A szüleim nem akarják megérteni, hogy én miért nem akarok gyereket. Hogy lehetne megértetni velük ezt az egyszerű dolgot?
kamuzd be, hogy meddő vagy
ha később meggondolod magad, akkor jöhetsz azzal, hogy csoda történt
Kit érdekel? Ők nevelik vagy te? Te pénzed a neveltetése vagy az övék?
Szarjátok már le anyuci mit akar. Nem fogja fel így járt!
Minek szülnék? Azért h lehessen babázni nyögdíjkor? Én meg a kevésből neveljem? Hagyjuk már
Talán ha nem ilyen pökhendi, flegma, gyerekes stílusban osztanad meg a véleményed tartanák valamire.
Attól hogy valaki szeretne gyereket, nem jelenti, hogy az egyetlen amit csinál az életében.
Csak azt, hogy egy új élet teremtése és nevelése mellett is képes minden másra is, amire te. Vagy még többre.
A kérdésre válaszolva: azért nem akarják megérteni, mert őket boldoggá tette a gyerekvállalás és el kell engedniük azt a tervüket, hogy unokázhassanak (legalábbis, ha nincs testvéred). Esetleg attól tarthatnak, hogy jóindulatú magyar szokás szerint az ismerősök azt fogják gondolni, hogy "hú szegény gyerek, milyen gyerekkora lehetett, ha ő nem akar szülő lenni", ami rájuk nézve kellemetlen lehet.
De egyetértek mindenkivel. Ez a te döntésed, ne szégyenkezz véletlenül se emiatt.
Nem kell drámázni... gondolom, a szüleid se akarnak elégetni.
Az, hogy az ember nem fogadja el, más.
Ne foglalkozz velük.
Mondjuk én nem vagyok a te szituációdban. Mert az én szüleim nem erőltetik ezt, felfogják, hogy nem akarok.
Egyszerűen csak mond el, hogy neked ez nem élet célod, ha bár lehet sokszor elmondtad nekik.
Erre nincs megoldás, vagy elfogadják a szüleid vagy nem. A helyedben a rokonoknak vagy a szomszédoknak önként elmondanám, hogy miért nem akarok gyereket. Aztán egyszer majd csak észrevennék magukat.
Te meg próbálj meg kevésbé foglalkozni ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!