Nem akarok második gyereket, de a feleségem szeretne. Miként lehetne ezt megértetni vele?
Arra akkor lenne nagyobb esély, ha egyáltalán nem lenne gyereketek. De tény, hogy egy nő, aki nagyon gyereket akar, bármit megtenne érte szinte.
Szerintem légy vele őszinte, de ne mondd, hogy többé soha, mert ezt nem tudhatod. Viszont ne is áltasd, hogy mostanában szeretnél. Gyermeketek most is van...talán bele fog nyugodni.
Figyelj,ha valoban ennyire gaz volt az elso 2 ev,akkor sajnos eleg nehez gyereket kaptatok.
Nekunk is 3 van.nem veszekszunk,nem vagyunk ki idegileg.jo gyerekek.persze,van/volt,hogy nem aludtunk,de fooeg en.paromat amennyire lehetett hagytan pihenni.en pedig aludtam napkozben,mikor a pici is.
Nem lehet,hogy tul sokat vallaltal?marmint szep dol9g az,ha apuka besegit.de nalatok ugy jott le,te tobbet foglalkoztal a gyerekkel mint az anyuka.
Mi az,hogy anyukara nem hallgat?en parom rengeteget dolgozik,sokszor egesz nap nincs itthon.mi lenne,ha nem hallgatnanak ram?3 fiunk van,neha kemeny rendberakni oket,de megbirkozom a feladattal.
Van,hogy a pici ejjel 5x-6x fent van.alkalmankent fel orakat ringatom az agy szelen ulve,mire elalszik es le tudom tenni.reggel megis en kerek korabban,en reggeliztetek,en viszem oket,en inditom apat munkaba.en fozok,takaritok,bevasarolok es nem vagyok ki.ha nagyon faradt vagyok,akkor persze segit parom,elviszi setalni oket,vagy hagy reggel meg aludni.nem esik nehezere,mielott barki ezt hinne.csak megertem,hogy o dolgozik nappal.o pedig megerti,hogx neha kell pihennem.oda vissza mukodik.
Nalatok,hogy volt?siman lehet masodikra egy alom gyereketek.aki eszik,alszik,mosolyog.
Varj meg,ne zarkozz el teljesen.
Nalunk a 2. Es a 3. Kozt 7 ev van.
Azt nem értem, mi a fenének nem mondtad még el neki?
Hogy lehet 10 év mögöttetek 0 kommunikációval?
Már az első olyan alkalommal amikor felhozta rögtön mondanod kellett volna: ne haragudj, én nem tudom elképzelni hogy legyen még egy.
Férjem ezt megtette, becsülöm érte, hogy nem hiteget.
Lehet változik a véleménye, lehet nem.
De nekem se kell úgy második, hpgy nem vesz részt benne 100 %-ban, mint az elsővel teszi (szintén 2 éves).
Mi is kicsit hasonló helyzetben vagyunk. Nekünk lányunk van, rossz alvó a mai napig, szintén 2 éves egyébként. Ennek ellenére én nagyon élveztem első perctől kezdve a babázást, a férjem is ezt mondja, de azt is, hogy ennek ellenére neki elég volt egyszer, nem szeretne többet. Én szeretnék, de én se most, hanem majd olyan 5-6 éves korában. Amúgy előzetesen is 2 gyerekről beszéltünk. Nekem simán megmondta a férjem, hogy imád minket, de többet nem akar, szerette a babakort, de jobban élvezi most, hogy nagyobb, és ténylegesen tud vele EGYÜTT csinálni dolgokat, nem csak bohóckodik neki stb. Nagyon jó apa egyébként, mindig foglalkozott a gyerekkel elég sokat.
Én megértettem őt teljesen, és örülök, hogy őszintén elmondta. Sokkal jobb, mintha a kedvemért csináltunk volna még egy gyereket, aztán nem értem, ő miért lett kevésbé boldog. Annyiban maradtunk egyelőre, hogy vagyunk fiatalok (ő 28, én 29), szóval várunk pár évet. Ha akkor sem akar, nem lesz több. Én el tudom fogadni, ez már nem ugyanaz, mintha azt kéne elfogadnom, vogy egyáltalán nem lesz gyerekem. És nem, nem fogom direkt elfelejteni a gyógyszert.
Én azt mondom, hogy üljetek le, beszéljétek meg. Ha értelmes nő, és te is fontos vagy neki, meg fog érteni.
(Zárójelben mondjuk azért felteszem a kérdést, hogy ha az egy szem fiatokkal nem bír, meg kikészül tőle, minek akar még egyet? Ezt sosem értettem, márpedig elég gyakori jelenség)
Szerintem ha jó a házasság, akkor mondd azt hogy most nem szeretnél. És pozitívan közelítsd meg a problémát, hogy örülsz hogy egyensúlyba került az életetek és hogy a gyerekkel is egyre több mindent tudtok csinálni stb. Mondd azt hogy így érzed kereknek az életeteket és most ezt szeretnéd velük kiélvezni. Ugye hogy sokkal jobban hangzik?
A "soha többet nem akarok" kifejezést azért kerüld el, mert ez szinte azonnal beindítja a fordított pszichológia elvén a dacolást, hogy ő annál inkább fog vágyni rá, mert rápánikol hogy nem lehet soha.
Szóval nem azt mondom, hogy hazudj, csak okosan mondd el a véleményed és nem lesz semmi gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!