Miért zavar engem, hogy a férjem felnőtt gyerekei elsőbbséget élveznek?
Nem, nem a hasonló férj felesége vagyok. Új kérdező,új kérdés.
A férjemnek felnőtt gyerekei vannak. Amíg én egy másik életemben egy fizetésből eltartottam a családom, addig ő a sajátját. Elvalt és én is. Sok-sok év múlva megismerkedtünk.
És amíg én nem voltam minden fizetését, idejét a gyerekeire költötte. Aztán összeköltöztünk. Vállaltunk közös gyereket is.
Végül megromlott a kapcsolatunk, mert mindenben elém és most mar a közös gyerek elé helyezi a nagy gyerekeit.
Engem egyszerűen zavar már, hogy ha keresik, akkor ugrik, rohan, pénzt utal (az esetek 98%-ában a pénzére, maradék 2ben a jogi, ügyintézési segítségére van szükségük). Ha kell hétvégén hajnalban elég friss költöztetni barmelyikük, de ha én egy mosogatast kérek vagy egy gyerekfürdetést, akkor ő inkabb lefekszik aludni.
Én "nem erre szerződtem", azt.gondoltam a gyerekek felnőnek, kirepülnek és utána, már csak olyanban segítjük őket, amiben nagyon muszáj vagy amiben a sajat megelhetésünket nem veszélyeztetve tudjuk segíteni.
Ehhez képest egy ideje zavar, hogy miközben a közös gyerekünk kicsi és fel kell nevelni, a férjem ugyanannyit költ minden egyes nagy dolgozó gyerekére, mint rá és már a rá jutó figyelme is minimális.
Anyagilag is szeretném érzékeltetni (nem a valós számokkal, de az arányok valósak) mi a bajom. Amíg egyedül élt és kicsik voltak a gyerekei, addig 500.000-et minden hónapban elköltött, a rezsin kívül rájuk (magának csak ételt vett). Amikor összejöttünk, hirtelen duplaja lett a bevétele az enyémmel együtt. Az elején így mivel a rezsi és étel több mint felét én fizettem, így ő még többet költött a gyerekeire (ezt nem tudtam, mert nem dicsekedett vele). Aztán a gyerekei dolgozni kezdtek, mindenki élte a maga felnőtt életét. Nekünk lett közös gyerek. Most ott tartunk, hogy az ő fizetése elmegy az ő dolgozó gyerekeire és a rezsi felére. Minden mást én fizetek. Szerinte ez jól van így.
Ez csak engem zavar? 20 éves koraig minden gyerekere szant penzt, de most a legkisebbre, nem? Mert most is elsőbbséget élveznek a felnőtt gyerekei?
Más szerint is ez így rendben van?
"Most ott tartunk, hogy az ő fizetése elmegy az ő dolgozó gyerekeire és a rezsi felére. Minden mást én fizetek."
De miért kell pénzelni a felnőtt, önálló, dolgozó gyerekeket? Érthető, hogy zavar, ha nem tesz semmit én elválnék. Akkor nyugodtan szentelheti az életét a gyerekeinek, én meg élhetném a sajátomat.
Csak azért pénzeli őket,mert azok hol ilyen hol olyan balhéba keverednek, elvesztik az állasukat (felmondanak, mert nem tetszik nekik, hogy a főnök beszólt) vagy megbüntetik őket tilosban parkolasért, de nem fizetik be időben a büntetést, vagy csak épp kitalálják,hogy ők új ezt vagy azt vagy tanfolyamot akarnak (amire a sajat fizetésükből nem telik)...
A férjemnek meg folyamatosan segíthetnékje van, hogy ő mutassa szereti a gyerekeit. Vagy passz.
4-es jol leirta.
Ismertem ilyen sztorit, csak ott kozos gyerek nem volt.
Az egyik lanygyerek 3 millaval huzta be a csaladot egyetemi tandij cimen - tobbektol kert penzt, aputol is.
Aztan kiderult nem is jart egyetemre csak 1 evet. 😭😭😭
Most megtalalhatjatok valemelyik pesti mekiben.
A felnőtt gyerekei elkényeztetettek és életképtelenek lettek.
Nem mindig kell a jófejszülőt játszani, nevelni is kell. Ő ezt elronthatta.
Annyi ilyen van...és hiába beszélsz vele, nem érti meg. Mert nem képes rá. Mert máshogy gondolja. Mert uszításnak veszi.
Legyetek külön kasszán, és mindent, de mindent felesbe fizessetek ami a közös életetekről szól. Ha nem ad bele, nincs tiszta ruha, meg közös vacsora. Hátha eljut a tudatáig, hogy miről beszélsz. Meg kell vele éreztetni.
" amiben a sajat megelhetésünket nem veszélyeztetve tudjuk segíteni."
Kulcsmondat.
Mennyi idős a pici? El tudom képzelni mit érezhetsz kérdező, ez így nagyon nincs rendben.
Kéne csinálnotok egy közös kasszát, amiben benne van az étel, a gyerekre szánt dolgok és a rezsi ára. Azon felül meg költsön mindenki arra amire akar. Ülj le és beszéld meg vele azt az x összeget amivel neki is hozzá kell járulnia ehhez, hogy az elég legyen az alap dolgokra és hogy a gyereknek is mindene meg legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!