én sem tartom ezt így normálisnak, teljesen igazad van, hogy zavar téged ez a helyzet.
Sajnos, apucit már nem fogod tudni megnevelni, az is előfordulhat, hogy ha szóvá teszed, akkor titokban fogja nyomni nekik a pénzt, és te leszel a rossz.
Nem tudom, egyébként milyen viszonyba vagytok, de lehet, el kellene gondolkodni a külön váláson, vagy legalábbis a külön kasszán.
Beszéld meg vele, hogy neke adja oda azt, ami az ő része a megélhetésre, és plusz a közös gyerekre valamennyit. A többivel meg csináljon amit akar. Persze, ez sem teljesen helyes, mert gondolnia kellene a jövőjére is, ő sem lesz már fiatalabb, nyugdíjasként miből fog élni, nem kellene egy kis tartalék? Vagy akár arra, hogy a családjával, (mármint veletek) elmenjen nyaralni, szórakozni?
Szóval, nem vagy könnyű helyzetben.
Számít még az is, hogy a lakás kié, ahol laktok, közös, vagy egyikőtök csak beköltözött... szóval, nagyon át kell gondolnod mindent, mit vársz a férjedtől, anyagiakban és figyelemben is. Ha ezt nem adja meg, el kell gondolkodnod, hogy esetleg nem lenne-e jobb elválni..
Ott valami nagyon félre van értve nálatok. Közös család vagytok közös tervekkel és egymással képzelitek el a jövőt is?
Egy közös családnál közös a kassza is, apukának voltak kötelezettségei a gyerekei felé, de ők már nagykorúak, nem kell őket eltartani.
Közös kasszánál meg evidens hogy együtt döntitek el mire költötök belőle, nehogy már csak a rezsi rá eső részét állja az apuka.
Hogy ésszerűbben szemléltessem, válás esetén is minden közben szerzett vagyon fele téged illet, illetve ha tíz éve együtt vagytok és nincs házassági szerződésetek akkor mindennek a fele téged illet.
A közös kasszánál a fennmaradó összegről felhasználásáról is közösen kéne döntenetek hisz ezért hívják életközösségnek, ha te úgy gondolod hogy az ő különélő felnőtt gyermekei csak pumpolják az apjukat akkor mond meg a férjednek hogy válaszút elé érkezett.
Én mindenképp leülnék beszélni a párommal, ha ő másképp gondolja és észérvekkel nem tud meggyőzni akkor sajnos a későbbiekben nem közös az utunk.
Igen beszéltünk erről többször. Igen utána titokban küldözgette nekik a pénzt. Igen volt, amikor elkértem a pénzt, egyetértett, de utana jött a most nincs pénzem, nem tudom hova tűnt,hiszen alig vettem valamit sóhajtozás.
Közös az ingatlan, de még 10 éve nem vagyunk együtt.
Folyamatos újragondolásban vagyok, és köszönöm a meglátásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!